PRESSEMEDDELELSER 10. november 2017

Apple tilbyder sit Alle kan kode-initiativ til studerende i hele verden

RMIT i Australien er en af mere end 20 internationale uddannelsesinstitutioner, som indfører studiefag fra Apple

To tidligere studerende på RMIT, Jason Fabbri og Greg Curcio, brugte Swift til at udvikle deres første iOS-app.
Melbourne, Australien – Apple meddelte i dag, at Alle kan kode-ordningen bliver udvidet globalt til mere end 20 læreanstalter og universiteter uden for USA. Disse uddannelsesinstitutioner vil nu tilbyde kurset App Development with Swift som et etårigt fag. Det er udviklet af teknikere og undervisere hos Apple for at sikre, at studerende uanset baggrund og niveau kan lære at kode og udvikle apps. Dermed får hundredtusinder af studerende fra hele verden chancen for at blive kompetente brugere af programmeringssproget Swift og udvikle de grundlæggende færdigheder, de behøver for at gøre karriere i den hastigt voksende app-branche.
På det etårige fag arbejder man med Swift, Apples populære og brugervenlige programmeringssprog.
På internationalt plan har RMIT University, som er Australiens største videregående uddannelsesinstitution, indført et af de p.t. bredeste tilbud om adgang til kurset App Development with Swift. Som led i målsætningen om at forbedre digitale færdigheder vil RMIT i løbet af denne måned tilbyde kurset App Development with Swift via RMIT Online, og der vil også blive undervist i et nyt erhvervsrettet fag på universitets campus. Desuden vil RMIT tilbyde stipendier til skolelærere, som vil lære at kode, og skoleelever på overbygningen kan deltage i et gratis sommerkursus på RMITs City-campus, hvor de kan få grundlæggende kendskab til kodning.
App Development with Swift-kurset giver de studerende de grundlæggende færdigheder, der kræves i enhver karriere inden for app-branchen.
RMIT tilslutter sig de mere end 20 internationale uddannelsesinstitutioner, som også tilbyder faget til deres studerende i år, deriblandt Mercantec i Danmark, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen i Holland, Unitec Institute of Technology i New Zealand og Plymouth University i Storbritannien.
“Da vi lancerede Alle kan kode-initiativet for mindre end et år siden, var det med det ambitiøse mål at tilbyde undervisning i kodning til så mange mennesker som muligt. Ordningen har været utrolig populær på skoler og læreanstalter i USA, og i dag tager vi et vigtigt skridt videre ved at udvide tilbuddet internationalt,” udtalte Tim Cook, Apples CEO. “Vi er stolte over at samarbejde med RMIT og mange andre uddannelsesinstitutioner over hele verden, som deler vores vision om at give de studerende bedre muligheder ved at udruste dem med værktøjer, de kan bruge til at ændre verden.”
“App Development with Swift vil spille en afgørende rolle for, hvordan vi gør RMITs studerende bedre til at bruge deres kreativitet og iværksætterånd, så de bliver klar til at begå sig på arbejdsmarkedet i det 21. århundrede,” sagde Martin Bean CBE, RMIT University vice chancellor and president. “Det er netop den slags kompetencer, folk i Australien vil få brug for på arbejdsmarkedet fremover, og vi er enormt glade for at samarbejde med Apple om at tilbyde dette vigtige fag.”
“Det er vildt spændende at få chancen for at lære nyt med Apples kursus til app-udvikling, og jeg er også enormt spændt på alle de muligheder, det kan give mig i fremtiden,” siger Tenisha Fernando, der er fjerdeårsstuderende på RMIT. “Swift er det programmeringssprog, udviklere bruger til at lave nogle af verdens bedste apps, og det ville være helt fantastisk at arbejde sammen med dem og dele mine egne idéer.”
Kunderne i App Store har nu downloadet mere end 180 milliarder apps, og Apple har udbetalt udviklerne over 70 milliarder dollar siden lanceringen af butikken i 2008, hvilket gør den til verdens mest dynamiske markedsplads for software. Hver uge får App Store besøg af mere end 500 mio. unikke kunder fra 155 lande.   

Mediemateriale

Billeder af Apples Alle kan kode-initiativ

Apple revolutionerede markedet for personlige teknologiprodukter med lanceringen af Macintosh-computeren i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36