PRESSEMEDDELELSER 19. oktober 2017

Apple Michigan Avenue åbner i morgen ved Chicagos flodpromenade

Apple har arbejdet tæt med Chicagos bystyre for at udvikle designet til butikken specifikt til flodpromenaden
Chicago – Apple åbnede i dag dørene for et smugkig på Apple Michigan Avenue, deres nyeste og mest ambitiøse butik, der forbinder North Michigan Avenue, Pioneer Court og Chicago River. Butikken er tænkt som et samlingspunkt for lokalområdet, og den vil være vært for forskellige Today at Apple-arrangementer i løbet af året. Den er samtidig en del af Chicagos initiativ til at skabe nyt liv på byens Riverwalk-promenade. For at fejre åbningen vil Apple Michigan Avenue afholde “The Chicago Series” – en måned med arrangementer, der giver deltagerne de rigtige værktøjer til at dyrke deres lyst til kreativet, lige fra fotografering og musik til kodning og app-design.
Butikken forbinder Chicago River med Pioneer Court og Michigan Avenue.
“Da Apple åbnede butikken på North Michigan Avenue i 2003, var det vores første flagskibsbutik. Nu er vi tilbage i Chicago, hvor vi åbner den første butik i en ny generation af Apple Stores med adresser på nogle af de vigtigste butiksområder i verden,” sagde Angela Ahrendts, Apples Senior Vice President for Retail. “Apple Michigan Avenue er et eksempel på vores nye vision, hvor alle er velkomne til at opleve vores enestående produkter, tjenester og inspirerende læringsforløb midt i Chicagos centrum. Vi kan ikke vente med at byde lokalområdet velkommen i vores åbningsweekend og give startskuddet til ‘The Chicago Series’ med vores fantastiske samarbejdspartnere på mandag.”
Apple Michigan Avenue åbner på fredag, og i næste uge indledes “The Chicago Series”, der er en række forløb med fokus på at skabe en positiv indflydelse i lokalområdet.
Chicago har et tæt forhold til sin flod, og Apple Michigan Avenue skaber ny passage til flodpromenaden fra Pioneer Court. De bliver nu forbundet af granittrapper på begge sider af den transparente butik, så man fra pladsen nu får et smukt udsyn til floden og bylandskabet på den anden side. Apple har arbejdet tæt sammen med de lokale myndigheder i Chicago og har inddraget historiske optegnelser i udviklingen af et butiksdesign, der passer specifikt til den pågældende adresse.
“Målet med Apple Michigan Avenue er at fjerne grænsen mellem inde og dermed at give nyt liv til vigtige forbindelser i byen,” sagde Jony Ive, Apples Chief Design Officer. “Butikken forener en historisk plads, der har været afskåret fra vandet, så Chicago får et nyt dynamisk område, der ubesværet flyder sammen med floden.”
Apples oprindelige butik på North Michigan Avenue åbnede i 2003 med 58 medarbejdere – nu er tallet 250.
Alle designmæssige aspekter er med til at minimere grænsen mellem by og flod. Selv bygningens kulfibertag, der måler 33,8 x 29,9 meter, blev udformet til at være så tyndt som muligt, og selve bygningens konstruktion med fire bærende søjler indenfor gør det muligt for glasfacaden på 9,7 meter at fremstå i sin rene form.
Apple Michigan Avenue er Apples første butik i en ny generation af Apple Stores på nogle af de vigtigste forretningsområder i verden.
Apples første butik på North Michigan Avenue har haft flere end 23 millioner besøgende siden åbningen i 2003, og antallet af medarbejdere er steget fra 58 til 250 i dag. I hele Chicago-området har Apples ni butikker i alt 1.300 medarbejdere, herunder Creative Pros, der er de kreative modstykker til Apples tekniske Geniuses, og som præsenterer daglige Today at Apple-sessioner med gratis adgang.
Mandag vil butikken tage hul på “The Chicago Series”, som består af fem forskellige fireugersforløb, der hver især sætter fokus på et konkret krydsfelt mellem teknologi, nytænkning og kreative fag. Hvert forløb er udformet i samarbejde med lokale nonprofit-organisationer og kreative aktører og fokuserer på et emne eller projekt, der skal have en positiv indflydelse på lokalområdet.
  • Accelerate Your Startup Idea with 1871 inspirerer deltagerne til at udvikle et start-up-koncept, der skal have en positiv indflydelse på Chicago, og giver dem løsninger, der kan være med til at omsætte deres idéer til virksomheder. Den udvalgte vinder vil få løbende support fra Apple og 1871, som er en digital nonprofit-inkubator, der hjælper nystartede virksomheder.
  • Deltagerne i Create Collaborative Art vil være med til at udforme et nyt kunstværk i samarbejde med den lokale kunstner Theaster Gates og The Black Monks of Mississippi – en kunstnergruppe fra Chicago, der arbejder med performancekunst.
  • Prototype a Civic App with BLUE 1647 opfordrer alle til at lære, hvordan de udtænker og designer et app-koncept, der kan imødekomme behov i lokalsamfundet. Den bedste app-udvikler belønnes med en løbende mentorordning hos både BLUE 1647, der er et lokalt teknologisk innovationscenter, og Apple. 
  • Photograph Chicago with VSCO lærer ambitiøse og etablerede fotografer, hvordan de foreviger byens kvarterer og deres beboere på underfundige og raffinerede måder. Det bedste værk bliver offentliggjort til et fremtidigt Today at Apple-arrangement i Chicago og på VSCO’s kanaler på de sociale medier.
  • Cultivate Your Voice with Young Chicago Authors inviterer deltagerne med i et forløb, hvor de fortæller historier og arbejder med at finde deres egen stemme gennem poesi, graffiti og rap. Efter forløbet afsluttes “The Chicago Series” med en “open mic” poetry slam-aften med Kevin Coval, der er en central stemme i Chicagos musikmiljø.
“The Chicago Series” bygger videre på de eksisterende Today at Apple-kurser, der omfatter gratis daglige workshops inden for områder som fotografi, musik, kunst og design, kodning og iværksætteri. I denne måned vil Apple starte 12 nye Today at Apple-forløb, deriblandt Kid’s Hour: Book Club, Street-Style Photography og Teacher Tuesday: Coding with Swift. Today at Apple-forløbene finder sted i alle Apple Store-butikker i hele verden.
Apple Michigan Avenue åbner fredag d. 20. oktober kl. 17 (lokal tid). Tilmelding til “The Chicago Series” og Today at Apple-arrangementer kan ske på apple.com/today.

Mediemateriale

Billeder af Apple Michigan Avenue

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36