åbner i nyt vindue
UPDATE 29. juni 2020

Apple hædrer otte udviklere med de årlige Apple Design Awards

Vinderne får anerkendelse for fremragende appdesign, innovation, opfindsomhed og teknisk præstation

Et billede af Apple Design Award-trofæet.
Apple Design Award-trofæet, der er skabt af Apple Design-teamet, er et symbol på resultater og dygtighed.
Apple satte i dag navn på otte app- og spiludviklere, som er modtager af en Apple Design Award. Hver især er udvalgt på baggrund af deres tankevækkende og kreative tilgang. Vinderne af Apple Design Award giver liv til markante, nye ideer og viser, at de til fulde mestrer Apple-teknologien. De forskellige apps kommer fra udviklere, store som små, fra alle dele af verden og giver brugerne nye måder at arbejde, være kreative og spille på.
“Hvert år er der app- og spiludviklere, der præsterer særlige håndværksmæssige bedrifter, og vi hædrer de dygtigste af dem,” sagde Ron Okamoto, Apples Vice President of Worldwide Developer Relations. “Det at modtage en Apple Design Award er en særlig og anerkendelsesværdig bedrift. Tidligere prismodtagere har udviklet nogle af de mest spændende apps og spil gennem tiderne. Gennem deres vision, beslutsomhed og høje standarder inspirerer de prisbelønnede udviklere ikke kun deres kolleger i Apples udviklerfællesskab, men også alle os andre hos Apple.”

Vindere af Apple Design Award: Apps

Darkroom fra Bergen Co. er en effektiv foto- og videoredigeringsfunktion med en grænseflade, der er lige så flot, som den er nem at bruge. Den leverer fantastiske resultater med superintuitiv betjening og et layout, der vil være populært hos både fritidsfotografer og professionelle fotografer. Med Apples teknologier, bl.a. billed- og kamera-API'er, hurtige handlinger på hjemmeskærmen, genvejsmenuer og haptisk teknologi, er Darkroom et lysende eksempel på et avanceret redigeringsværktøj til mobilen.
Darkroom-appen vist på iPhone 11 Pro.
Darkroom fra Bergen Co. med base i Los Angeles.
Looom, der er udviklet af iorama.studio, er en animationslegeplads, der henter inspiration fra musikudviklingsværktøjerne. Håndtegnet stop-motion-animation i sløjfe i den legende, kreative grænseflade er designet til både professionelle og privatpersoner. Appens omfattende funktioner og intuitive grænseflade suppleres af nye brugerdefinerede kontrolelementer. Looom, der er fremstillet til iPadOS, bruger Apple-teknologier, herunder Apple Pencil og Mørk-funktion, fuldt ud.
Looom-appen vist på iPad Pro.
Looom er udviklet af iorama.studio med afdelinger i Tel Aviv, Israel og Stockholm.
Shapr 3D fra Shapr 3D ZRT er en effektiv CAD-app til iPad, der har potentiale til at transformere arkitektonisk og teknisk tegnearbejde dramatisk. Her er ikke behov for et skrivebord, så inspirationen kan ramme når som helst og hvor som helst. Ved hjælp af kun en iPad og Apple Pencil har tekniske designere adgang til et omfattede sæt modelleringsværktøjer, så de nemt kan oprette komplekse 3D-modeller. Shap r3D er udelukkende designet til iPad og gør brug af ARKit og træk og slip. Senere på året vil appen anvende LiDAR-scanneren til automatisk generering af en præcis 2D-plantegning og 3D-model af et rum, der kan bruges som udgangspunkt for om- eller tilbygninger. På den måde er det muligt at se en forhåndsvisning af nybyggeriet i virkelig størrelse ved at bruge AR direkte i det scannede rum.
Shapr 3D-appen vist på iPad Pro.
Shapr 3D fra Shapr 3D ZRT med base i Budapest i Ungarn.
StaffPad fra StaffPad Ltd. konverterer uden problemer håndskrevne musiknoder til digitale nodeark. Appen er designet til komponister, der ønsker en nem løsning til at skrive og komponere musik digitalt, og den bruger Apple-teknologier såsom Apple Pencil, træk og slip og Core ML til at omdanne hver linje til flot skrevne musiknoder, der kan redigeres ved hjælp af intuitive touch- eller Apple Pencil-værktøjer.
StaffPad-appen vist på iPad Pro.
StaffPad fra StaffPad Ltd. med base i London.

Vindere af Apple Design Award: Spil

“Sayonara Wild Hearts,” fra udvikleren Simogo og udgiveren Annapurna Interactive er blevet hyldet for et fremragende design siden lanceringen. “Sayonara Wild Hearts” er et popalbum-videospil, der er smukt, unikt og fuld af håb, og det får spillernes adrenalin til at pumpe og deres ånd til at svæve. Spillet rummer flotte og surrealistiske landskaber, fortryllende grafik og bevægelse samt spændende og kinetisk gameplay. Det gør omfattende brug af Apples teknologier, bl.a. Metal, Game Center, rumlig lyd og spilcontrollere.
Gameplay fra “Sayonara Wild Hearts”.
“Sayonara Wild Hearts” fra udvikleren Simogo, der har base i Malmø, og udgiveren Annapurna Interactive, der har base i Los Angeles.
“Sky: Children of the Light,” fra thatgamecompany har spillere, der flyver gennem vidtstrakte landskaber i et magisk kongerige og hjælper himmelvæsener med at finde vej tilbage til himlen. Med sin smarte multiplayerintegration og eventyrlige grafiske fremvisning er “Sky: Children of the Light” en banebrydende social mission. Teamet brugte Apples teknologier, bl.a. en specialudviklet Metal-maskine, haptisk teknologi, Game Center og rumlig lyd.
“Sky: Children of the Light”-spillet vist på iPad Pro.
“Sky: Children of the Light” fra thatgamecompany med base i Los Angeles.
Song of Bloom,” fra indie-udvikleren Philipp Stollenmayer er et unikt spil med en ikkelineær fortælling fyldt med smarte gåder. Spillerne skal udforske en historie, der fortælles i hastigt skiftende grafiske stilarter, i takt med at de bevæger sig gennem spillet. “Song of Bloom” leverer en innovativ, håndlavet gameplay-oplevelse med et fantastisk design.
“Song of Bloom”-spillet vist på iPad Pro.
“Song of Bloom” fra indie-udvikleren Philipp Stollenmayer med base i Riedstadt i Tyskland.
Where Cards Fall,” fra udvikleren The Game Band og udgiveren Snowman er et realistisk eventyrspil, hvor spillerne bygger korthuse for at give liv til minder i forskellige former. Spillet udnytter Apples teknologier, bl.a. Metal, haptisk teknologi, Game Center og iCloud, til at levendegøre de drømmeagtige rumlige gåder, den medrivende lyd og den helt særlige miniaturegrafikstil.
Gameplay fra “Where Cards Fall”.
“Where Cards Fall” fra udvikleren The Game Band med base i Los Angeles og udgiveren Snowman med base i Toronto.
Mere end 250 udviklere er blevet hædret med Apple Design Awards de seneste 20 år. Anerkendelsen har vist sig at være en accelerator for udviklere, der fremstiller banebrydende design i deres individuelle apps og har indflydelse på hele kategorier. Tidligere vindere som Pixelmator, djay, Complete Anatomy, Homecourt, “Florence” og “Crossy Road” har sat standarden inden for områder som historiefortælling, interfacedesign og brug af Apples værktøjer og teknologier. 
Du kan få flere oplysninger om de forskellige apps og spil ved at besøge App Store.
Del artikel

Billeder fra Apple Design Awards

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36