UPDATE 4. juni 2018

Apple løfter sløret for ARKit 2

Gør det muligt for udviklere at lave de mest innovative AR-apps til verdens største AR-platform

En dreng sidder foran en LEGO-bygning i et rum. Han holder en iPad med LEGO AR City på skærmen.
LEGO AR City anvender funktioner i ARKit 2 såsom delte oplevelser, vedvarende AR og registrering af 3D-objekter til at gøre LEGO-byggeprojekter og -figurer levende.
I dag præsenterede Apple ARKit 2 – en platform, der gør det muligt for udviklere at integrere delte oplevelser, vedvarende AR-oplevelser knyttet til en specifik lokalitet, objektgenkendelse og billedregistrering, så AR-apps bliver endnu mere dynamiske. Apple har også løftet sløret for Measure-appen til iOS, der bruger AR til hurtigt at måle størrelsen på objekter i den virkelige verden, samt for et nyt åbent filformat sammen med iOS 12, det såkaldte usdz, der er udviklet til at integrere AR endnu dybere i hele iOS og gøre AR-objekter tilgængelige på tværs af hele økosystemet med Apple-apps.  
Apple har givet udviklerne den ene vigtige AR-forbedring efter den anden lige siden lanceringen af ARKit sidste efterår, og den aktuelle udgivelse er allerede den tredje store af sin slags. ARKit udstyrer udviklerne med værktøjer til at lave AR-oplevelser, som på både sjove og produktive måder giver iOS-brugerne et helt andet billede af verden.   

ARKit 2

Nu kan udviklerne integrere funktioner, som giver flere brugere mulighed for at spille det samme spil.
Delte oplevelser i ARKit 2 gør det endnu sjovere at bruge AR på iPhone og iPad, fordi flere brugere kan spille det samme spil eller samarbejde om projekter, f.eks. istandsættelse af boligen. Udviklerne kan også tilføje en publikumsfunktion, så familie og venner nemt kan følge med i et AR-spil fra en anden iOS-enhed.  
Herudover vil vedvarende AR ændre forbrugernes interaktion med AR-apps ved at gøre det muligt at efterlade virtuelle objekter i den virkelige verden, som brugerne så senere kan vende tilbage til. De kan gå i gang med at lægge et puslespil på et bord og vende tilbage til det senere for at fortsætte, præcis hvor de slap, eller arbejde på et kunstprojekt over flere uger uden at skulle starte forfra hver gang.   
Delte oplevelser giver brugerne mulighed for at komme helt tæt på den vilde action med en publikumsfunktion, så de kan se alt det, som spillerne ser, og meget andet.
ARKit 2 har også forbedret understøttelse af billedregistrering og -tracking, som gør det muligt at registrere 3D-objekter såsom legetøj eller skulpturer. AR-objekter kan desuden automatisk få tilført elementer fra den virkelige verden. Det gør AR-oplevelsen til en endnu mere realistisk blanding af den virtuelle og den virkelige verden.  

Measure

Measure er en ny app i iOS 12, der bruger AR til hurtigt at måle størrelsen på objekter i den virkelige verden – nogenlunde på samme måde som et målebånd. Den nye app viser automatisk målene på genstande såsom billedrammer, plakater og skilte, men kan også vise diagonale målinger, beregne arealer samt gøre det muligt for brugeren at tage et billede og dele det med nøjagtige mål direkte fra sin iPhone eller iPad.  

QuickLook og usdz  

En iPhone X viser en AR-globus på et skrivebord.
Filformatet usdz er baseret på Pixars Universal Scene Description og gør det nemt at opleve AR så godt som overalt i iOS.
iOS 12 gør det nemt at få AR-oplevelser så godt som overalt i iOS. I samarbejde med Pixar præsenterer Apple det nye åbne filformat usdz, der er optimeret til deling i apps såsom Beskeder, Safari, Mail, Arkiver og News, samtidig med at det byder på imponerende egenskaber, når det gælder grafik og animation. QuickLook til AR anvender usdz, og det giver brugerne mulighed for at placere 3D-objekter i den virkelige verden, så de kan se, hvordan noget vil tage sig ud i et rum.  
ARKit 2 og usdz er en del af det udvikler-preview på iOS 12, som er tilgængeligt for medlemmer af Apple Developer Program fra og med i dag. ARKit 2- og usdz-support fås til efteråret som del af den gratis softwareopdatering til iPhone 6s og nyere, alle iPad Pro-modeller samt iPad (5. og 6. generation).
 

Mediemateriale

Billeder af ARKit 2

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

martin@kudos.dk

33 42 22 36