PRESSEMEDDELELSER 4. juni 2018

Apple giver et preview af iOS 12

Delte AR-oplevelser, sjove nye måder at kommunikere på samt Skærmtid kommer til iPhone og iPad til efteråret

Et udvalg af 12 Memojis.
iOS 12 byder på mere udtryksfulde måder at kommunikere på i Beskeder og FaceTime.
San Jose, Californien – Apple offentliggjorde i dag iOS 12, den nyeste version af verdens mest avancerede styresystem til mobile enheder, som er designet til, at hverdagsopgaver kan klares hurtigere og med bedre respons. iOS 12 ændrer den måde, iOS-brugere ser verden på ved hjælp af AR, gør kommunikation sjov og udtryksfuld med Memoji og gruppe-FaceTime – og med Skærmtid kan kunderne få en bedre forståelse for og tage kontrol over den tid, de bruger på at interagere med deres iOS-enheder. iOS 12 introducerer Genveje i Siri, gør Siri i stand til at fungere med enhver app, så tingene kan klares på en langt hurtigere måde.  
“Vi er meget begejstrede for de nye kommunikationsfunktioner, som vi lancerer på iPhone og iPad, herunder Memoji, der er en mere personlig form for Animoji, sjove kameraeffekter og gruppe-FaceTime,” sagde Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering. “Med iOS 12 åbner vi op for nye oplevelser, der ikke var mulige før. Vi bruger avancerede algoritmer til at gøre AR endnu mere medrivende og intelligens på enheden til at levere hurtigere måder at få tingene gjort på ved hjælp af Siri.”  
Dreng med en LEGO bygning i et rum, der holder en iPad med LEGO AR City på skærmen.
Udviklere kan nu integrere delte oplevelser og permanent AR, der giver brugerne mulighed for at efterlade virtuelle genstande i virkeligheden og vende tilbage til dem på et senere tidspunkt.

Hurtigere og bedre respons  

iOS 12 er designet til, at hverdagsopgaver på iPad og iPad kan klares hurtigere og med bedre respons takket være forbedringer i ydeevnen i hele systemet. Kamera åbner op til 70 procent hurtigere, tastaturet vises op til 50 procent hurtigere, og der er bedre respons, når du skriver. Selv når der foregår en masse i hele systemet, kan apps starte op til to dobbelt så hurtigt. iOS 12 leverer forbedringer i ydeevnen til flere enheder end nogen anden tidligere version – lige fra iPhone 5s, introduceret i 2013, til den mest avancerede iPhone nogensinde, iPhone X.1  

Delte AR-oplevelser   

iOS er den største AR-platform i verden med millioner af enheder, som understøtter AR-oplevelser.
ARKit 2 sætter udviklere i stand til at skabe de mest innovative AR-apps til verdens største AR-platform. Det skyldes nye værktøjer til at integrere delte oplevelser, permanente AR-oplevelser knyttet til et bestemt sted, genkendelse af genstande samt sporing af billeder, hvilket i sidste ende gør AR-apps endnu mere dynamiske. Det nye åbne filformat usdz, som er udviklet i samarbejde med Pixar, gør det let at opleve AR stort set overalt i iOS, bl.a. i apps som Beskeder, Safari, Mail, Arkiver og Nyheder, og byder på stærke grafik- animationsfunktioner.    

Memoji og sjove kameraeffekter  

Nye funktioner gør kommunikation med venner og familie fra iPhone X endnu mere udtryksfuldt i form af nye Animojis og personlige Memoji-tegn, som kan tilpasses og er fulde af sjov. Lav flotte Memojis direkte fra Beskeder ved at vælge fra en række inkluderende og forskellige karaktertræk for at skabe en unik personlighed. Den eksisterende samling med Animojis er også blevet udbygget med et spøgelse, en koala, tiger og T. rex. Alle Animojis og Memojis har nu blink- og tungegenkendelse til at opfange endnu flere udtryk.  
Nye kameraeffekter introducerer Animoji, filtre, tekst og klistermærker i Beskeder og FaceTime. Filtre som tegneserie og vandfarve tilføjer billeder og videoer personlighed, nye mærker og figurer giver brugerne mulighed for at tilføje tekster og titler for at fremhæve dele af et billede, og klistermærker kan anbringes ved hjælp af klistermærkepakker i Beskeder.  

