Artikel 3. oktober 2019

Elever i Europa lærer Swift for at få nye muligheder

Elev, der bruger iPad, fra Layton Primary School i Blackpool, England.
Elever på Layton Primary School kan lære om det grundlæggende inden for kodning med iPad.
Her i oktober fejres EU Code Week i klasselokaler i hele Europa. Elever i alle aldre er levende beviser på, at kodning åbner op for hidtil usete muligheder. På grundskolen Layton Primary School i Blackpool, England, hjælper kodeprincipper 5- og 6-årige børn med at finde en undsluppet dinosaurus. Og i Italien var kodning på uddannelsesinstitutionen Institute De Amicis i Milano nøglen til en ny karriere for 28-årige Belinda Tagariello, som skulle komme til at ændre hendes liv.
Disse skoler er en del af et stigende antal europæiske institutioner, som sætter deres lid til kraften og alsidigheden i iPad og Mac og bruger Apples Alle kan kode-forløb og App Development with Swift-materialer til at lære en ny generation af elever om kodning. Begge skoler siger, at ordningerne har medført en mere engageret, innovativ indlæring med dokumenterede resultater.
Viceskoleleder Claire Jones med en elev fra Layton Primary School i Blackpool, England.
Lærerne på Layton Primary School har integreret kodning i alle fag.

“Der kommer et output, hvis de kommer med input – de er blevet mere handlekraftige, når det gælder om at håndtere problemer.”

Mød lærerne Alice Nutt og Clare Scott. De blev først introduceret til kodning for to år siden, og de bruger nu Swift Playgrounds til at integrere kodeprincipper i alt, de underviser børnene i på grundskolen Layton Primary School i Blackpool, England. Skolen, som ligger i et af landets fattigste områder, har oplevet en bemærkelsesværdig ændring hos sine elever, siden forløbet begyndte.
“Før i tiden sad børnene bare og ventede på, at der skete noget,” siger Scott, 45, som har undervist i mere end 20 år. “Men når først børnene har lært om kodning, ved de, at hvis de selv gør noget, sker der også noget. Der kommer et output, hvis de kommer med input – de er blevet mere handlekraftige, når det gælder om at håndtere problemer.”
Lærer Alice Nutt med en elev fra Layton Primary School i Blackpool, England.
Lærer Alice Nutt har oplevet en enorm forbedring hos sine elever siden introduktionen af Alle kan kode.
Elever på Layton Primary School i Blackpool, England.
Eleverne på Layton Primary School udforsker Swift Playgrounds på iPad i deres eget tempo.
Denne kodetankegang har spredt sig til hele skolen, og eleverne anvender kodeprincipper i alle fag, som regel via Swift Playgrounds.
“Det gik op for os, at vi allerede havde praktiseret kodning overalt i undervisningsplanen,” siger Nutt, 28. “Når vi skriver, går vi tilbage og redigerer og forbedrer det – vi foretager med andre ord fejlfinding. Vi opdeler historier i sekvenser, vi opdeler hændelser i sekvenser, og det samme gælder for alle de ting, vi gør i det daglige. Så det er i virkeligheden bare et spørgsmål om at få alle på skolen til at indse, at kodning er overalt omkring os.”
I Scotts klasseværelse øver hendes 5- og 6-årige elever deres kodefærdigheder i både helt almindelige og mere ekstraordinære opgaver. Hun gav dem en opgave: Hvordan får man en dinosaurus, der er sluppet løs, tilbage i zoo? Eleverne blev enige om, at de skulle lave syltetøjsmadder og stille dem frem til dinosauren.
Scott medbragte brød, smør og syltetøj og bad eleverne om at give hende trinvise instrukser i, hvordan hun skulle lave madden. Denne øvelse introducerede dem til de individuelle kommandoer, det kræver at udføre en kodesekvens.
“Derefter lod vi syltetøjsmadden ligge uden for klasseværelset natten over,” siger Scott. “Og dinosauren vendte naturligvis tilbage for at spise den – næste dag var der kun skorpen tilbage.”
Elever på Institute De Amicis i Milano.
Belinda Tagariello har et unikt perspektiv, når hun underviser i kodning – for kun to år siden var hun selv elev.
Da Belinda Tagariello var i 20’erne, brugte hun det meste af sin tid i Italien på at gå fra det ene utilfredsstillende job til det andet. I 2017 blev hun tilmeldt et kursus finansieret af det offentlige, hvor der blev undervist i Swift, Apples effektive og brugervenlige programmeringssprog, for underbeskæftigede og arbejdsløse unge på undervisningsinstitutionen Institute De Amicis i Milano. Tagariello havde ikke prøvet at kode før, men lærte det grundlæggende om kodning i Swift Playgrounds på iPad og kom hurtigt i gang med App Development with Swift på Mac, så hun kunne udvikle noget på egen hånd.
I dag er billedet et helt andet – Tagariello underviser nu på kurset, har allerede en app i App Store og er i færd med at udvikle den næste.
“Da jeg begyndte at udvikle appen, følte jeg mig fri, fordi jeg selv kunne gøre det, siger Tagariello. “Det var ligesom at komme hjem, da jeg først kom i gang.”
Elever på Institute De Amicis i Milano.
Unge i alderen 19 til 29 samarbejder på kodekurset på Institute De Amicis, hvor 41 elever allerede er blevet uddannet.
Nærbillede af en elevs iPad på Institute De Amicis i Milano.
Institute De Amicis bruger Swift Playgrounds på iPad til at introducere eleverne til kodning.
41 elever har fuldført kurset, og sammen har de udviklet 14 apps på kun to år. 16 af de færdiguddannede har fået job i teknologibranchen, og fem har besluttet at læse videre på universitetet.
Her i oktober byder Tagariello velkommen til det tredje hold bestående af 29 elever, hvoraf de fleste ikke har nogen form for erfaring med kodning. Deres lærer siger dog, at det skal de ikke lade sig slå ud af – og hun taler selvsagt af erfaring.
“Dengang jeg startede, vidste jeg ikke noget om kodning, så de kunne bruge mig som et godt eksempel,” siger Tagariello, som først introducerer sine elever til kodning med Apples sjove og motiverende Swift Playgrounds-app til iPad og gradvist fortsætter med App Development with Swift-materialerne på Mac. “Hvis de engagerer sig i dette kursus, kan de for alvor nå langt, også længere end mig – de har mulighed for at finde deres kald her i livet.”
Belinda Tagariello og elever på Institute De Amicis i Milano.
Belinda Tagariello arbejder sammen med sine elever på App Development with Swift på Milanos Institute De Amicis.
Apples Alle kan kode-forløb hjælper elever fra børnehave- til universitetsniveau og videre endnu med at lære at kode, så de kan løse problemer og blive forberedt til arbejdsmarkedet. Med guider til lærerne og lektioner kan eleverne lære det grundlæggende på iPad med Swift Playgrounds, og App Development with Swift hjælper spirende udviklere med at skabe deres første iOS-apps. I dag bruger mere end 5.000 skoler, gymnasier og tekniske uddannelsesinstitutioner på verdensplan Alle kan kode-materialerne. Du kan få flere oplysninger på apple.com/dk/everyone-can-code.

Mediemateriale

Billeder af Layton Primary School og Institute De Amicis

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36