PRESSEMEDDELELSER 18. oktober 2017

Apple og GE går sammen om at udvikle Predix-apps til iPhone og iPad til brug i industrien

Cupertino, Californien og San Ramon, Californien – Apple og GE annoncerede i dag, at de har indgået et samarbejde om at udvikle kraftfulde apps til industrien. Formålet med disse apps er at introducere forudsigelsesdata og -analyse fra Predix, GE’s industrielle Internet of Things-platform (IoT), til iPhone og iPad. De to selskaber løftede sløret for et nyt Predix-Software Development Kit (SDK) til iOS, som giver udviklerne værktøjerne til at lave deres egne effektive IoT-apps til industrielle formål.
“GE er den ideelle samarbejdspartner, fordi de har en lang historie inden for innovation på mange industrielle områder, f.eks. luftfart, fremstilling, sundhed og energi,” udtalte Tim Cook, Apples CEO. “Sammen ændrer Apple og GE grundlæggende måden, industribranchen fungerer på, idet vi kombinerer GE’s Predix-platform med den power og enkelthed, som kendetegner iPhone og iPad.”
“Partnerskabet mellem Apple og GE giver udviklerne værktøjerne til at lave deres egne effektive IoT-apps til industrien,” sagde John Flannery, bestyrelsesformand og CEO hos GE. “Vores kunder har i stadig større grad behov for at udruste deres arbejdsstyrke med mobil teknologi. Gennem samarbejdet giver GE og Apple industrivirksomhederne adgang til funktionelle apps, som giver dem mulighed for at bruge Predix’ forudsigelsesdata og -analyse direkte på deres iPhone eller iPad.”
Det nye Predix-SDK til iOS kan downloades fra på torsdag d. 26. oktober. Dette SDK gør app-udviklerne i stand til at lave effektive native apps, der udnytter Predix’ analysefunktioner til industrien fuldt ud, og som gør brug af Apples power og enkelthed i iOS, verdens mest avancerede mobile styresystem.
Disse apps giver industrioperatører større indblik og synlighed i deres udstyrs og aktiviteters præstation direkte på iPhone og iPad. Eksempelvis kan en Predix-app gøre en arbejder opmærksomhed på et potentielt problem med udstyret, f.eks. en vindmølle, på vedkommendes iPhone. Og den giver medarbejderen mulighed for at samarbejde med kollegaer, som befinder sig andre steder, når han eller hun udfører tilsyn og reparationer – og øjeblikkeligt registrere relevante data. Disse industrielle apps vil accelerere informationsstrømmen, og i sidste ende vil det føre til større omkostningsbesparelser og minimere uplanlagt nedetid.
GE udvikler i samarbejde med Apple desuden apps til både intern brug og til kunderne, så arbejdere i industrielle erhverv får funktionelle redskaber til at udføre deres arbejde, og virksomhedsdriften bliver mere effektiv. Cases er GE’s Asset Performance Management-app (APM), som findes i App Store. Den hjælper industrivirksomheder med at forbedre driftssikkerheden og levetiden for deres maskiner, samtidig med at den reducerer vedligeholdelsesomkostningerne og kan bruges til at administrere driftsrisici. Kunder som Exelon Corp. anvender allerede APM og oplever større oppetid for deres udstyr og højere samlet produktivitet.
“Apple er kendt for at sætte standarden for hardware og enkle softwaregrænseflader,” sagde Brian Hoff, director of corporate innovation hos Exelon. “Når du kombinerer det med den power, du får med Predix, og alle de data, Exelon indsamler og analyserer, bliver mulighederne for banebrydende løsninger uendelige.”
GE vil standardisere iPhone og iPad som mobile enheder og også tilbyde Mac som en valgmulighed for virksomhedens 330.000 mand store arbejdsstyrke. Apple vil promovere GE’s Predix som den foretrukne industrielle IoT-analyseplatform til sine kunder og app-udviklere.
Apple revolutionerede den personlige teknologi med introduktionen af Macintosh i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
GE er en digital industrivirksomhed, som er til stede i hele verden. Virksomheden transformerer industrien med softwarestyrede maskiner og løsninger, som er forbundne, responsive og forudsigende. GE er bygget op omkring en global udveksling af viden gennem ‘GE Store’, hvor alle afdelinger og tilknyttede selskaber deler og tilgår den samme teknologi, samme markeder, samme opbygning og samme intellekt. Hver enkelt opfindelse giver yderligere brændstof til innovation og anvendelsesmuligheder på tværs af alle industrielle erhverv. Takket være mennesker, tjenester, teknologi og skalering er GE i stand til at levere bedre resultater for sine kunder, fordi virksomheden taler det sprog, der tales i industrien. Besøg www.ge.com, hvis du vil vide mere.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Amy Sarosiek

GE Digital

amy.sarosiek@ge.com

(925) 968-7871

BEMÆRK: Du kan få flere oplysninger ved at besøge Apples PR-websted www.apple.com/dk/newsroom eller ringe til Apples Media Helpline på 33 42 22 36.