PRESSEMEDDELELSER 30. oktober 2018

Den nye Mac mini er spækket med power til alle opgaver

Fem gange mere ydeevne, 6-core-processorer, mere hukommelse, ren flash-lagring og meget mere

Profil af den nye Mac mini i space grey.
Den nye Mac mini har intet mindre end fem gange hurtigere ydeevne.
New York – Apple har i dag givet Mac mini massivt mere ydeevne. Fordi den nu er udstyret med quad- og 6-core-processorer, op til 64 GB hurtigere hukommelse og lynhurtig ren flash-lagring, leverer den nye Mac mini intet mindre end fem gange hurtigere ydeevne og er dermed den stærkeste Mac mini nogensinde.1 Og de indbyggede Thunderbolt 3-porte, Apple T2 Security-chippen og 10 Gb Ethernet som konfigurationsmulighed gør den nye Mac mini til en hurtigere stationær computer, der kan ufatteligt meget mere.
Den nye Mac mini i space grey.
Den helt nye Mac mini har mere power end nogensinde før med quad- og 6-core-processorer, op til 64 GB hurtigere hukommelse, lynhurtig ren flash-lagring, Thunderbolt 3-porte, Apple T2 Security-chip og 10 Gb Ethernet som konfigurationsmulighed.
“Kunderne elsker Mac mini, fordi den kan bruges i utroligt mange forskellige sammenhænge – lige fra almindelig computerbrug til professionelle live-koncerter og forestillinger, eller fra at have flere Mac mini-computere, der drøner gennem rendering af video og kompilering af softwarekoder, til tusindvis af enheder samlet i kolossale datacentre til app-afvikling – altså hvor som helst, der er brug for en lille, men superstærk Mac til at klare opgaverne,” udtalte Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Mac mini-kunderne kommer helt op at køre over den nye Mac mini. Den har mere end fem gange hurtigere ydeevne, op til 6-core-processorer som i stationære computere, en Apple T2 Security-chip, hurtigere hukommelse op til 64 GB og højtydende ren flash-lagring, og så er den fyldt med avancerede porte, blandt andet fire Thunderbolt 3, to USB-A, HDMI-video, lydudgang og op til 10 Gbps Ethernet. Al den power er pakket ned i et kabinet på samme størrelse som før, så det er perfekt for kunder, der vil opdatere eller lave helt nye installationer, hvor Mac mini er den perfekte løsning.”
Studerende fra California Institute of the Arts, der bruger Mac mini.
Studerende fra California Institute of the Arts bruger Mac mini til at få power på deres live-forestillinger.

Fem gange hurtigere og mere power end nogensinde før 

Mac mini har nu quad- og 6-core Intel Core-processorer (8. generation) med Turbo Boost-hastigheder på op til 4,6 GHz og Intel UHD Graphics, og den giver op til fem gange hurtigere ydeevne end den tidligere generation.1 Derfor er det ingen sag for Mac mini at suse igennem almindelige opgaver for stationære computere, f.eks. at lave billed- og videoredigering, musik og softwareudvikling, eller at udføre mere krævende processer i forbindelse med videokodning, kompilering af kode og koncerter med livemusik. Og med op til 64 GB 2666 MHz hukommelse kan Mac mini indlæse større filer i hukommelsen, køre flere virtuelle maskiner eller håndtere endnu større datasæt. Alle Mac mini-computere har nu den hastighed og pålidelighed, som sikres i kraft af ren flash-lagring. Med kapaciteter på op til 2 TB er SSD’erne på Mac Mini op til fire gange hurtigere, så det går endnu hurtigere at arbejde med store filer og at åbne apps.1
Mac mini fotograferet sammen med et Magic Keyboard, en Magic Mouse og en skærm.
Med ren flash-lagring, hurtigere ydeevne og hukommelse kan den nye Mac mini suse igennem almindelige opgaver for en stationær computer og udføre mere krævende processer med største lethed.

