UPDATE 15. november 2018

Final Cut Pro X præsenterer tredjepartsudvidelser til arbejdsgange

Opdateringen inkluderer udvidelser fra Frame.io, Shutterstock og CatDV plus andre funktioner som f.eks. batchdeling, støjreduktion til video og sammenligningsvindue

Kvinde, der bruger Final Cut Pro X på iMac.
Den seneste opdatering af Final Cut Pro X præsenterer tredjepartsudvidelser til arbejdsgange og en række nye meget efterspurgte funktioner til professionelle videoteknikere.
Den seneste opdatering af Final Cut Pro X, som kan fås i Mac App Store fra i dag, præsenterer udvidelser til arbejdsgange, som giver professionelle videoteknikere mulighed for at bruge tredjepartsprogrammer og -tjenester direkte i redigeringsgrænsefladen.
Udvidelserne til arbejdsgange passer til Final Cut Pros design og integreres problemfrit i programmet, så teknikere kan trække medier ind i Final Cut Pro-biblioteker, synkronisere afspilning imellem udvidelser og tidslinje, tilføje klipmarkører og meget mere. Disse udvidelser gør det nemt at bruge populære værktøjer, som forbedrer efterbehandlingen, heriblandt gennemgang og godkendelse med Frame.io, gennemsyn og køb af stock-optagelser med Shuttershock og styring af medieaktiver med CatDV. Udvidelserne til arbejdsgange kan downloades gratis fra Mac App Store fra i dag. Yderligere tredjepartsudvidelser til Final Cut Pro vil løbende blive tilgængelige.
Den nye version af Final Cut Pro tilbyder også en række funktioner, som er meget efterspurgt blandt professionelle teknikere. Batchdeling giver brugeren mulighed for at eksportere flere klip eller projekter i ét trin og er særligt praktisk til transkodning af rå klip på settet for at gøre processen hurtigere eller til levering af flere versioner af et projekt. Et nyt sammenligningsvindue giver teknikere mulighed for at se referencebilleder, imens farvegradering sikrer et ensartet udseende på tværs af projektet.
iMac med skærmbillede af Final Cut Pro X.
Det nye sammenligningsvindue gør det nemt at se referencebilleder, imens brugerne farvegraderer klip på Final Cut Pros tidslinje.
Et nyt flydende vindue med tidskoder gør det nemt for videoteknikere og andre i redigeringsrummet at følge med ved at vise farvekodede klipnavne, roller, projekttidskode og kildetidskode på en fleksibel skærm, hvis størrelse kan ændres. Støjreduktion i høj kvalitet til video minimerer forvrængninger i lav belysning eller ældre videoer. Teknikere kan nu lave og levere undertekster i SRT-format eller vælge at brænde dem ind i deres video, så de bliver kompatible med en lang række videowebsites. Og forbedret markeringsvalg gør det hurtigt at vælge individuelle klip eller hele det sekundære handlingsforløb, så brugeren sparer værdifuld tid til almindelige redigeringsopgaver.
Skærmbillede med flydende tidskodevindue.
Et flydende tidskodevindue gør det nemmere at samarbejde ved at vise projekt- og kildetidskode i et eller flere flydende tidskodevinduer, der kan tilpasses.
Motion, det effektive motion graphics-hjælpeprogram til Final Cut Pro, får også en opdatering i dag, som tilføjer et omfattende sæt farvegraderingsværktøjer, som f.eks. farvehjul, farvekurver, nuance-/mætningskurver og tilpassede LUT’er. Disse værktøjer passer til de professionelle farvekorrektionsfunktioner i Final Cut Pro og kan nu bruges i Motion til at finjustere, hvordan titler og motion graphics ser ud. Motion har fået nye filtre, f.eks. en tegneserieeffekt, der kan tilpasses, som øjeblikkeligt forvandler et billede eller en video til en tegneserieillustration i farve eller sort/hvid. Og det nye miniplanet-filter giver motion graphics-kunstnere mulighed for at forvandle 360-graders video til smukke sfæriske animationer, der ved hjælp af keyframes kan indstilles til at ændre sig over tid.
Det nye miniplanet-filter i Motion, motion graphics-hjælpeprogrammet til Final Cut Pro, giver brugerne mulighed for at lave imponerende sfæriske effekter med 360-graders video.
Compressor, det avancerede hjælpeprogram til kodning til Final Cut Pro, flyttes til en ny 64-bit motor, som udnytter hele hukommelsen i brugerens Mac for at forbedre ydeevnen under kodning af video i høj opløsning med mange billeder i sekundet. Compressor understøtter stadig 32-bit codec, så teknikere kan fortsætte deres arbejde med populære ældre formater. Og programmet understøtter nu SRT-undertekster, som er et vigtigt format til levering af video med undertekster til nettet og internationale markeder.
Priser og tilgængelighed
Final Cut Pro 10.4.4, Motion 5.4.2 og Compressor 4.4.2 vil kunne downloades fra Mac App Store som gratis opdateringer til eksisterende brugere. Nye brugere kan købe programmerne til hhv. £299,99, £48,99 og £48,99. Kunder i uddannelsessektoren kan købe et sæt professionelle programmer til læring for £199,99, hvilket inkluderer alle tre professionelle videoprogrammer plus Logic Pro X og MainStage. Flere oplysninger findes på apple.com/uk/final-cut-pro.

Mediemateriale

Billeder af Final Cut Pro X

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36