UPDATE 24. januar 2018

Apple giver et preview af iOS 11.3

Store opdateringer til ARKit, Beskeder og meget mere kommer til foråret

iOS 11.3 lancerer spændende opdateringer til iPhone- og iPad-brugere til foråret, blandt andet nye Animoji.
Dette forår vil iOS 11.3 tilbyde spændende nye måder at opleve augmented reality på med iPhone og iPad, nye Animoji på iPhone X og muligheden for at se helbredsjournaler i appen Sundhed.  

Nye AR-oplevelser  

Med introduktionen af ARKit i iOS 11 fik flere hundrede millioner iPhone- og iPad-brugere augmented reality lige ved hånden, og det har gjort iOS til verdens største AR-platform. Apple arbejder fortsat på innovationer af denne spændende teknologi og udstyrer nu udviklerne med ARKit 1.5. Dermed kan de skabe endnu mere medrivende AR-oplevelser, der integreres bedre med den virkelige verden, og få de helt rigtige værktøjer til at sætte turbo på en ny generation af AR-apps.  
ARKit 1.5 kan forvandle plakater, skilte og grafik til interaktive AR-oplevelser.
Ud over vandrette flader som borde og stole kan ARKit nu genkende og placere virtuelle objekter på lodrette flader som vægge og døre, og det kan kortlægge flader med en usædvanlig facon, for eksempel runde borde, mere præcist. Ved hjælp af avancerede computervisionsteknikker til at finde og genkende placeringen af 2D-billeder såsom skilte, plakater og grafik kan ARKit integrere disse billeder fra den virkelige verden i AR-oplevelser, så man for eksempel kan tilføje masser af interaktive udstillinger på et museum eller bringe en filmplakat til live. Når man ser den virkelige verden gennem kameraet, sker det nu med 50 procent større opløsning og understøttelse af autofokus, som giver et endnu skarpere perspektiv.  

Beskeder får nye Animoji og meget mere  

De nye Animoji i iOS 11.3 byder blandt andet på en drage, en bjørn, et dødningehoved og en løve, så der i alt er 16 forskellige figurer.
Animoji har virkelig hittet blandt iPhone X-brugerne, som i stor stil har brugt deres stemme og ansigtsudtryk til at optage og sende Animoji-beskeder samt lave karaokevideoer med Animoji. iOS 11.3 introducerer fire nye Animoji, så iPhone X-brugerne nu kan udtrykke sig i form af en løve, en bjørn, en drage eller et dødningehoved. I kraft af A11 Bionic-chippen og TrueDepth-kameraet på iPhone X bliver mere end 50 forskellige bevægelser i ansigtsmusklerne optaget, analyseret og derefter animeret, så brugerne kan sende Animoji-beskeder, hvor de optræder som én af 16 forskellige figurer.   
Virksomhedschat gør det muligt for brugerne at kommunikere direkte med forretningskæder, for eksempel Lowe’s, i appen Beskeder.
Virksomhedschat giver brugerne en ny måde at kommunikere med forretningskæder på direkte fra Beskeder. Denne funktion lanceres som betaversion i den offentligt tilgængelige udgave af iOS 11.3 til foråret og kan bruges hos en række kæder, blandt andet Discover, Hilton, Lowe’s og Wells Fargo. Med Virksomhedschat er det nemt at føre en samtale med en servicemedarbejder, aftale tid eller betale med Apple Pay i appen Beskeder. Virksomhedschat deler ikke brugernes kontaktoplysninger med forretningskæderne, og brugerne kan til enhver tid stoppe en chat.  

Batterier og ydeevne

iOS 11.3 tilføjer nye funktioner, der viser batteriets tilstand og anbefaler service, hvis et batteri har brug for det. Disse funktioner findes under Indstillinger -> Batteri og er tilgængelige på iPhone 6 eller nyere modeller. 
Desuden kan brugerne nu se, om den funktion til strømstyring – lanceret første gang i iOS 10.2.1 – der udfører dynamisk styring af den maksimale ydeevne for at forhindre uventede nedlukninger, er slået til og vælge at slå den fra. Denne funktion findes under Indstillinger -> Batteri og er tilgængelig på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.   
Disse funktioner kommer i en senere betaversion af iOS 11.3.   

Helbredsjournaler i appen Sundhed

En ny funktion ved navn Helbredsjournaler kombinerer data fra hospitaler, klinikker og appen Sundhed, så brugerne nemt kan se alle deres tilgængelige medicinske oplysninger fra flere behandlere, når som helst de ønsker det. Patienter fra de medicinske institutioner, der er med i systemet, får oplysningerne fra de forskellige institutioner arrangeret i en samlet oversigt og modtager regelmæssige meddelelser om deres prøveresultater, medicin, tilstande m.m. Data fra Helbredsjournaler er krypteret og beskyttet med adgangskode.

Yderligere funktioner i iOS 11.3:  

  • Apple Music vil snart være det oplagte sted for musikvideoer. Brugerne kan streame alle de musikvideoer, de vil, uden at blive afbrudt af reklamer. De kan også se de sidste nye videoer, klassikerne eller deres foretrukne kunstneres materiale, alt sammen uafbrudt på nye spillelister med musikvideoer. 
  • Apple News gør det nu nemmere at holde sig ajour med dagens vigtigste videoer takket være en ny videogruppe under Til dig og forbedrede Populære artikler.
  • HomeKit-softwaregodkendelse giver udviklerne en fantastisk ny mulighed for at indbygge HomeKit-understøttelse i eksisterende tilbehør uden at gå på kompromis med beskyttelse af anonymitet og sikkerhed.
  • Understøttelse af Advanced Mobile Location (AML), som automatisk sender brugerens aktuelle placering til alarmcentralen ved nødopkald i de lande, hvor AML er tilgængelig.
Tilgængelighed  
Udviklerversionen af iOS 11.3 er tilgængelig for deltagere i iOS Developer Program på developer.apple.com fra og med i dag, og derefter bliver en offentlig betaversion tilgængelig på beta.apple.com. iOS 11.3 vil være tilgængelig til foråret som gratis softwareopdatering til iPhone 5s og nyere modeller, alle modeller af iPad Air og iPad Pro, iPad (5. generation), iPad mini 2 og nyere modeller samt iPod touch (6. generation). Funktionerne kan ændres. Visse funktioner er ikke tilgængelige på alle enheder, i alle områder eller på alle sprog. Det er ikke alle funktioner, der er tilgængelige i betaversionerne.   

Mediemateriale

Billeder af iOS 11.3

Pressekontakt:

Martin Lund Nielsen

martin@kudos.dk

33 42 22 36