Gruppe-FaceTime  

iPhone med flere gruppe-FaceTime-samtaler åbne på skærmen.
Gruppe-FaceTime bruger intelligens på enheden til at vise de mest fremtrædende talere under opkaldet.
FaceTime ændrede den måde, vi kommunikerer og deler vigtige øjeblikke på. Og med gruppe-FaceTime er det nu nemt at tale med flere folk på samme tid. Deltagerne kan til enhver tid tilføjes, deltage senere, hvis samtalen stadig er aktiv, og vælge at deltage via video eller lyd fra iPhone, iPad eller Mac – eller ligefrem deltage ved hjælp af FaceTime-lyd fra Apple Watch.   

Genveje i Siri  

iPhone, der viser skærm med bibliotek over Genveje i Siri.
Genveje i Siri, som kan tilpasses, hjælper folk med at få mere fra hånden i løbet af dagen.
Genveje i Siri giver en ny og hurtigere måde at få klaret tingene på – og alle apps fungerer nu sammen med Siri. Siri-intelligens kan foreslå en handling på det helt rigtige tidspunkt – uanset om du vil bestille en kop kaffe om morgenen eller starte et træningsprogram om eftermiddagen. Brugerne kan tilpasse Genveje ved at oprette en enkel stemmekommando, som sætter opgaven i gang, eller hente den nye app Genveje for at lave en række handlinger fra forskellige apps, som så kan blive udført med et enkelt tryk eller en tilpasset stemmekommando. Og det er ingen sag for udviklerne at udnytte disse nye funktioner ved hjælp af API’er til Genveje.  

Fotos  

En helt ny Til dig-fane viser de bedste øjeblikke på ét sted – en kombination af Minder og Fælles album i iCloud. En ny funktion med forslag til deling gør det nemmere at dele billeder med vennerne, og venner, som modtager billeder, bliver bedt om at dele evt. billeder og videoer, de har fra den samme tur eller begivenhed. Søgeforslag viser de mest relevante Begivenheder, Personer, Steder, Grupper, Kategorier og seneste søgninger. Og takket være nye søgefunktioner kan brugerne kombinere flere søgetermer for at finde de helt rigtige billeder.  

Forstyr ikke, Meddelelser og Skærmtid.  

iPhone, der viser Skærmtid med Jasons ugentlige rapport med statistik som dagligt gennemsnit, indblik og brug af apps.
Skærmtid leverer aktivitetsrapporter, som viser, hvor meget tid der er blevet brugt i apps og på websites.
Med de nye indbyggede værktøjer i iOS 12 kan kunderne få en bedre forståelse for og tage kontrol over den tid, de bruger på at interagere med deres iOS-enheder. Nye tilstande i “Forstyr ikke” slutter automatisk baseret på et bestemt tidspunkt, sted eller handling. Og “Forstyr ikke” under Sengetid er med til at sikre, at folk får en bedre nattesøvn, da lysstyrken på skærmen dæmpes, og alle meddelelser på låseskærmen skjules, indtil telefonen tages i brug igen næste morgen.  
For at mindske antallet af afbrydelser giver iOS 12 brugerne flere muligheder for at styre, hvordan de modtager meddelelser. De kan straks bestemme, at meddelelser skal leveres diskret eller helt slås fra. Grupperede meddelelser gør det nemmere at se og administrere flere meddelelser på én gang.   
Skærmtid giver brugerne detaljerede oplysninger og værktøjer, som hjælper dem til at få en bedre forståelse for og kontrol over den tid, de bruger i apps og på websites. Daglige og ugentlige aktivitetsrapporter viser den totale mængde tid brugt i enkelte apps, brug i kategorier af apps, antallet af modtagne meddelelser, og hvor ofte iPhone eller iPad er blevet taget op. Skærmtid giver også forældre adgang til deres barns aktivitetsrapport direkte fra deres iOS-enhed via Familiedeling i iCloud, hvor de kan indstille tidspunkter for at begrænse, hvornår deres barns iOS-enhed kan bruges, f.eks. når det er sengetid.   

