PRESSEMEDDELELSER 16. juli 2020

Den nye Apple Sanlitun åbner i dag

Butiksfacaden til Apple Sanlitun set udefra ved skumringstid, hvor butikkens oplyste interiør fremhæver bygningens transparente og flydende design.
Den nye Apple Sanlitun ligger i nærheden af den tidligere butik på den åbne plads ved Taikoo Li.
Beijing — Apple åbner i dag den spritnye Apple Sanlitun, som skal videreføre arven fra Apples første butik i Kina. Den helt nye butik er dobbelt så stor som den oprindelige, ligger ikke langt fra den tidligere placering på den åbne plads ved Taikoo Li i Sanlitun og er på mange måder nyskabende for Apple i Kina. Når butikken slår dørene op, er det med de samme omfattende sundheds- og sikkerhedsprocedurer, der gælder for medarbejdere og besøgende i alle Apple Stores, dvs. krav om at bære mundbind, temperaturkontrol og påbud om at holde god afstand, før de går ind i butikken, og mens de opholder sig i butikken.
Den nye butik byder på mange af Apples seneste designmæssige opdateringer af butiksinteriøret, herunder et Forum, et Viewing Gallery og et Boardroom. Forum skal fremover være hjemsted for Today at Apple, hvor butikken tager imod nogle af Beijings største kunstnere, musikere og andre kreative sjæle, som vil demonstrere deres evner og undervise i deres arbejdsprocesser. Viewing Gallery, som er placeret på den storslåede overetage, har en fremragende udsigt til den livlige plads udenfor. Lokale virksomheder og iværksættere kan få råd og vejledning fra Apple-teamet i butikkens Boardroom, som er dedikeret til netop dette formål. Med mere end dobbelt så meget plads til service og support som i den tidligere butik har kunderne rigeligt med plads til at mødes med en Genius-medarbejder eller opleve Today at Apple.
Apple-medarbejdere, der hver især er iført blå T-shirts og mundbind, sidder og lytter til en præsentation i Forum, mens de holder god afstand.
Forum skal fremover være hjemsted for Today at Apple, hvor butikken tager imod nogle af Beijings største kunstnere, musikere og andre kreative sjæle.
En Apple-medarbejder, der har mundbind på, sidder på en bænk i Viewing Gallery på overetagen og kigger ud på pladsen.
Viewing Gallery har en fremragende udsigt til den livlige plads udenfor.
To besøgende på en af butikkens trapper, den ene er iført mundbind og på vej op, mens den anden er på vej ned.
Butikken har mere end dobbelt så meget plads som den tidligere butik.
Apple Sanlitun er også Apples første butik i Kina med et integreret solcelleanlæg. Anlægget skal levere strøm til butikken nedenunder, der ligesom alle Apples anlæg rundt om i verden udelukkende kører på vedvarende energi. Apple skaber nok ren energi i Kina til at forsyne over 450.000 husstande med strøm hvert år.
“Denne butik sætter nye standarder for Apple Retail i Kina, og vi er rigtig glade for at skrive det næste kapitel af vores historie i Beijing,” sagde Deirdre O’Brien, Apples Senior Vice President of Retail + People. “Vi glæder os til at få Apple Sanlitun op at køre – og alle vores andre butikker rundt om i verden – med vores kunders og medarbejderes sundhed og sikkerhed som førsteprioritet.”
Solcelleanlægget på Apple Sanlitun-butikken.
Apple Sanlitun er Apples første butik i Kina med et integreret solcelleanlæg.
Siden åbningen for 12 år siden med 52 medarbejdere har Apple Sanlitun budt over 22 millioner besøgende velkommen — det svarer til, at alle indbyggere i Beijing har været et smut forbi. I dag er grænsen mellem butikkens indre og ydre nærmest udvisket af 10 meter høje glaspaneler, som er fabrikeret i Tianjin i Kina, og karakteristiske trapper i begge sider af butikken løber parallelt med trapperne på ydersiden, hvilket forstærker det transparente og flydende design. Gulvene er beklædt med Padang Light-sten fra Shandong-provinsen, og på den vestlige terrasse står en række pagodetræer, som er Beijings officielle træ. Butikken har nu 185 medarbejdere, som i dag tager hul på et nyt kapitel for Apple i Beijing.
Apple-medarbejdere ved de udstillede produkter.
Butikken åbnede for 12 år siden, hvor der var 52 medarbejdere – i dag er der 185 medarbejdere.
Et glashjørne i Apple Sanlitun og et udendørs siddeareal med træer på række viser butiksdesignets elegante overgang fra det indre til det ydre.
Butikkens glaspaneler, som er fabrikeret i Tianjin i Kina, udvisker nærmest grænsen mellem det indre og ydre.
Den nye Apple Sanlitun åbner i dag kl. 10.00 lokal tid. Kunder, der planlægger at deltage i åbningen, kan i henhold til Kinas standardprotokoller forvente at skulle fremvise og scanne deres personlige QR-sundhedskode, når de stiller sig i kø.
Del artikel

Billeder af Apple Sanlitun

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36