Apple T2 Security-chippen er nu en del af Mac mini 

Apple T2 Security-chippen udstyrer din Mac mini med brancheførende sikkerhed. T2 har en SSD-controller med øjeblikkelig kryptering, så alle data, som gemmes i SSD-lageret, bliver krypteret helt automatisk. Secure Enclave-processoren i T2 sikrer, at der ikke er blevet fiflet med den software, der indlæses under opstartsprocessen. T2 har også HEVC-videokodning, der er op til 30 gange hurtigere, så professionelle brugere kan arbejde betydeligt hurtigere med video i højere opløsning i alle deres arbejdsgange.1
Et billede af komponenterne i den nye Mac mini.
Mac mini har nu en Apple T2 Security-chip, der giver øjeblikkelig kryptering, sikker opstart og op til 30 gange hurtigere HEVC-videokodning.

Større ydeevne i I/O med Thunderbolt 3 og 10 Gb Ethernet

Med sine fire Thunderbolt 3-porte – det er dobbelt så mange Thunderbolt-porte som den forrige generation, og hver port har dobbelt så meget ydeevne – kan den nye Mac mini forbindes med hurtig lagring, 4K- og 5K-Thunderbolt-skærme og videoudgang i tre formater. Mac mini har også en HDMI 2.0-port, to USB-A-porte, en lydudgang til jackstik og Gigabit Ethernet, så den kan sluttes til næsten hvad som helst. Og for at give ultrahurtig netværkskapacitet har Mac mini for første gang 10 Gb Ethernet som konfigurationsmulighed.
Et billede af portene på den nye Mac mini.
Mac mini byder nu på hurtigere og større I/O, så den kan sluttes til næsten hvad som helst, herunder fire Thunderbolt 3-porte, en HDMI 2.0-port, to USB-A-porte, en lydudgang til jackstik og Gigabit Ethernet samt mulighed for 10 Gb Ethernet-konfiguration.

Kabinet i 100% genanvendt aluminium og mindre CO2-aftryk 

Mac mini fås nu i en flot, ny space grey finish, og alle kabinetter er for første gang udført i en Apple-designet aluminiumslegering af 100 procent genanvendt aluminium med samme styrke, holdbarhed og smukke finish som den aluminium, der anvendes i alle Apple-produkter.2 Der er også brugt mere genanvendt plastic i forskellige dele af Mac mini, f.eks. soklen. Samlet set er disse forbedringer med til at reducere CO2-aftrykket fra den nye Mac mini med næsten 50 procent.3
Bærbare Mac-computere i forskellige størrelser ved siden af den nye Mac mini i space grey og en stationær Mac-computer.
Den helt nye MacBook Air og Mac mini er sammen med MacBook Pro, MacBook og iMac de bedste og mest omfattende Mac-modeller nogensinde.

macOS Mojave

Alle nye Mac-computere leveres med macOS Mojave, den nyeste version af verdens mest avancerede styresystem til stationære computere med nye funktioner, der er inspireret af professionelle brugere, men designet til alle. macOS Mojave omfatter den nye Mørk-funktion til at forvandle skrivebordet og give det et helt nyt udseende, der sætter fokus på brugerindhold. Den nye Stakke-funktion skaber orden på rodede skriveborde ved automatisk at stable filer i pæne grupper. Velkendte iOS-apps som News, Værdipapirer, Memoer og Hjem er nu for første gang tilgængelige på Mac. FaceTime understøtter nu gruppeopkald, og Mac App Store får et gennemgribende nyt design, der byder på masser af redaktionelt indhold og tilføjelse af apps fra topudviklere som f.eks. Microsoft og Adobe.
Priser og tilgængelighed
Den nye Mac mini fås fra 6.999 kroner og kan bestilles i dag på apple.com/dk og vil kunne fås gennem autoriserede Apple-forhandlere fra onsdag d. 7. november. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes online på apple.com/dk/mac.

Mediemateriale

Billeder af Mac mini

    1 Test udført af Apple i oktober 2018 med testmodeller af 3,2 GHz 6-core Intel Core i7-baserede Mac mini-systemer med 64 GB ram og 2 TB SSD og produktionsmodeller af 3,0 GHz dual-core Intel Core i7-baserede Mac mini-systemer med 16 GB ram og 1 TB SSD. Test af ydeevne er udført med specielle computersystemer og afspejler den omtrentlige ydeevne for Mac mini.
    2 Udsagnet om genanvendt materiale gælder for kabinettet.
    3 Baseret på en livscyklusvurdering af drivhusgasser for produktet. Se vores Product Environmental Reports for at få flere oplysninger.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

martin@kudos.dk

33 42 22 36