PRESSEMEDDELELSER 22. januar 2018

Apple går sammen med Malala-fonden og støtter pigers ret til skolegang

Apples CEO Tim Cook og nobelprismodtager Malala Yousafzai besøger libanesiske og syriske skoleelever i Beirut i Libanon.
London – Apple og Malala-fonden meddelte i dag, at Apple bliver fondens første såkaldte Laureate-partner, hvilket vil medføre en betydelig styrkelse af Malalas indsats for pigers ret til uddannelse og lige muligheder. Malala Yousafzai, som i 2014 blev tildelt Nobels fredspris, står i spidsen for Malala-fonden, der kæmper for 12 års gratis og sikker kvalitetsuddannelse til alle piger.  
Med Apples støtte forventer Malala-fonden at kunne fordoble antallet af stipendier, den uddeler gennem sit Gulmakai Network, samt at udvide sine projekter til Indien og Latinamerika med det foreløbige mål at give over 100.000 piger mulighed for at få en uddannelse på grundskole- og gymnasieniveau.
Malala Yousafzai taler om vigtigheden af, at piger går i skole.
Apple vil hjælpe Malala-fonden med at skalere dens organisation ved at støtte med teknologi, undervisningsplaner og research af de politiske forandringer, der er nødvendige for, at piger overalt kan komme i skole og gennemføre deres uddannelse. Tim Cook, Apples CEO, indtræder desuden i Malala-fondens bestyrelse.
“Min drøm er, at alle piger kan vælge deres egen fremtid,” sagde Malala Yousafzai. “Gennem både innovation og velgørenhed har Apple bidraget til at uddanne og styrke mennesker i hele verden. Jeg er glad for, at Apple forstår værdien af at investere i pigers ret til uddannelse og slutter sig til Malala-fonden i kampen for at sikre, at alle piger kan lære samt lede uden at have noget at frygte.”
Piger uden for en skole for flygtninge i Libanon, som er bygget af Malala-fonden. (Foto: Karen Kasmauski)
“Vi mener, at uddannelse er en stærk faktor i kampen for lige rettigheder, og vi deler Malala-fondens engagement i at give alle piger mulighed for at gå i skole,” udtalte Tim Cook. “Malala er en modig forkæmper for lige rettigheder. Hun er en af de mest inspirerende personer i vores tid, og vi er beærede over at kunne hjælpe hende med at udbrede det vigtige arbejde, hun gør for at give piger over hele kloden flere muligheder.”
Tim Cook og Malala Yousafzai uden for en families hjem i Beirut i Libanon. Familiens døtre går i skole takket være Malala-fonden.
Siden 2013 har Malala-fonden samarbejdet med andre organisationer, den private sektor og myndigheder over hele verden om at give alle piger ret til 12 års gratis og sikker kvalitetsuddannelse. Fondens Gulmakai Network støtter i øjeblikket projekter i Afghanistan, Pakistan, Libanon, Tyrkiet og Nigeria.
Med et tal anslået til 130 millioner piger, som ikke går i skole, bliver dette arbejde kun vigtigere.

Mediemateriale

Billeder af Malala Yousafzai og skoleelever

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36