UPDATE 29. maj 2018

iOS 11.4 leverer stereopar og lyd i flere rum med AirPlay 2

HomePod kommer til Canada, Frankrig og Tyskland fra den 18. juni

Hvid HomePod-højttaler på en sort hylde.
HomePod understøtter nu stereopar og lyd i flere rum med en gratis opdatering til iOS 11.4.
HomePod, den banebrydende trådløse højttaler fra Apple, giver nu en endnu mere fordybende lytteoplevelse i hele hjemmet med understøttelse af HomePod-stereopar og et nyt lydsystem til flere rum i iOS 11.4. Denne gratis softwareopdatering introducerer det mest avancerede og brugervenlige trådløse lydsystem til flere rum ved hjælp af AirPlay 2, som kan afspille musik i ethvert rum fra ethvert rum, overføre musik fra det ene rum til det andet eller afspille den samme sang overalt med en iOS-enhed, HomePod, Apple TV eller ved at spørge Siri. HomePod fås i USA, Storbritannien og Australien og kommer på markedet i Canada, Frankrig og Tyskland fra den 18. juni.1  
HomePod, iPhone X, iPad og Apple TV på række.
Med iOS 11.4 er det nemt at styre musikken i et hvilket som helst rum, på HomePod, Apple TV eller en hvilken som helst iOS-enhed.
HomePod kombinerer Apple-udviklet lydteknologi og avanceret software og sætter dermed en ny standard for lydkvalitet for en lille højttaler, der leverer hi-fi-lyd og et bredt lydbillede. HomePod har en stor bashøjttaler i Apple-design med klar baslyd, en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med ren akustik i det høje frekvensområde, enestående retningsstyring og effektive indbyggede teknologier, der sikrer den ønskede lyd af originaloptagelserne og stor detaljerigdom i lydbilledet.   
HomePod-højttalere i hvid og space grey.
Stereopar skaber et endnu bredere lydbillede, som giver en fantastisk lytteoplevelse på HomePod.
Med to HomePod-højttalere indstillet som et stereopar bliver lydbilledet endnu bredere og leverer en lyd, der fylder hele rummet, og som er mere rummelig end et traditionelt par stereohøjttalere – og dét fra en højttaler, som er under 18 cm høj. Hver HomePod har en spatial bevidsthed, der registrerer sin placering i rummet og automatisk justerer lyden, så den lyder helt perfekt, hvor end den står. Flere HomePod-højttalere lyder også fantastisk godt sammen takket være en direkte, trådløs “peer-to-peer”-forbindelse fra Apple, som sikrer, at højttalerne kan kommunikere med hinanden og afspille musik helt synkront.  
Med en A8-chip i hver højttaler kan hver enkelt HomePod afspille sin egen lydkanal – venstre eller højre – mens den omgivende og direkte energi adskilles. Denne innovative stereolyd giver et bredt og næsten tredimensionalt lydbillede, som sørger for en utrolig lytteoplevelse overalt i rummet. Et HomePod-stereopar fylder hele rummet med lyd med større basudvidelse, hvilket giver en dybere, mere nøjagtig gengivelse af lave frekvenser.   
Det er nemt at indstille et stereopar. Når der indstilles en anden HomePod i det samme rum, bliver brugeren spurgt, om der skal oprettes et stereopar. Og i løbet af få minutter fyldes rummet med utrolig lyd. Selvom disse to højttalere fungerer som én, kommunikerer HomePod-enheder med hinanden, så kun én højttaler reagerer på Siri-anmodninger.   

AirPlay 2 og lyd i flere rum  

HomePod-højttaler og iPhone X, der viser Kontrolcenter.
Kontrolcenter giver et hurtigt overblik over det, der spilles i hvert rum, og har enkle kontrolfunktioner til at justere lydstyrken m.m.
AirPlay 2 åbner op for det mest avancerede, trådløse lydsystem til flere rum. Det gør det enkelt at streame musik eller podcasts overalt i hjemmet til forskellige enheder – alt sammen synkroniseret. Når du lytter til musik, skal du blot vælge eller fravælge, hvor musikken skal afspilles, i Kontrolcenter. Eller du kan bede Siri om at afspille musik i et hvilket som helst rum, et antal rum eller overalt i hjemmet. På HomePod er AirPlay 2-funktioner automatisk understøttet, og der kan streames musik rundt omkring i huset uden behov for at gruppere højttalerne manuelt.  
AirPlay 2-kontrolfunktioner findes overalt i iOS i alle apps og i Kontrolcenter, så du hurtigt kan se, hvad der afspilles i ethvert rum på enhver højttaler. Apple Music-abonnenter kan også bede Siri om at afspille forskellige sange i forskellige rum eller den samme sang overalt, helt uden at forlade rummet. Ligesom iPhone og iPad kan HomePod kommunikere med andre AirPlay 2-kompatible højttalere, når de bliver tilgængelige. Siri kan dermed bruges til at styre musik, der afspilles på højttalere fra Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer og Sonos.    
iPhone X-skærm med Siri, der afspiller det nyeste album fra Lorde, Melodrama.
Med AirPlay 2 kan du bede Siri om at afspille musik i ethvert rum direkte fra en iOS-enhed eller ved at spørge Siri på HomePod.
Siri, som nu bruges aktivt på mere end en milliard enheder, har en stor viden om musik og genkender personlige præferencer og smag. Når personlige anmodninger er slået til for HomePod, kan Siri sende en besked, tilføje påmindelser og noter samt tjekke kalenderaftaler.2 Siri kan indstille en timer, afspille en podcast, tjekke nyhederne, sporten, trafikken og vejret samt styre en bred række HomeKit-smarttilbehør til hjemmet.  
I Tips-appen på iPhone og iPad kan brugerne læse mere om, hvordan de får mest muligt ud af iOS 11.4. Se, hvordan du opdaterer HomePod, på Apple-support.  
Priser og tilgængelighed  
  • HomePod fås i hvid og space grey i USA, Storbritannien og Australien og vil være tilgængelig i Canada, Frankrig og Tyskland fra mandag den 18. juni. HomePod vil kunne fås i Apple Store, på apple.com, i Apple Store-appen og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. 
  • HomePod er kompatibel med iPhone 5s eller nyere, iPad Pro, iPad Air eller nyere, iPad mini 2 eller nyere eller iPod touch (6. generation) med iOS 11.2.5 eller nyere. Stereolyd og lyd i flere rum er tilgængelig med iOS 11.4.

Mediemateriale

Billeder af iOS 11.4 og HomePod

    1 Understøttelse af canadisk fransk kommer senere på året som en gratis softwareopdatering.
    2 Kalenderunderstøttelse vil være tilgængelig i Canada, Frankrig og Tyskland senere på året.

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

martin@kudos.dk

33 42 22 36