PRESSEMEDDELELSER 5. juni 2017

macOS High Sierra indeholder avanceret teknologi til lagring, video og grafik

Forbedringer af populære programmer som Fotos, Safari, Mail m.m.

macOS High Sierra er den nyeste version af verdens mest avancerede styresystem til stationære computere.
SAN JOSE, Californien – 5. juni 2017 – I dag har Apple givet et smugkig på macOS High Sierra, som er den nyeste version af verdens mest avancerede styresystem til stationære computere. Den indeholder ny kerneteknologi til lagring, video og grafik, som baner vejen for fremtidige innovationer på Mac-computeren. macOS High Sierra har et helt nyt filsystem, understøttelse af HEVC (High-Efficiency Video Coding) og en opdatering af Metal – Apples avancerede grafikteknologi, der driver alt lige fra maskinel indlæring til produktion af virtual reality-indhold. Desuden indeholder macOS High Sierra en række finjusteringer til de programmer, Mac-brugere holder af hver dag, f.eks. Fotos, Safari og Mail.
macOS High Sierra introducerer nye teknologier til lagring, video og grafik på Mac.
“macOS High Sierra indeholder vigtige teknologier, der peger frem, og nye muligheder for udviklere, der vil udnytte effektiviteten i maskinlæring og skabe levende VR-indhold på Mac-computeren,” sagde Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. “De vigtigste teknologiske innovationer i macOS High Sierra, kombineret med vores fremskridt inden for hardware, vil fortsat udvikle Mac på spændende nye måder.”

Effektive nye systemteknologier

Apples filsystem
Apples filsystem (APFS) giver forbedret ydeevne samt datasikkerhed og -pålidelighed, og det danner grundlag for fremtidige lagringsinnovationer. APFS er en avanceret arkitektur, der er optimeret til nutidens omfangsrige lagringsteknologier og gør det muligt at udføre almindelige handlinger som at kopiere filer og mapper på et øjeblik. Systemet hjælper desuden med at beskytte data mod strømsvigt og systemnedbrud og holder filer sikre med ‘native’ kryptering. macOS High Sierra bevarer også en komplet læse-/skrivekompatibilitet med tidligere formaterede HFS-drev og -data og er udviklet på en sådan måde, at den kan rumme fremtidige forbedringer inden for lagringsteknologi.
Metal 2 har endnu mere GPU-kraft, accelerering af grafik og behandling af krævende indhold til professionel produktion af indhold og spil samt maskinlæring m.m.
Højeffektiv videokodning (HEVC)
Understøttelse af industristandarden for højeffektiv videokodning HEVC (H.265) giver mulighed for videostreaming og afspilning af 4K-videofiler ved en utrolig kvalitet, der også er op til 40 procent mindre end med den nuværende H.264-standard.* Med HEVC giver Apple mulighed for videostreaming af høj kvalitet på netværk, hvor det kun tidligere var muligt at få HD-streaming. Samtidig giver hardwareacceleration på den nye iMac og MacBook Pro utrolig hurtig og effektiv HEVC-kodning og -redigering. 
Metal 2
Metal er den hurtigste og mest effektive måde at udnytte GPU-kraften i Mac på. Metal 2 har en raffineret API og forbedret ydeevne, der hjælper udviklere med at accelerere deres programmer. Den tilføjer understøttelse af maskinel indlæring, som anvendes i talegenkendelse, naturlig sprogbehandling og computersyn. Kombinationen af Thunderbolt 3 og Metal 2 giver de mest krævende brugere mulighed for at bruge kraftfulde eksterne grafikprocessorer. Et kit til eksterne grafiske udviklere giver udviklere al den hardware og software, de skal bruge i optimeringen af deres programmer.
Innovationerne i macOS muliggør helt nye oplevelser sammen med Mac-hardware, f.eks. virtual reality og maskinlæring.
Virtual Reality
Ved at udnytte Metal 2-ydeevnen og den nyeste Mac-hardware tilføjer macOS High Sierra for første understøttelse af VR-produktioner. Derfor kan udviklere skabe levende spil-, 3D- og VR-indhold på Mac-computeren. Førende VR-virksomheder går sammen med Apple om at drive VR-innovation på Mac-computeren med funktioner, der kommer senere på året – Valve optimerer SteamVR-platformen til macOS og aktiverer forbindelsen af HTC Vive-headsettet, mens Unity og Epic implementerer deres VR-udviklingsværktøjer i macOS. Senere dette år tilføjer Final Cut Pro X også understøttelse af professionelle 360-graders arbejdsgange med mulighed for at importere, redigere og eksportere 360-graders video. 

