PRESSEMEDDELELSER 3. juni 2019

Apple giver et preview af iOS 13

Nu introduceres Mørk tilstand, avancerede foto- og kameraeffekter, Sign In with Apple og en helt ny Kort-oplevelse

Den nye hjemmeskærm med iOS 13 på iPhone.
iOS 13 tilfører spændende nye funktioner i populære apps til efteråret.
San Jose, Californien – Apple gav i dag et preview af iOS 13, der introducerer et dramatisk nyt look til iPhone i form af Mørk tilstand og nye måder at finde og redigere billeder på, logge ind i apps og på websites samt navigere rundt i verden med et helt nyt kort. iOS 13 er hurtigere og mere responsivt takket være optimeringer i hele systemet, som forbedrer start af apps, reducerer størrelsen af appdownloads og gør Face ID endnu hurtigere.
“iOS 13 tilfører nye funktioner i de apps, du bruger hver dag, med omfattende opdateringer til Fotos og Kort samt beskyttende anonymitetsfunktioner som Sign In with Apple, samtidig med at ydeevnen er blevet hurtigere,” fortæller Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. “Vi glæder os på kundernes vegne, som kan opleve de nye funktioner til iPhone til efteråret, og vi kan dårligt vente til, at de får mulighed for at se, hvor fantastisk det hele ser ud i Mørk tilstand.”
Columbus Tower set fra gaden, som viser de nye Look Around-funktioner i Kort.
Med Look Around kan man udforske byer med 3D-billeder på en interaktiv og visuel måde.

Mørk tilstand: Et dramatisk nyt look til iPhone

iPhone har fået et smukt nyt look med Mørk tilstand, et nyt mørkt farvetema, som giver en bedre visuel oplevelse på tværs af systemet og i alle native apps, særligt ved mørke lysforhold. Mørk tilstand er tilgængelig for tredjepartsudviklere til integration i deres egne apps, og tilstanden kan indstilles, så den aktiveres automatisk ved solnedgang eller på et bestemt tidspunkt.

Nemmere navigering og effektive redigeringsværktøjer i Fotos

Ved hjælp af maskinlæring på enheden udvælger og fremhæver Fotos de bedste billeder fra hele biblioteket for at vise vigtige begivenheder fra den sidste dag, måned eller år – og visuelt rod og lignende billeder bliver automatisk skjult. Billeder og videoer er organiseret på en intelligent måde, så det er nemmere at finde, opdage og genopleve yndlingsminder, og automatisk videoafspilning puster liv i biblioteket.
Fotos-appen, der viser album inddelt efter år.
Det er nemmere at finde billeder med intelligent sammensatte album.
Billedredigering er blevet mere omfattende og intuitivt med nye værktøjer, som er nemmere at bruge, tilpasse og få et hurtigt overblik over. Med et enkelt swipe kan effekter blive øget eller mindsket for at skabe det helt perfekte look, hvilket giver fotografer endnu flere muligheder på den kreative front samt større kontrol over deres billeder. Og i iOS 13 findes de fleste fotoredigeringsværktøjer nu også til videoer, så man kan rotere, beskære eller tilføje filtre direkte i Fotos-appen.
Med iOS 13 kan justeringer af Portrætlys foretages direkte i Kamera-appen. Her kan man virtuelt flytte lyset tættere på for at fremhæve øjne samt lysne og udjævne ansigtstræk eller skubbe lyset længere væk for at skabe et subtilt, raffineret look. En ny High-Key Mono-effekt giver et smukt, sort-hvidt look til billeder, der er taget med Portræt-funktionen.
Et billede af en ung kvinde, der viser Portrætlys-justeringer i iOS 13.
Med iOS 13, kan Portrætlys-justeringer foretages direkte i Kamera-appen.

Sign In with Apple – hurtigt, nemt og anonymt

Apple introducerer en ny og mere anonym måde til nemt og hurtigt at logge ind i apps og på websites. I stedet for at bruge konti til sociale medier, udfylde formularer, bekræfte mailadresser eller vælge adgangskoder kan kunderne bare bruge deres Apple-id til at godkende, og Apple beskytter kundernes anonymitet ved at give udviklerne et unikt og tilfældigt ID. Selv i tilfælde, hvor udviklere vælger at bede om et navn og en mailadresse, kan brugerne undlade at oplyse deres mailadresse og i stedet angive en unik og tilfældig adgangskode. Sign In with Apple gør det nemt for brugerne at godkende med Face ID eller Touch ID, og som et ekstra lag sikkerhed er tofaktorgodkendelse indbygget. Apple bruger ikke Sign In with Apple til at tegne en profil af brugerne eller deres aktivitet i apps.
Login-skærm i iOS 13 til Bird-appen på iPhone.
Det er nemmere og mere anonymt at logge ind i apps og på websites med Sign In with Apple.

En helt ny Kort-oplevelse

Apples Kort-app hjælper millioner af mennesker med at navigere og udforske verden, samtidig med at brugerens anonymitet beskyttes. Efter en køretur på over 6 millioner kilometer for at genopbygge grundkortet fra bunden byder Apple på en ny Kort-oplevelse med større vejdækning, bedre fodgængerdata, mere nøjagtige adresser og flere detaljer i landkort. Det nye kort er nu tilgængeligt i udvalgte byer og delstater og vil blive lanceret i hele USA ved udgangen af 2019 og i flere lande i 2020.
Et rollover-billede, der viser forbedrede detaljer med den nye oplevelse af Kort-appen.
Apple lancerer nu et nyt kort med flere detaljer og bedre vejdækning.
Takket være det nye grundkort og højopløselige 3D-billeder leverer den nye Look Around-funktion smukke gadebilleder fra byer med fine, glidende overgange. iOS 13 tilfører Kort-appen flere nye funktioner, bl.a. Samlinger, hvor du let kan dele foretrukne restauranter, rejsedestinationer eller shoppingsteder med vennerne, samt Favoritter til at navigere til hyppige destinationer, f.eks. hjem, arbejde, træningscenteret eller skolen, med et enkelt tryk fra startskærmen.

