UPDATE 22. januar 2019

Del dine bedste billeder taget med iPhone 

Billede af Petra.
Taget med iPhone 7 af Erdem Summak.
Apple starter 2019 med at fejre de mest imponerende billeder taget med iPhone, verdens mest populære kamera, ved at invitere iPhone-brugere til at indsende deres bedste pletskud.
Fra d. 22. januar til d. 7. februar er Apple på udkig efter enestående billeder til Shot on iPhone Challenge. Et dommerpanel vurderer indsendelserne fra hele verden og udvælger 10 vinderbilleder, som offentliggøres i februar. Vinderbillederne vil blive vist på billboards i udvalgte byer, i Apple Retail Stores og online. 
Billede af solen, der skinner igennem træerne i en skov.
Taget med iPhone 6s af Mariko Klug.
iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr giver fotografering nye dimensioner, fra avancerede portrætter med justerbar dybdeskarphed til Smart HDR, der udnytter flere forskellige teknologier – som f.eks. hurtigere sensorer, forbedret ISP og avancerede algoritmer – som giver billeder endnu flere detaljer i højlys og skygge.
Undervandsbillede.
Taget med iPhone 6 af Mandy Blake.

Mød dommerne 

Pete Souza (USA)
Pete var øverste officielle fotograf for Det Hvide Hus for præsident Obama. Hans bog, “Obama i nærbillede” debuterede som nr. 1 på New York Times’ bestsellerliste og er en af de bedst sælgende fotobøger nogensinde.
Austin Mann (USA)
Austin er en kreativ iPhone-fotograf og filmskaber, der har rejst over hele verden og arbejdet med talrige velgørende organisationer for at hjælpe med at belyse deres vision på verdensplan. Austin har i løbet af årene udgivet anmeldelser af iPhone-fotografering via medier som National Geographic og CNN.
Annet de Graaf (Holland)
Annet er rejsefotograf, og hun bruger udelukkende iPhone til sit arbejde. Hun har udgivet to bøger med iPhone-billeder: “Morning Amsterdam”og den kommende “GO d’Azur”. Sidstnævnte indeholder udelukkende billeder taget med iPhone 8 Plus. Hun har taget billeder af den syriske balletdanser Ahmad Joudeh såvel som den nu afdøde borgmester i Amsterdam, Eberhard van der Laan. 
Luísa Dörr (Brasilien)
Fotografen Luisa har base i Brasilien, hvor hun blev kendt for at have fotograferet TIME’s Firsts-udgave udelukkende med iPhone. TIME vandt Documentary Project of the Year for historien i den prestigefyldte Pictures of the Year International.
Chen Man (Kina)
Chen er en kinesisk visuel samtidskunster og entreprenør, som har skabt et unikt visuelt sprog, der revolutionerede modefotografering i Kina. Hendes arbejde er en del af den permanente samling på Victoria and Albert Museum i London og Asian Art Museum i San Francisco. Hun er også medstifter af en internetvirksomhed, der hedder Vnision, som har udviklet fotobaserede sociale apps som f.eks. Bigshot.
Phil Schiller
Phil har hjulpet Apple med at genopfinde mobiltelefoner med iPhone. Phil er ivrig fotograf, og han arbejder på initiativer inden for udviklingen af banebrydende kamerateknologi som Senior Vice President for Worldwide Marketing.
Kaiann Drance
Kaiann samarbejder med talentfulde teams hos Apple om at udvikle produkter, der giver almindelige brugere adgang til fantastiske værktøjer til fotografering, som f.eks. den første iPod touch med kamera og flere generationer af iPhone i sin stilling som Senior Director for Worldwide Product Marketing.
Brooks Kraft
Brooks er professionel fotograf, og han arbejdede med redaktionel og kommerciel fotografering, før han sluttede sig til Apple. Han bidrog som fotograf for TIME Magazine, hvor han dækkede Det Hvide Hus under Bush og Obamas embedsperioder samt syv præsidentkampagner.
Sebastien Marineau-Mes
Sebastien bidrager til iPhone med 20 års erfaring med software udvikling som Vice President for Software hos Apple. Sebastien fokuserer på at udvikle avancerede kamerafunktioner på iPhone, bl.a. Smart HDR og Portræt-funktion med dybdekontrol. 
Jon McCormack
Jon er en dygtig fotograf, som i øjeblikket står i spidsen for Apples kamerasoftwareteam. Jons billeder er blevet udgivet af internationale organisationer som TIME, The New York Times, UNESCO, The Nature Conservancy, Africa Geographic med flere. 
Arem Duplessis
Arem arbejder tæt sammen med nogle af verdens dygtigste fotografer i sin rolle som Director of Photography i Apples marketingteam. Han har tidligere arbejdet som Design Director for The New York Times Magazine i næsten et årti. 