Anonymitet og sikkerhed  

Ligesom med alle Apples forgangne softwareopdateringer er forbedret anonymitet og sikkerhed fortsat en prioritet i iOS 12. I Safari er forbedret Intelligent Tracking Prevention med til at blokere knapper som “Synes godt om” og “Del” samt kommentar-widgets fra sociale medier og forhindre dem i at spore brugerne uden deres tilladelse. Safari præsenterer nu også forenklede systemoplysninger, når brugerne browser på nettet, hvilket forebygger, at de bliver sporet baseret på deres systemkonfiguration. Safari kan nu også automatisk lave, udfylde og gemme stærke adgangskoder, når brugerne opretter nye online-konti, samt give besked om tidligere brugte adgangskoder, så brugerne kan ændre dem.  

Yderligere app-funktioner   

  • Apple Books har fået nyt design, så det er lettere at finde og nyde bøger og lydbøger, og Boghandel-fanen gør det nemmere at undersøge nye titler og gennemse de populæreste titler, særligt udvalgte samlinger og specielle tilbud. 
  • Apple News har fået nyt design, så det er blevet nemmere at opdage nye kanaler og emner eller gå direkte til sine favoritter. Og på iPad gør en ny indholdsoversigt det enklere at navigere.
  • Værdipapirer kommer til iPad og illustrerer, hvordan markedet bevæger sig i form af letforståelige citater og kvalitetsrige nyheder.
  • CarPlay tilføjer understøttelse af navigationsapps fra tredjeparter, som kan vises direkte på bilens instrumentbræt – sammen med apps til musik, beskeder og opkald samt andre apps fra bilproducenten. 
  • Memoer er nu tilgængelig på iPad og tilføjer iCloud-understøttelse til at synkronisere optagelser og redigeringer på tværs af enheder. Et nyt design gør det nemmere at lave optagelser samt dele og redigere dem.
  • Siri-oversættelse udvider til mere end 40 sprogpar og har fået mere viden inden for sport, kendte, mad og ernæring. Siri kan også vise yndlingsbilleder ud fra personer, steder, begivenheder, tid og emner.
  • Wallet på iPhone og Apple Watch tilføjer understøttelse af studiekort, så det er mere bekvemt at få adgang til det hele på campus. 
Tilgængelighed
Udviklerversionen af iOS 12 er tilgængelig for deltagere i iOS Developer Program på  developer.apple.com fra og med i dag, og en offentlig betaversion bliver tilgængelig for iOS-brugere senere i denne måned på beta.apple.com. iOS 12 vil være tilgængelig til efteråret som gratis softwareopdatering til iPhone 5s og nyere modeller, alle modeller af iPad Air og iPad Pro, iPad (5. generation), iPad (6. generation), iPad mini 2 og nyere modeller samt iPod touch (6. generation). Få mere at vide på apple.com/ios/ios-12-preview. Der tages forbehold for ændringer i funktionerne. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog eller i alle områder.

Mediemateriale

Billeder af iOS 12

    1 Test udført af Apple i maj 2018 med iPhone 6 Plus med understøttelse af almindelig optimal ydeevne med testversioner af iOS 11.4 og iOS 12. Start af Kamera testet ved at swipe op fra bunden af låseskærmen; start af app testet ved at starte fra hjemmeskærmen; tastatur testet ved hjælp af Safari. Ydeevnen varierer afhængigt af den specifikke konfiguration, indholdet, batteriets stand, brug og andre faktorer.

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36