26. juni 2020

Mandag lød startskuddet til Apples Worldwide Developers Conference i Cupertino i Californien, som udelukkende foregik online. Siden da har millioner af mennesker set den særlige WWDC20-præsentation, enten streamet live eller on-demand og på alle platforme. Apple Developer-appen blev benyttet mere end fire millioner gange, og udviklere fra hele verden streamede 206 tekniske sessioner, deriblandt udviklere fra Brasilien, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Rusland og Storbritannien. 
Ugen igennem har udviklere fra Apple samarbejdet med mere end 1000 Apple-teknikere via de helt nye Developer Forums og 1-til-1-udviklerworkshops, hvor de gik i dybden med de nyeste funktioner, der lanceres i macOS Big Sur, iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 og tvOS 14. Torsdag kom udviklerne rundt om det nyeste inden for maskinlæring med Action & Vision-appen, som er bygget ved hjælp af Create ML og Vision-strukturen. I de 51 sessioner om fredagen fik udviklerne mulighed for at se nærmere på nye funktioner, bl.a. deling af urskiver med watchOS 7 og Skrible til iPad i iPadOS 14.
I denne uge har vi dækket de største øjeblikke fra WWDC20, bl.a. højdepunkterne fra udviklersessioner, de mest omtalte demoer, de nyeste designfunktioner og egenskaber på tværs af Apples platforme og samtaler med ledere hos Apple. Vi har udvalgt noget af det bedste indhold i kategorierne Se, Lyt, Læring og Spil. Og der er en fuld oversigt over Developer Forums, workshops og mere end 200 tekniske sessioner i  Apple Developer app.
Her er nogle af fredagens højdepunkter.

Se: Velkommen til deling af urskiver og detaljerne i typografi til brugergrænseflader

Udviklere lærer, hvordan de kan dele urskiver direkte i watchOS- og iOS-apps eller lægge dem ud på nettet, og de ser nærmere på bedste praksis for at bruge preview-billeder af urskiver. I en anden session får de tips til at skabe suveræn typografi til brugerfladen i deres apps, som vil give øget læsbarhed, tilgængelighed og ensartethed på tværs af Apple-platformene. Gå til Apple Developer-appen for at se mere om deling af urskiver, og hold dig ajour med de nyeste avancerede muligheder i skrifttypefamilien San Francisco på developer.apple.com.

Læring: Her er Skrible til iPad

Udviklere finder ud af, hvordan brugerne kan udnytte fordelene ved Skrible og håndskrift i iPadOS-apps, som bruger standardfunktioner til indtastning af tekst eller integrerer en tilpasset oplevelse til tekstredigering. Læs mere i Apple Developer-appen.
En bruger med en Apple Pencil i hånden skriver tekst på en iPad Pro.
Det har aldrig været nemmere at skrive på iPad med Skrible og Apple Pencil.

Spil: Swan’s Quest, Kapitel 4

I den store finale i denne uges Swift Playgrounds Challenge lærer spillerne at lave sekvenser med akkorder med flere toner, og de finder ud af, hvordan man spiller stemte instrumenter med MIDI-koder. Swan’s Quest, som er udviklet specielt til Swift Playgrounds på iPad og Mac, kombinerer frameworks og ressourcer sådan, at de bliver til læringsoplevelser for alle programmører uanset alder og erfaring. Der er en fuld opsummering af kapitel 1 til 4, som består af “Voices in the Dark” (kapitel 1), “A Time for Tones” (kapitel 2), “The Notable Scroll” (kapitel 3) og “The Sequence Completes” (kapitel 4), i Apple Developer-appen.
Swan’s Quest, det interaktive eventyr udviklet til Swift Playgrounds, på en iPad Pro.
Swan’s Quest kombinerer frameworks og ressourcer sådan, at de bliver til læringsoplevelser for alle programmører uanset alder og erfaring.
Udviklere reflekterer over en hel uges WWDC20.

