PRESSEMEDDELELSER 25. august 2017

Apples undervisningsprogram "App Development with Swift" på læseplanen hos førende community colleges i USA

Austin Community College er et af de mere end 30 Community Colleges, der udvider læseplanen

Studerende skal lære at bygge apps ved hjælp af Apples populære og brugervenlige programmeringssprog, Swift.
Austin, Texas – Apple meddelte i dag, at mere end 30 amerikanske community colleges, der en mellemting mellem gymnasium og højskole, nu vil tage App Development med Swift på læseplanen for skoleåret 2017-2018. For millioner af studerende betyder det en mulighed for at lære at bygge apps, som vil forberede dem på en karriere inden for softwareudvikling og informationsteknologi. Austin Community College District (ACC), der er en af USA's største højere uddannelsesinstitutioner, tilbyder sine 74.000 studerende kurset til efteråret.
Det etårige kursus App Development med Swift, der er udviklet af teknikere og undervisere hos Apple, lærer de studerende, hvordan de bygger apps ved hjælp af Swift, der er et programmeringssprog med åben kildekode, hvor der er lagt vægt på sikkerhed, resultat og moderne softwaredesignmønstre. Kurset henvender sig til studerende uden programmeringserfaring og lærer dem at bygge fuldt funktionelle apps, som de selv designer.
Læseplanen forbereder de studerende til jobmuligheder inden for den hurtigt voksende app-økonomi.
"Vi har på første hånd set, hvordan Apples app-økosystem har ændret den globale økonomi ved at skabe helt nye brancher og understøtte millioner af job," sagde Tim Cook, Apples CEO. "Det er vores faste overbevisning, at alle skal have lige muligheder, og community colleges har stor betydning i lokalsamfund, hvor uddannelse kan udligne sociale forskelle."
Austin Community College, der ligger i et af USA's hurtigst voksende byområder, underviser studerende på 11 skoler fordelt på otte distrikter. Austins styre har med mere end 7000 nuværende jobmuligheder på tekniske områder igangsat en plan for udvikling af arbejdsstyrken for at give indbyggerne mulighed for at udnytte disse nye forretningsmuligheder. 
"Vi er begejstrede over, at Apple vil bidrage til vores mission om at løfte Austin økonomisk for dem, der allerede bor i byen," sagde Austins borgmester Steven Adler. "Apple vil være en stærk faktor i lokalsamfundets løbende indsats for at løfte 10.000 ud af fattigdom og ind i gode job over de næste fem år." 
Blandt øvrige community colleges, der ligesom ACC tager App Development med Swift på læseplanen til efteråret, er Northeast Mississippi Community College, Northwest Kansas Technical College og flere andre skoler i Alabama Community College-netværket.
"Vi har lanceret et initiativ 'Starte stærkt og slutte stærkt', hvor vi prioriterer at finde computervidenskabelige muligheder for alle studerende i Alabama," sagde Alabamas guvernør Kay Ivey. "Jeg støtter fuldt ud dette partnerskab med Apple på grund af de avancerede læringsmuligheder og de virkelighedsnære oplevelser, det giver." 
Apples forpligtelse til udvikling af økonomien og arbejdsstyrken går langt videre end en læseplan. Apples app-økonomi understøtter 1,5 millioner job i USA. Sidste år tjente amerikanske softwareudviklere 5 milliarder dollars gennem App Store, svarende til en stigning på 40 procent i forhold til 2015. Siden App Stores start har Apple udbetalt 16 milliarder dollars til amerikanske udviklere, mere end en fjerdedel af den samlede indtjening i App Store.

Medier

Billeder af Swift-læseplan

Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted. 

Pressekontakt:

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36