Sådan indsender du dit pletskud

Læg dit bedste billede taget med iPhone op på Instagram eller Twitter med hashtagget #ShotOniPhone for at deltage i Shot on iPhone Challenge. Weibo-brugere kan også deltage ved at bruge #ShotOniPhone#. Skriv i billedteksten, hvilken model der blev brugt. Alternativt kan du også sende billedet i den bedst mulige opløsning til shotoniphone@apple.com med filformatet ‘fornavn_efternavn_iphonemodel’. Billederne kan komme direkte fra kameraet, være redigeret med Apples redigeringsværktøjer i Fotos-appen eller med software fra tredjeparter. Billederne kan indsendes fra kl. 00:01 (PST) d. 22. januar indtil 11:59 (PST) d. 7. februar. Du skal være mindst 18 år gammel for at kunne deltage, og medarbejdere hos Apple og deres nærmeste familiemedlemmer kan ikke deltage i denne challenge.
De ti vinderbilleder vil blive vist i og på Apple Newsroom, Apples Instagram-kanaler, apple.com, Apples Retail Stores, Apples WeChat, Apples Twitter-konti, Apples Weibo-konti og plakater over hele verden. Vinderne vil få besked på eller omkring d. 26. februar 2019.
Hvis du indsender dit billede på sociale medier, skal du gøre dine billeder offentlige. Indsendte billeder, der ikke er kvalificerede til denne challenge, omfatter billeder, der overtræder eller krænker en anden persons rettigheder, herunder, men ikke begrænset til, rettigheder til ophavsret, varemærker, anonymitet, offentliggørelse eller anden intellektuel ejendomsret eller borgerlige rettigheder; billeder, der indeholder nøgenhed eller seksuelt eksplicit, uanstændigt, voldeligt eller på anden måde stødende eller upassende indhold, eller billeder, der på nogen måde nedgør Apple eller en anden person eller part. 
Du bevarer rettighederne til dit billede, men ved at indsende dit foto, giver du Apple royaltyfri, verdensomspændende, uigenkaldelig, ikke-eksklusiv licens i et år til at bruge, ændre, offentliggøre, fremvise, distribuere, reproducere og lave afledte værker på grundlag af billedet i og på Apple Newsroom, apple.com, Apples Twitter-konti, Apples Instagram (@Apple), Apples Retail Stores, Apples Weibo, Apples WeChat, plakater (billboards) og eventuelle interne udstillinger afholdt af Apple. Fotografen nævnes i forbindelse med alle billeder, der gengives. Hvis dit billede udvælges til at blive gengivet på en plakat (billboard), giver du yderligere Apple den eksklusive ret til kommerciel brug af billedet i licensens løbetid. Apple er en stærk fortaler for at kunstnere skal kompenseres for deres arbejde. Fotografer som har taget de ti vindende fotos vil modtage et licenshonorar for brugen af deres billeder på billboards og i andre af Apples markedsføringskanaler.
  • Officielle regler er gældende, se flere oplysninger i de vedlagte regler.

Billeder fra Shot on iPhone Challenge

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36