PRESSEMEDDELELSER 21. marts 2017

Apple præsenterer Clips: En ny og sjov måde at lave udtryksfulde videoer på i iOS

Den nye app til iPhone og iPad er utroligt nem at bruge og introducerer en opfindsom, ny måde at lave animeret videotekstning på

CUPERTINO, Californien – 21. marts 2017 – Apple offentliggjorde i dag en helt ny app til at lave udtryksfulde videoer hurtigt og nemt for alle på iPhone og iPad. Appen har et unikt design, hvor brugerne kan sammensætte videoklip, billeder og musik i flotte videoer, der bagefter kan deles med venner via Beskeder-appen eller på Instagram, Facebook og andre populære sociale medier.
Clips indeholder en banebrydende ny funktion kaldet live-tekstning, der giver brugerne mulighed for at lave animerede videotekster og titler blot ved hjælp af deres stemme. Med sjove effekter som tegneseriefiltre, talebobler, figurer og animerede plakater i fuld skærm kan brugerne sætte deres helt personlige præg på deres videoer i Clips.
“Clips giver brugere af iPhone og iPad en helt ny måde at udtrykke sig på gennem video, og det er utroligt nemt at bruge,” sagde Susan Prescott, Apples vice president of Apps Product Marketing. “Vi har udviklet effekter, filtre og den fantastiske nye live-tekstning til Clips, der gør det nemt for alle og enhver at lave flotte videoer med et par hurtige tryk og dele dem med andre.”
Med Clips på iPhone og iPad kan brugerne lave videoer, der består af flere forskellige videoklip – uden tidslinjer og uden et utal af forskellige spor og komplicerede redigeringsværktøjer. Optag livevideo eller tag billeder ved at holde én knap nede, eller hent indhold fra fotobiblioteket. Derefter tilføjes filtre, talebobler, figurer eller emojis. Brugerne kan desuden lave plakater i fuld skærm med animerede baggrunde og personlig tekst. Clips har masser af musiknumre at vælge imellem, og de tilpasser sig automatisk til videoens længde.
Med live-tekstning i Clips kan brugerne tilføje animerede videotekster og titler – udelukkende ved hjælp af deres stemme. Videoteksterne bliver automatisk genereret, når en bruger taler, og de bliver vist på skærmen i perfekt synkronisering med brugerens stemme. Brugere kan blande og bruge forskellige udtryk, og med et tryk på en tekstbid kan man justere den, ændre tegnsætningen eller tilføje emojis. Live-tekstning understøtter 36 forskellige sprog.
Clips-videoer kan deles direkte på populære sociale medier og videosites, som f.eks. Instagram, Facebook, YouTube og Vimeo. Når videoer deles med venner i Beskeder, kan Clips foreslå, hvem der skal modtage den. Det sker på baggrund af de personer, der medvirker i videoen, eller som en bruger oftest deler sit indhold med. Når et foreslået navn er valgt, indsætter Clips videoen direkte i Beskeder, så den er klar til at blive sendt med et enkelt tryk.
Priser og tilgængelighed
Clips kan hentes gratis i App Store fra begyndelsen af april, og appen er kompatibel med iPhone 5s og nyere, den nye 9,7" iPad, alle iPad Air- og iPad Pro-modeller, iPad mini 2 og nyere samt iPod touch (6. generation). Enhederne skal have iOS 10.3.
Pressekontakt:
Martin Lund Nielsen
Apple
media.dk@apple.com
33 42 22 36

    © 2017 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, iPhone, iPad, Live-Tekstning, App Store, iPad Air, iPad Pro, iPad mini og iPod touch er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne kan være varemærker tilhørende deres respektive ejere.