PRESSEMEDDELELSER 1. juni 2017

Swift Playgrounds kan nu lære elever at kode med robotter, droner og musikinstrumenter

Elever styrer rigtige enheder ved hjælp af Apples populære programmeringssprog Swift

Swift Playgrounds præsenterer en spændende ny måde at lære at kode på ved hjælp af robotter, droner og musikinstrumenter.
CUPERTINO, Californien – 1. juni 2017 – Apple meddelte i dag, at Swift Playgrounds, deres iPad-app til undervisning i kodning, snart får en spændende ny måde at lære at kode på ved hjælp af robotter, droner og musikinstrumenter. Swift Playgrounds er perfekt til skoleelever og begyndere, som lærer at kode med Swift – Apples stærke og intuitive programmeringssprog til udvikling af apps i verdensklasse. Apple samarbejder med førende producenter af enheder for at gøre det nemt at tilslutte robotter via Bluetooth i Swift Playgrounds-appen, så børn kan programmere og styre populære enheder, f.eks. LEGO MINDSTORMS EV3, Sphero SPRK+, Parrot-droner og flere andre. Swift Playgrounds 1.5-opdateringen vil kunne downloades gratis fra App Store fra mandag den 5. juni.
Mere end 1 million børn og voksne bruger Swift Playgrounds til at lære det grundlæggende om kodning med Swift.
“Over 1 million børn og voksne verden over bruger allerede Swift Playgrounds til at lære det grundlæggende om kodning med Swift på en sjov og interaktiv måde,” udtaler Craig Federighi, Senior Vice President of Software Engineering hos Apple. “Nu kan de straks se den kode, de laver, og styre deres foretrukne robotter, droner og instrumenter med Swift Playgrounds. Det er en utroligt spændende og effektiv måde at lære at kode på.”
Med Swift Playgrounds er det nemt at oprette forbindelse til tredjepartsenheder som LEGO MINDSTORMS Education EV3.
“Vi samarbejder i dag med Apple om at give endnu flere elever i hele verden muligheden for at lære at kode,” udtaler Esben Stærk Jørgensen, direktør for LEGO Education. “Vi kombinerer de velkendte LEGO-klodser og LEGO MINDSTORMS Education EV3’s praktiske tilgang til lærerig leg med Swift Playgrounds’ stærke læringsplatform, så alle nu kan programmere deres LEGO MINDSTORMS-robot med rigtig Swift-kode.”
Med Swift Playgrounds kan alle programmere og styre de populære enheder direkte fra appen:
  • LEGO MINDSTORMS Education EV3 er utroligt populært i skoler over hele verden og giver eleverne mulighed for selv at eksperimentere med kodning via problemløsning i den virkelige verden, imens de bygger og styrer deres egne LEGO-robotter, f.eks. køretøjer, maskiner, forskellige væsner og egne opfindelser. Med Swift Playgrounds kan børn kode og interagere med robotternes motorer og sensorer.  
Sphero SPRK+ Robot
  • Sphero SPRK+ er en populær robotbold, der kan rulle, dreje, øge hastighed og ændre farve. Sensorer giver feedback, når Sphero rammer en forhindring, og det kan alt sammen styres med Swift-kode.
Parrot Mambo MiniDrone
  • Parrot-dronerne Mambo, Airborne og Rolling Spider kan lette, lande, dreje og lave manøvrer i luften, f.eks. flip, og det hele styres af den kode, som brugerne laver.
UBTECH Jimu Robot MeeBot Kit
  • UBTECH’s Jimu Robot MeeBot-sæt giver børn mulighed for at programmere den robot, de selv har bygget, så den kan gå, vinke og danse.
Wonder Workshop Dash Robot
  • Dash fra Wonder Workshop er en sjov robot til praktisk læring for elever fra børnehaveklassealderen til 5. klasse. Den er designet til undervisning i grundlæggende kodning, kreativ problemløsning og computertænkning.
Skoogmusic Skoog 2.0
  • Skoog er en taktil terning, som giver børn på alle færdighedsniveauer mulighed for at udforske, skabe og afspille musik med Swift-kode. 
Pris og tilgængelighed
Swift Playgrounds 1.5 med understøttelse af enheder fra tredjeparter kan downloades gratis fra App Store fra mandag den 5. juni. Swift Playgrounds er kompatibel med alle iPad Air- og iPad Pro-modeller samt iPad mini 2 og nyere med iOS 10 eller nyere versioner.  Der findes flere oplysninger på apple.com/dk/swift/playgrounds.

Pressematerial

Billeder af enheder kompatible med Swift Playgrounds

Pressekontakt:

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36