25. juni 2020

Se: Stacks, Grids og Outlines i SwiftUI

Outlines, som nu findes i iOS og iPadOS for første gang, er et nyt værktøj til flere platforme, der bruges til at udtrykke hierarkiske data, og som fungerer sammen med stacks og lister. Udviklere lærer at bruge nye og forbedrede værktøjer i SwiftUI til at vise mere indhold på skærmen ved brug af tabeloversigter, lave stacks med bedre scrolling og respons og udbygge listeoversigter til indhold, som kræver mere end det, man kan få med en VStack. Se hele sessionen på developer.apple.com/wwdc20.
Stacks, Grids og Outlines i SwiftUI.
Med nye værktøjer i SwiftUI kan udviklere vise mere indhold på skærmen ved brug af tabeloversigter, lave stacks med bedre scrolling og respons og udbygge listeoversigter til indhold.

Lyt: En samtale med de medvirkende og skaberne af serien “Mythic Quest: Raven’s Banquet”

De medvirkende og medskaberne bag Apple Original-serien “Mythic Quest: Raven’s Banquet” ser tilbage på en af deres yndlingsscener og svarer på spørgsmål fra Apples udviklerfællesskab. Lyt til diskussionen i Apple Developer-appen.
Medskaberne Megan Ganz og Rob McElhenney samt de medvirkende i serien Mythic Quest: Raven’s Banquet.
I samtale til WWDC20: (fra venstre og med uret) Charlotte Nicdao (Poppy), executive producer og medskaber Rob McElhenney (Ian), Danny Pudi (Brad), Imani Hakim (Dana) og executive producer og medskaber Megan Ganz fra “Mythic Quest: Raven’s Banquet”.

Læring: Widgets Code-Along

I denne programmeringsserie i tre dele laver udviklerne widgets til deres apps, som kan bruges på de nye skærmbilleder til Hjem og I dag på iPhone, iPad og Mac. Udviklerne finder ud af, hvordan man laver et widget-projekt, og lærer grundlæggende begreber om widgets og deres opbygning. De konfigurerer en widget og dens udbyder, og de begynder også at udforske tidslinjebegreber. Læs mere om Widgets Code-Along i Apple Developer-appen.
Et widget-projekt til iPhone 11 Pro Max.
I Widgets Code-Along-serien i tre dele lærer udviklerne at lave widgets til deres apps til iPhone, iPad og Mac.

Spil: Oplev Action & Vision-appen

I denne session afslører udviklere fra Apple, hvordan de designede Action & Vision-appen ved hjælp af Object Detection og Action Classification i Create ML sammen med de nye funktioner til bedømmelse af kropspositur, banedetektion og konturdetektion i Vision-strukturen. Udviklere ser nærmere på, hvordan man bygger en medrivende app til gameplay eller undervisning, fra setup til analyse og feedback. Få flere oplysninger i Apple Developer-appen.
Demo af bedømmelse af kropspositur i Action & Vision-appen.
Action & Vision-appen gør det muligt at bruge bedømmelse af kropspositur, banedetektion og konturdetektion.
Her kan man se, hvordan udviklere reagerede på de nye funktioner i SwiftUI og Action & Vision-appen, som er designet af Apple.

24. juni 2020

Se: En WWDC20 -samtale

Lisa Jackson, Apples Vice President of Environment, Policy, and Social Initiatives, er vært ved en samtale med den tidligere amerikanske justitsminister Eric Holder, hvor de drøfter racespørgsmålet i USA. Diskussionen spænder vidt og kommer bl.a. ind på kampen for lige retfærdighed, hvordan teknologi kan ruste folk til at ændre verden til det bedre og forskellige måder at hjælpe på her og nu. Se deres samtale i Apple Developer-appen.
Lisa Jackson fra Apple og tidligere justitsminister Eric Holder.
Lisa Jackson og tidligere justitsminister Eric Holder drøfter racespørgsmålet i USA.

Læring: Design fantastiske App Clips

App Clips giver folk en hurtig og nem måde at klare ting på i hverdagen, uden at de behøver downloade eller navigere rundt i en hel app. I denne session ser udviklerne nærmere på, hvordan de kan indkredse vigtige elementer i deres iOS-app for at lave alletiders App Clip. Gå til Apple Developer-appen for at få flere oplysninger. 
Et App Clip til etsy.com vist på iPhone 11 Pro.
Et App Clip er en lille del af en appoplevelse, som er designet til at blive fundet i præcis det øjeblik, der er brug for den.

