PRESSEMEDDELELSER 18. december 2019

Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance og bestyrelsesmedlemmer danner arbejdsgruppe for at udvikle en åben standard for smartenheder til hjemmet


Projektet Connected Home over IP har til hensigt at forenkle produktudviklingen for producenter og øge kompatibiliteten for forbrugere

Seattle og Cupertino, Mountain View og Davis, Californien – Amazon, Apple, Google og Zigbee Alliance har i dag offentliggjort en ny arbejdsgruppe, som har planer om at udvikle og promovere anvendelsen af en ny, royaltyfri forbindelsesstandard, der skal øge kompatibiliteten for smartenheder til hjemmet, med sikkerhed som et grundlæggende designprincip. I bestyrelsen for Zigbee Alliance sidder folk fra virksomheder som IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (tidligere Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy og Wulian, der også er med ombord i arbejdsgruppen for at give deres bidrag til projektet.
Målet for Connected Home over IP-projektet er at forenkle produktudviklingen for producenter og øge kompatibiliteten for forbrugere. Byggestenene i projektet er en fælles overbevisning om, at smartenheder til hjemmet skal være sikre, pålidelige og brugervenlige. Projektet bygger på internetprotokol (IP) og sigter efter at udvide mulighederne for kommunikation på tværs af smartenheder til hjemmet, mobilapps og cloud-tjenester samt at definere et specifikt sæt IP-baserede netværksteknologier til certificering af enheder.
Arbejdsgruppen vil benytte sig af en open source-tilgang i udviklingen og implementeringen af en ny, samlet forbindelsesprotokol i branchen. Projektet påtænker at gøre brug af bidrag fra smartteknologier til hjemmet, der er udviklet af Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance m.fl., og som er blevet testet på markedet. Med beslutningen om at udnytte disse teknologier forventes det, at der sættes skub i udviklingen af protokollen, og at fordelene kommer hurtigere ud til producenterne og forbrugerne. 
Projektet har til formål at gøre det enklere for producenter at udvikle enheder, der er kompatible med smarttjenester til hjemmet og stemmetjenester såsom Amazons Alexa, Apples Siri, Googles Assistant m.fl. Den planlagte protokol skal supplere eksisterende teknologier, og medlemmerne i arbejdsgruppen opfordrer producenterne til fortsat at udvikle nye produkter ved hjælp af de teknologier, der findes i dag.
Projektet Connected Home over IP er åbent over for producenter af enheder, leverandører af chips og andre udviklere i smart home-branchen, der gerne vil deltage og bidrage til standarden.
Hvis du ønsker at deltage eller modtage opdateringer, kan du gå ind på connectedhomeip.com.
Om Apple
Apple revolutionerede den personlige teknologi med introduktionen af Macintosh i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples over 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
Om Google
Googles mission er at organisere alle oplysninger i verden, således at alle har adgang til dem og kan drage nytte af dem. Med produkter og platforme som Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Chrome og YouTube spiller Google en betydelig rolle i hverdagen for milliarder af mennesker og er gået hen og blevet en af de mest kendte virksomheder i verden. Google er et datterselskab til Alphabet Inc.
Om Zigbee Alliance
Zigbee Alliance er fundamentet til og fremtiden for Internet of Things (IoT). Med vores omfattende globale medlemsskab i Zigbee Alliance, som blev etableret i 2002, samarbejder vi om at skabe og videreudvikle universelle åbne standarder for de produkter, der transformerer den måde, vi lever, arbejder og spiller på. Vi går forrest i udviklingen mod en mere intuitiv, opfindsom og effektiv verden i kraft af vores medlemmers store og vidtrækkende ekspertise, solide certificeringsprogrammer og komplette udvalg af åbne IoT-løsninger. Bestyrelsen i Zigbee Alliance består af direktører fra Amazon, Apple, Comcast, Google, IKEA, The Kroger Co., LEEDARSON, Legrand, Lutron Electronics, MMB Networks, NXP Semiconductors, Resideo, Schneider Electric, Signify (tidligere Philips Lighting), Silicon Labs, SmartThings, Somfy, Texas Instruments og Wulian. www.zigbeealliance.org

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36