Ekstra funktioner i iOS 13

 • Påmindelser har fået nyt udseende og tilbyder intelligente måder at oprette og redigere påmindelser på – med flere muligheder for at organisere dem og holde styr på dem. Den hurtige værktøjslinje gør det enklere at tilføje tidspunkter, datoer, steder og flag samt bilag. Takket være dybere integration med Beskeder er det nemt at tagge nogen i en påmindelse, så den dukker op, når brugeren skriver sammen med personen.
 • Beskeder kan automatisk dele en brugers navn og billede, eller personlige Memoji eller Animoji, så det er nemt at se, hvem der er med i Besked-tråden. Memoji samles automatisk i klistermærkepakker, som er indbygget i iOS-tastaturet, så de kan bruges i Beskeder, Mail og andre apps. Memoji indeholder desuden nye muligheder for frisurer, makeup, piercinger og accessories.
 • Siri har fået en ny og mere naturlig stemme, og Genveje i Siri understøtter nu Suggested Automations, som giver personlige rutiner til ting som at tage hjem fra arbejde eller afsted til træningscenteret.
 • CarPlay har fået sin hidtil største opdatering med et nyt dashboard til at se musik, kort m.m. i en enkelt visning, en ny Kalender-app og Siri-understøttelser i navigations- og lydapps fra tredjeparter.
 • HomePod kan høre forskel på de forskellige stemmer i hjemmet og komme med personlige ønsker, herunder beskeder, musik m.m. Direkte radio giver Siri adgang til over 100.000 radiostationer fra iHeartRadio, radio.com og TuneIn, og en ny dvalefunktion slukker for musikken efter en vis tid, som kan indstilles af brugeren. Handoff giver brugerne mulighed for nemt at flytte lyden fra musik, podcasts eller telefonopkald over på HomePod, når de kommer hjem.
 • Med AirPods kan Siri læse beskeder, så snart de modtages, fra Beskeder eller en anden beskedapp, der er kompatibel med SiriKit. En ny funktion til lyddeling gør det nemt at se en film eller dele en sang med en ven blot ved at have endnu et par AirPods tæt på iPhone eller iPad.
 • Stemmekontrol giver brugerne effektive, nye muligheder for at bruge deres iPhone, iPad eller Mac bare ved hjælp af deres stemme. Ved hjælp af den nyeste Siri-teknologi til stemmegenkendelse sikrer Stemmekontrol mere nøjagtig transskription og redigering af tekst.1
 • Noter har en ny gallerioversigt, bedre samarbejde med delte mapper, nye søgeværktøjer og muligheder for tjeklister.
 • QuickPath giver mulighed for nemt at skrive med én hånd på iOS-tastaturet ved at fortsætte med at swipe gennem bogstaverne i et ord.2
 • Tekstredigering er blevet forbedret, så du nu kan scrolle i dokumenter, flytte cursoren og vælge tekst hurtigere og med større præcision.
 • Arkiver-appen introducerer muligheden for at dele mapper med iCloud Drive og tilgå filer fra eksterne lagringsenheder som SD-kort og USB-flashdrev. 
 • Sundhed tilbyder metoder til at overvåge hørelsens sundhed og kommer med nye måder til at følge, visualisere og forudsige den kvindelige menstruationscyklus.
 • Lokalitetstjenester giver brugerne mere kontrol med, hvordan de vælger at dele deres lokalitetsdata med apps, bl.a. en ny mulighed for engangslokalitet og mere information om, når apps bruger lokaliteten i baggrunden.
 • Forbedringer i ydeevnen gør hele systemet mere responsivt med hurtigere oplåsning via Face ID og en ny måde at pakke iPhone-apps på i App Store, som reducerer downloadstørrelsen op til 50 procent, gør appopdateringer over 60 procent mindre og resulterer i, at apps starter op til dobbelt så hurtigt.
Tilgængelighed
Udviklerversionen af iOS 13 er tilgængelig for Apple Developer Program-medlemmer på developer.apple.com fra i dag, og en offentlig betaversion bliver tilgængelig for iOS-brugere senere på måneden på beta.apple.com. De nye softwarefunktioner bliver tilgængelige til efteråret som en gratis softwareopdatering til iPhone 6s og nyere og vil kunne fås med iPadOS til iPad Air 2 og nyere, alle iPad Pro-modeller, iPad (5. generation og nyere) og iPad mini 4 og nyere. iPadOS introducerer desuden nye muligheder og intuitive funktioner, der udnytter iPads unikke egenskaber. Du kan få flere oplysninger ved at besøge apple.com/ios/ios-13-preview og apple.com/ ipados/ipados-preview. Funktionerne kan ændres. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog eller i alle områder.

Mediemateriale

Billeder af iOS 13

  1 Den nye Siri-stemme, funktioner til personlig tilpasning af HomePod samt Stemmekontrol er kun tilgængelige på engelsk.
  2 QuickPath er ikke tilgængelig på alle sprog.

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36