Forbedringer til apps Mac-brugerne elsker

Fotos gør det nemmere end nogensinde at organisere, administrere og redigere dine billeder.
Fotos
Fotos i macOS High Sierra tilføjer en ny permanent indholdsoversigt med album og organisationsværktøjer. En nydesignet redigeringsvisning indeholder effektive nye værktøjer såsom Kurver, til finjustering af farve og kontrast, og Selektiv farve til justeringer inden for et defineret farveområde. Live Photos kan nu redigeres med sjove effekter, og Minder organiserer brugerfotos og -videoer på baggrund af forskellige nye emner. Fotos understøtter nu eksterne billedbehandlingsprogrammer, så Photoshop, Pixelmator og andre apps kan åbnes direkte i Fotos, og redigeringerne gemmes i Fotos-biblioteket. Og for første gang giver understøttelse af projektudvidelser fra tredjeparter brugere adgang til udskrivnings- og publiceringstjenester, såsom Animoto, ifolor, Shutterfly, WhiteWall og Wix – direkte fra Fotos-appen.
Flere forbedringer:
 • Safari kan automatisk bruge Læser til at åbne artikler i et rent og ryddeligt format, mens blokering af automatiske afspilninger forhindrer medier med lyd i at blive afspillet automatisk i browseren.
 • Intelligent forhindring af sporing i Safari bruger maskinlæring til at identificere og fjerne de sporingsdata, som annoncører anvender for at følge brugernes aktivitet på internettet.
 • Mailsøgning bliver hurtigere og nemmere med Tophit, som placerer de mest relevante resultater øverst på en brugers beskedliste.
 • Siri på Mac-computeren svarer med en naturlig og mere udtryksfuld stemme, og når der anvendes Apple Music, lærer den musikpræferencer, opretter brugerdefinerede spillelister og besvarer spørgsmål om musik.
 • Noter tilføjer simple tabeller, hvor en bruger kan indtaste celler, foretage redigeringer og flytte rækker og kolonner.
 • Spotlight giver oplysninger om flystatus, herunder afgangs- og ankomsttider, forsinkelser, gates, terminaler og endda et kort over flyets rute.
 • iCloud-fildeling giver brugere mulighed for at dele hvilken som helst fil, der er lagret i iCloud Drive, og for at samarbejde med andre personer.
Priser og tilgængelighed
 • Udviklerversionen af macOS High Sierra er tilgængelig til medlemmer af Apple Developer Program på developer.apple.com fra i dag, og et offentligt betaprogram vil være tilgængeligt for Mac-brugere på beta.apple.com. macOS High Sierra bliver tilgængeligt dette efterår som en gratis softwareopdatering fra Mac App Store. Gå ind på apple.com/macos/high-sierra-preview for at få yderligere oplysninger.
 • Registrerede medlemmer af Apple Developer Program kan få alt det, de har brug for til at optimere deres apps til ekstern grafik, med kittet til eksterne grafiske udviklere for 6.890 DKK. Det indeholder et eksternt PCI-udvidelseskabinet med Thunderbolt 3, et AMD Radeon RX 580-grafikkort med 8 GB VRAM og en USB-C-hub.

Mediemateriale

Billeder af MacOS High Sierra

Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme  – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.

  1 Mængden af sparet diskplads afhænger af anvendt videofil og hardware. Faktiske resultater kan variere.

Pressekontakt:

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36