UPDATE 1. oktober 2018

Undervisningsmaterialet Alle kan være kreative tilfører alle fag et kreativt udtryk og fås nu på Apple Books

Nye, gratis vejledninger til tegning, musik, video og fotos slipper elevernes kreativitet løs

To elever, der bruger Apple Pencil.
Alle kan være kreative er et undervisningsmateriale, der kan medvirke til at slippe børns kreativitet løs gennem skoledagen.
Apple meddelte i dag, at undervisningsmaterialet Alle kan være kreative nu fås i Apple Books. Ud fra idéen om at slippe børnenes kreativitet løs i løbet af skoledagen lærer Alle kan være kreative eleverne at udvikle og kommunikere idéer gennem tegning, musik, video og fotos på iPad. De nye, gratis projektvejledninger giver underviserne nogle sjove og nyttige værktøjer til at bruge færdighederne i en time, en opgave og et fag. Alle kan være kreative er ligesom Apples vellykkede Alle kan kode-initiativ et unikt forløb, som er henvendt til lærere, og som skal sikre elevernes engagement og lyst til at lære.
I mere end 40 år har Apple arbejdet sammen med undervisere for at hjælpe dem med at fremme kreativiteten i klasseværelset. Projektvejledningerne i Alle kan være kreative er udviklet i samarbejde med undervisere og kreative fagfolk for at hjælpe børn med at udtrykke sig og hjælpe lærerne med at få elevernes kreativitet frem i alle fag. Med en 9,7" iPad med understøttelse af Apple Pencil og gratis, indbyggede apps som GarageBand, iMovie, Clips og Swift Playgrounds har lærerne nu nogle stærke kreative værktøjer ved hånden.
“Vi mener, at Apples teknologi kan bidrage til at frigøre den kreative side i ethvert barn,” sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing. “I tæt samarbejde med lærere har vi udviklet undervisningsmaterialet Alle kan være kreative for at få det kreative udtryk og kunsten ind i klasseværelset og for at hjælpe eleverne med at fastholde deres engagement gennem kreativitet og i sidste ende opnå bedre resultater.”
Elev, der bruger iPad.
En elev færdiggør et projekt via videovejledningen til Alle kan være kreative med Clips på iPad.

Gør ethvert fag mere kreativt

Komponenterne i Alle kan være kreative er beregnet til at give lærerne mulighed for nemt at integrere kreativitet i deres eksisterende undervisningsplaner i alle fag, bl.a. sprog, matematik, naturvidenskab, historie, samfundsfag og kodning. Efter lanceringen af et preview i marts er undervisere på mere end 350 skoler rundt om i verden begyndt at arbejde med Alle kan være kreative.
“Med mine mange år som underviser kan jeg se en markant forskel hos mine elever, når de får afløb for deres kreativitet. Jeg kan se, hvordan de kommer i gang, bliver mere engagerede og inspirerede af verden omkring dem,” sagde Anthony Stirpe, underviser i engelsk og sprog på New Rochelle High School i New York. “Det bedste ved Alle kan være kreative er, at alle lærere kan trække på eksperter og tilføre deres undervisning en kreativ dimension.”

Færdigheder til alle, idéer til undervisningen

Alle kan være kreative omfatter fire nye projektvejledninger til tegning, musik, video og fotos, som fås gratis i Apple Books. Hver vejledning indeholder en række projekter, der gradvist opbygger elevernes færdigheder, så de får et grundlæggende til avanceret ordforråd samt teknikker inden for hvert medie.
En ny vejledning til læreren kan hjælpe til at føre projekterne ud i livet i undervisningen med 300 lektionsidéer på tværs af medier, projekter og fag. En matematiklærer kan f.eks. hjælpe eleverne med at bruge iPad-kameraet og serieoptagelse til at indfange kurven for en basketbold, der bliver kastet gennem nettet, og måle dens parabel.
En elev bruger en iPad til at tage et billede af klassekammeraterne.
Projektvejledningerne i Alle kan være kreative er udviklet i samarbejde med undervisere og kreative fagfolk for at hjælpe børn med at udtrykke sig kreativt.

Læring med Apple

I 2016 lancerede Apple Alle kan kode, et omfattende program og undervisningsmateriale, der kan hjælpe elever med at lære at kode, så de bliver bedre forberedt til arbejdsmarkedet. I dag bruger mere end 5.000 skoler, lokale gymnasier og tekniske skoler i hele verden undervisningsmaterialet Alle kan kode.
Med Apples Klasseværelse-app kan underviserne integrere iPad og Mac i undervisningen og lave opgaver, se elevens udvikling og bruge apps i klassen med Apples Skolearbejde. I dag er der adgang til næsten 200.000 undervisningsapps i App Store. Derudover har enhver lærer eller elev med et administreret Apple-id adgang til 200 GB gratis iCloud-lagringsplads, hvor de i sikkerhed kan opbevare deres kreative projekter og holde dem opdateret på sikker vis og åbne dem fra alle enheder.
Tilgængelighed
  • Alle kan være kreative-serien fås nu på engelsk alle steder, hvor Apple Books er tilgængelig. Yderligere sprog vil være tilgængelige ved udgangen af 2018. Apple Books er en ny app, som blev introduceret med iOS 12. Den gør det nemt at opdage og læse bøger, bl.a. også vejledningerne til Alle kan være kreative.
  • Apple Stores bruger Alle kan være kreative i Teacher Tuesday-arrangementerne i Today at Apple-regi. Apples 504 butikker i 24 lande har allerede afholdt mere end 5.000 praktiske Teacher Tuesday-arrangementer i emner som kodning og app-design, video- og musikproduktion og kreative visuelle præsentationer.

Mediemateriale

Billeder af Alle kan være kreative