UPDATE 3. marts 2020

Apple afslører de bedste billeder taget med iPhone i Nat-tilstand

iPhone-fotografer fra hele verden har deltaget i fotokonkurrencen om billeder taget i Nat-tilstand og viser deres imponerende billeder taget med iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max i Nat-tilstand. Et nedsat dommerpanel har udvalgt 6 vinderbilleder blandt de tusinder af indsendte billeder på verdensplan. Vinderbillederne vil blive vist i et galleri på apple.com og Apple Instagram (@apple) og vil også blive vist verden over på plakattavler.
De vindende fotografer kom fra lande som Kina, Indien, Rusland og Spanien, og deres billeder viser den kultur, der omgiver dem, set fra forskellige natlige perspektiver af skønhed og farver. 
Vores dommerpanel bestod af Malin Fezehai (USA), Tyler Mitchell (USA), Sarah Lee (UK), Alexvi Li (Kina), Darren Soh (Singapore), Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Jon McCormack og Arem Duplessis. Alle kom med deres bud på, hvorfor disse billeder skilte sig ud fra de øvrige.

Shot On iPhone Night mode Challenge – vinderne 

Lastbil på snedækket vej ved snedækket bjerg.
Instagram: @chalabov
Konstantin Chalabov (Moskva, Rusland), iPhone 11 Pro 
Phil Schiller siger: “Konstantins billede er et superdramatisk billede taget i Nat-tilstand. Det kunne være åbningsbilledet til en spionfilm om den kolde krig. Det udfordrer os med flere påtrængende spørgsmål: ‘Hvor er føreren af lastbilen? Hvor er han på vej hen? Hvorfor er han stoppet her?’ En kold tåge indhyller den blå, russiske bjergskråning og den snedækkede jord og indrammer det ensomme køretøj med skinnede røde lys, der antyder en ukendt fare.”
Brooks Kraft siger: “En filmagtig scene, der gør en nysgerrig med hensyn til, hvad der skete i de afsides, snedækkede omgivelser. Nat-tilstand indfanger på smukkeste vis nuancen fra det blå lys udenfor samt det blændende lys inde i førerkabinen og lastbilens lys – et bredt spektrum af lys.”
Vasketøj på tørresnor mellem bygninger.
Instagram: @houdini_logic
Andrei Manuilov (Moskva, Rusland), iPhone 11 Pro Max
Darren Soh siger: “En fantastisk velbalanceret komposition, som stiller så mange spørgsmål til beskueren: ‘Hvor er det her henne? Hvem bor her?’ – og måske, allervigtigst – ’Hvorfor hænger der vasketøj til tørre om natten?’ Som arkitekturfotograf bliver jeg tiltrukket af billedets etpunktsperspektiv, som trækker beskueren ind i billedet og konfronterer ham direkte med klædningsstykkerne.”
Sarah Lee siger: “Jeg elsker det og føler, at det kun kunne være taget i Nat-tilstand. Det er smukt komponeret, bruger symmetri utroligt godt, og uden at det skal være klicheagtigt, fortæller det en fascinerende historie om tætbeboende byområder og den måde, folk lever på. Billedet minder i sit tema om Michael Wolfs ‘Architecture of Density’, men for så vidt angår kompositionen, har fotografen sit eget bud på det, hvilket gør det meget interessant.”
Træ med røde blade under en stjernehimmel.
Instagram: @mitsun
Mitsun Soni (Mumbai, Maharashtra, Indien), iPhone 11 Pro 
Tyler Mitchell siger: “Det blæser mig helt omkuld. Jeg har ingen anelse om, hvor træets dybe, rige røde glød kommer fra. Jeg føler næsten, at der svæver en ufo over træet, lige uden for rammen. Også en fantastisk smuk komposition.”
Arem Duplessis siger: “Træets og jordens dybe, røde farve giver billedet en overjordisk kvalitet. Sammen med nattehimlen virker det som et stillbillede fra en sci-fi-film.”
Pilgrimme, der går i et klippefyldt landskab, med et orange skær i baggrunden.
Instagram: @rubenpb
Rubén P. Bescós (Pamplona, Navarra, Spanien), iPhone 11 Pro Max
Phil Schiller siger: “Fotografering er lysets kunst, og Rubéns billede bruger på magisk vis lys til at levendegøre denne kunstinstallation i Spanien. Farven i dette billede taget i Nat-tilstand er en fængslende orange, smukt indrammet af rækken af pilgrimme i skarp silhuet. Revnerne i klipperne i forgrunden er med til at forstærke historien om den lange og vanskelige rejse, der venter disse pilgrimme, inden de når til deres hellige sted.”
Alexvi Li siger: ”Ved at udnytte fordelen ved Nat-tilstand med eksponeringsindstilling har fotografen indfanget silhuetten af flokken af mennesker med byens lys som bagtæppe. Jorden på billedet får en flot struktur, når der fotograferes mod lyset. Den enkle komposition trækker hurtigt beskueren ind i en fortælling og giver samtidig en god billedkvalitet.”
Lille landsby med røde hytter ved havet, med et snedækket bjerg i baggrunden.
Instagram: @tomrus
Rustam Shagimordanov (Moskva, Rusland), iPhone 11
Kaiann Drance siger: ”Et fængslende billede af en vinterlandsby ved havet, som må føles koldt, og dog ser varmt ud på grund af det skin, der omgiver klipperne, og lysene inde i de røde hytter. Det inviterer til en historie om menneskene indenfor.”
Malin Fezehai siger: ”Jeg elsker, hvordan lysene i de røde hytter giver en følelse af varme i kulden. Lagene i billedet giver dybde og giver mig en følelse af kulde og varme på samme tid. Det er et smukt landskabsbillede en vinteraften.”
Folk på en mørk gade, der ser mad blive tilberedt.
Weibo: ericube_23
Yu “Eric” Zhang (Beijing, Kina), iPhone 11 Pro Max 
Jon McCormack siger: ”Dette billede repræsenter iPhone, når den er bedst. At indfange livet, mens det foregår, uanset lyset! Følelsen af øjeblikket, intimiteten og stedet på dette billede er vældig godt. Beskueren føler, at han selv er til stede.”
Arem Duplessis siger: “Dette billede besidder en meget reel kvalitet. Den opstigende damp og silhuetter af figurer belyst bagfra af lampen forenes perfekt i dette indfangede, magiske øjeblik.”
iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max tilbyder branchens bedste kameraoplevelse og tilfører store fremskridt inden for fotografering med verdens mest populære kamera. iPhone 11 er udstyret med et banebrydende dobbeltkamera-system, mens iPhone 11 Pro byder på et tripelkamera-system, begge dybt integreret i iOS 13, med intuitive og effektive nye værktøjer, som hjælper alle kunder med at tage billeder som en professionel. Alle iPhone 11-modeller er udstyret med en ny vidvinkelsensor med 100 procent Focus Pixels, som muliggør Nat-tilstand, og resultatet er billeder taget både indendørs og udendørs i svag belysning, som aldrig før har været mulige med iPhone. Dertil kommer det helt nye ultravidvinkelkamera, næstegenerations Smart HDR og opgraderet Portræt-funktion. 

Images of Night mode challenge – vindere

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36