PRESSEMEDDELELSER 24. august 2017

Apples næste amerikanske datacenter bygges i Iowa

Anlægget uden for Des Moines vil udelukkende blive forsynet af vedvarende energi

Apples nye datacenter kommer til at servicere millioner af brugere af Siri, iMessage, Apple Music og andre Apple-tjenester i hele Nordamerika.
Des Moines, Iowa – Apple offentliggjorde i dag sine planer om at bygge et cirka 37.000 kvadratmeter stort og topmoderne datacenter i Waukee, Iowa. Datacentret skal servicere nordamerikanske bruger af iMessage, Siri, App Store og andre Apple-tjenester, og som Apples øvrige datacentre vil det nye anlæg udelukkende blive drevet af vedvarende energi fra første dag. 
Apples investering på 1,3 milliarder dollar vil skabe mere end 550 jobs inden for byggeri og drift i Des Moines-området, og virksomheden bidrager med op mod 100 millioner dollar til en nyoprettet offentlig forbedringsfond, der har til formål at udvikle lokalsamfundet og infrastrukturen omkring Waukee.
Apples investering på 1,3 milliarder dollar vil skabe mere end 550 jobs inden for byggeri og drift i Des Moines-området.
“Hos Apple er vi altid på udkig efter nye måder at give vores kunder en endnu bedre oplevelse på. Vores nye datacenter i Iowa vil komme til at servicere millioner af brugere af Siri, iMessage, Apple Music og andre Apple-tjenester over hele Nordamerika, og det vil udelukkende blive drevet af vedvarende energi,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Apple er ansvarlig for to millioner jobs i alle 50 amerikanske delstater, og vi er stolte over, at investeringen i dag vil betyde en forøgelse af de mere end 10.000 jobs, vi allerede står bag i Iowa, og samtidig skabe grobund for nye udviklingsmuligheder i lokalsamfundet.”
Den nye offentlige forbedringsfond, som oprettes og forvaltes af byen Waukee, vil støtte udviklingen af lokale projekter som parker, biblioteker og rekreative områder samt den nødvendige infrastruktur. Det første projekt, som fonden vil yde støtte til, er opførelsen af Waukee Youth Sports Campus med drivhus, legeplads, fiskemole og idrætsanlæg til offentlige og high school-relaterede sportsarrangementer.
Apple vil også samarbejde med lokale partnere om at investere i nye projekter for vedvarende energi fra vindkraft og andre kilder, som skal levere strøm til datacentret. Apple har som erklæret mål at forsyne alle sine globale aktiviteter med 100 procent vedvarende energi, og det er allerede opnået i USA og 23 andre lande. 
“Vi er beærede over, at Apple har valgt Iowa som beliggenhed for sit mest teknologisk avancerede datacenter til dato,” udtalte Iowas guvernør Kim Reynolds. “Apples målsætning om innovation og at være førende inden for vedvarende energi afspejler vores egen ambitioner. Denne investering i vores delstat har stor betydning for vores fortsatte udvikling som et teknologisk knudepunkt og ønske om at forøge arbejdsstyrken.”
“Waukee er stolt over at kunne byde Apple velkommen,” sagde Waukees borgmester Bill Peard. “Det nye anlæg vil medføre jobs af høj kvalitet og en vigtig udvikling af infrastrukturen for byen. I de kommende årtier ser vi frem til at fortsætte samarbejdet med Apple på disse områder.”
Opførelsen af datacentret forventes at begynde i starten af næste år, og Apple planlægger at sætte det i drift i 2020. 
Apple er en af de virksomheder, der skaber flest nye jobs i USA, og firmaet er ansvarlig for to millioner jobs. Sidste år indkøbte Apple for over 50 milliarder dollar fra mere end 9000 amerikanske leverandører og producenter. Siden lanceringen af App Store i 2008 har amerikanske udviklere tjent over 16 milliarder dollar ved salg i App Store på verdensplan.

Medier

Billeder af Apples datacenter i Iowa

Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.

Pressekontakt:

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

+45 28 87 68 28