UPDATE 12. september 2018

HomePod får nye funktioner og Siri-sprog

Søg efter sangtekster, indstil flere timere og foretag og modtag telefonopkald

Et foto af den sorte HomePod på et hvidt bord.
HomePod leverer en perfekt lytteoplevelse, både når den placeres på en hylde, i et hjørne eller midt i rummet.
HomePod, den innovative trådløse højttaler fra Apple, har fået nye funktioner, så kunderne kan bruge Siri til endnu mere på HomePod. Man kan bl.a. søge efter sangtekster, indstille flere timere, foretage og modtage telefonopkald og meget mere. HomePod leverer den højeste hi-fi-lydkvalitet, uanset hvor den placeres i hjemmet, og giver fantastisk stereolyd med et stereopar, der byder på et bredere og fyldigere lydbillede end traditionelle stereohøjttalere. HomePod fungerer sammen med et abonnement på Apple Music, hvor man kan streame mere end 50 millioner sange direkte til HomePod.
Et foto, der viser HomePod i sort, set fra oven.
Siri har et indgående kendskab til musik og er en nem måde til at sende beskeder, tjekke kalenderaftaler, styre HomeKit-tilbehør og meget mere.
Med en gratis softwareopdatering understøtter HomePod også spansk i USA, Spanien og Mexico og udvides med understøttelse af canadisk fransk i Canada. På HomePod kan brugerne også bede Siri om at:
  • Søge efter sangtekster: Ud over at bede Siri om at spille en bestemt sang, kunstner eller genre er det nu blevet nemt at bede Siri om at “spille den sang, der lyder sådan her ...” eller bede Siri om at “spille den sang, der lyder: ‘I’m a rebel just for kicks now.’”*
  • Indstille flere timere: HomePod understøtter nu flere navngivne timere. Du kan indstille en timer til kagen, en anden til lasagnen og en tredje til at minde om at dæmpe lyset – bare ved at bruge din stemme.
  • Foretage og modtage telefonopkald: Det er nemt at bruge HomePod til at foretage og modtage telefonopkald med en klar og tydelig lydkvalitet. Hvis du vil foretage et opkald, skal du bare bede Siri om at ringe til en fra Kontakter eller sige det nummer, du vil ringe til. Indgående opkald viderestilles automatisk fra iPhone til HomePod – bare bed Siri om at besvare opkaldet – og ved ubesvarede opkald skal du bare spørge: “Hey Siri, who just called?” Med lydvælgeren på iPhone kan man til enhver tid flytte opkald fra HomePod til iPhone.
  • Find min iPhone: Den populære Apple Watch-funktion bliver nu tilgængelig på HomePod, så brugerne kan pinge deres enheder i nærheden for at finde dem.
  • Genveje i Siri: Genveje åbner op for en hel verden af apps, der kan køre på HomePod. Efterhånden som Siri lærer rutiner og foreslår ‘genveje’ på iPhone og iPad, blive genvejene nu tilgængelige på HomePod. Det er nemt at tilpasse genveje til HomePod med en række opgaver med den nye app Genveje. For eksempel kan man med “Hey Siri, good morning” køre en morgenrutine og bestille kaffe via en kaffebar-app, tænde lyset i køkkenet fra appen Hjem og dele de første af dagens kalenderaftaler – alt sammen med én nem kommando, der kan tilpasses.
Et sidestillet foto af HomePod og iPhone, der viser Kontrolcenter.
Kontrolcenter giver et hurtigt overblik over det, der spilles i hvert rum, og har enkle kontrolfunktioner til at justere lydstyrken m.m.
HomePod kombinerer Apple-udviklet lydteknologi og avanceret software og sætter dermed en ny standard for lydkvalitet for en lille højttaler. HomePod har en bashøjttaler i Apple-design med klar baslyd, en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med ren akustik i det høje frekvensområde, enestående retningsstyring og effektive indbyggede teknologier, der sikrer den ønskede lyd af originaloptagelserne og stor detaljerigdom i lydbilledet.
HomePod giver en endnu fyldigere lytteoplevelse, når to HomePod-højttalere sættes sammen til et stereopar, der kan levere hi-fi-lyd med et fyldigt lydbillede. Med rumregistrering mærker hver HomePod, hvor i rummet den er placeret, og tilpasser automatisk lyden derefter, så den lyder fantastisk i sig selv og samlet, uanset hvor den står. Og med AirPlay 2 er det nemt at skabe et trådløst lydsystem til flere rum, som kan afspille musik i ethvert rum fra ethvert rum, overføre musik fra det ene rum til det andet eller afspille den samme sang overalt med HomePod, en iOS-enhed, Apple TV eller ved at spørge Siri.
Et foto af de to HomePods i hvid (venstre) og sort (højre).
Stereopar skaber et endnu bredere lydbillede, som giver en fantastisk lytteoplevelse på HomePod.
HomePod gør det nemt at sende beskeder, indstille timere og påmindelser, tjekke kalenderaftaler og vejrudsigt, styre et stort udvalg af intelligent HomeKit-tilbehør til hjemmet og lytte til mere end 550.000 podcasts fra Apple Podcasts. De seneste overskrifter inden for nyheder, underholdning og sport kan streames direkte til HomePod, og Univision Noticias, ESPN Deportes, Telemundo Entretenimiento og flere andre har nu understøttelse af spansk.
Sikkerhed og anonymitet er grundlæggende aspekter for udviklingen af Apples hardware, software og tjenester. Med HomePod sendes der kun information til Apples servere, når “Hey Siri” bliver genkendt lokalt på enheden via en krypteret og anonym Siri-identifikator.
Priser og tilgængelighed
  • HomePod er tilgængelig i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Storbritannien og USA og bliver tilgængelig i Mexico og Spanien fra den 26. oktober. HomePod fås i hvid og space grey til en Apple-forhandlerpris på £319 via Apple Stores, apple.com, Apple Store-appen og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.
  • HomePod er kompatibel med iPhone 5s eller nyere, iPad Air eller nyere, iPad mini 2 eller nyere, iPad Pro eller iPod touch (6. generation). Som standard installerer HomePod automatisk nye softwareopdateringer. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du manuelt kontrollerer, om der er softwareopdateringer i appen Hjem i iOS, på Apple Support. Den iOS-enhed, der bruges til installationen, skal være opdateret til den nyeste version af iOS.

Mediemateriale

Billeder af HomePod

    * Søg efter tekster er tilgængelig på engelsk.

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36