Spil: Få fuldt udbytte af Game Center: resultatlister, bedrifter og flere spillere

Spiludviklere lærer, hvordan de kan løfte deres Game Center-integration op på et nyt niveau, så spillerne kan sammenligne point på resultattavler, optjene værdifulde bedrifter og interagere med andre spillere. Læs mere om Game Center i Apple Developer-appen.
Den nye integration af resultattavler i Game Center vist på iPhone 11 Pro.
Nye funktioner i Game Center tilføjer understøttelse af flere spillere og mulighed for at integrere resultattavler og bedrifter.
Her kan man se, hvad udviklere siger om de nye funktioner, der lanceres i ARKit 4, watchOS 7 m.m.

23. juni 2020

Lyt: WWDC20 Playlist Collection

Oplev musikkens kraft i Apples udviklerfællesskab med dette detaljerede indblik i, hvordan musik har inspireret kunstnere, udviklere og vindere af Swift Student Challenge ved WWDC20. Læs Apple Music-artiklen i Apple Developer-appen, og tag et kig på en af de særligt kuraterede WWDC20-playlister nedenfor.

Læring: Skab tillid gennem større anonymitet

Udviklere hører om grundstenene i Apple-sikkerhed og Apples tilgang til anonymitet. I denne session lærer de at anvende de nyeste anonymitetsfunktioner på tværs af Apple-platformene, som kan være med til at skabe mere personlige oplevelser og samtidig giver brugerne større gennemsigtighed omkring sporing og tilladelser. Brugerne kan f.eks. se, hvornår en app bruger mikrofonen eller kameraet til at optage, de kan få kontrol over lokalitetsoplysninger ved at angive omtrentlig placering og meget mere. Gå til developer.apple.com for at få mere at vide om de nyeste anonymitetsfunktioner, som bliver tilgængelige på alle Apples platforme.
Anonymitetsindstillinger om brugerens placering i iOS 14.
Brugerne kan nu vælge at dele deres omtrentlige placering med appudviklerne frem for deres nøjagtige placering, når de giver en app adgang til lokalitetsoplysninger i iOS 14.

Læring: WWDC20 Coding and Design Starter Kit

Programmører i alle aldre får lov til selv at bygge en app i SwiftUI helt fra bunden. De laver widgets til den nye hjemmeskærm på iPhone og løser kodningsopgaver med fokus på tilgængelighed og musik. Disse sessioner afholdes hele ugen. Gå til developer.apple.com for at få flere oplysninger om WWDC20 Coding and Design Starter Kit-samlingen.
Apple-teknikeren Jordyn Castor.
Jordyn Castor fortæller om de nyeste tilgængelighedsfunktioner i SwiftUI, inklusive VoiceOver.

Spil: Registrering af krops- og håndpositurer med Vision

Udviklere arbejder med den nye Vision-struktur, som gør det muligt for apps at registrere krops- og håndpositurer i billeder og videoer, og tager den på en prøvetur i Apple Park. Sessionen kan ses på developer.apple.com.
Et barn spiller ukulele i en demo, der viser registrering af håndpositur.
Nye API’er i Vision-appen gør det muligt at registrere krops- og håndpositurer.
Her kan man se, hvordan udviklere reagerede på det smukke, nye design i macOS Big Sur og de nye funktioner, der kommer til iPhone med iOS 14.

22. juni 2020 

Se: Platforms State of the Union
Vær med, når Apples førende teknikere løfter sløret for de nyeste innovationer og designfunktioner i macOS Big Sur, iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 og tvOS 14 som led i Platforms State of the Union. Få flere oplysninger på developer.apple.com.
Andreas Wendker taler i Platforms State of the Union ved WWDC20.
Andreas Wendker gennemgår de nyeste udviklerværktøjer, lanceret ved WWDC20 som led i Platforms State of the Union.
Læring: Tim Cook overrasker vinderne af Swift Student Challenge
Under mødet mellem vinderne af Swift Student Challenge kiggede Tim Cook og Esther Hare forbi og deltog i en spørgerunde på et kvarters tid. Læs mere om nogle af vinderne af WWDC20 Swift Student Challenge på apple.com/dk/newsroom.
Tim Cook og Esther Hare med vinderne af WWDC20 Swift Student Challenge.
Tim Cook og Esther Hare sagde digitalt hej til vinderne af WWDC20 Swift Student Challenge, som kommer fra ni lande fordelt over hele verden.
Her kan man se, hvordan udviklere reagerede på de banebrydende funktioner i iOS 14, iPadOS 14, macOS Big Sur, watchOS 7 og tvOS 14.
Del artikel