UPDATE 24. november 2020

Udviklere fortæller, at App Store Small Business Program er en god forretning

App Store-Illustration.

Siden Apple lancerede sit nye App Store Small Business Program, har udviklere delt deres positive reaktioner på nyheden. Under den nye ordning, der starter 1. januar 2021, kan størstedelen af udviklere, der sælger digitale varer og tjenester i App Store, opnå en nedsat kommission på 15 %. Udviklerne er klar til at skrive næste kapitel om innovation og kreativitet i App Store, hvad enten det drejer sig om at fokusere på deres apps på fuld tid eller til at udvide deres teams, eksperimentere med funktioner og tilmed lancere nye apps.

Matt Hutton, grundlægger og kreativ direktør, Little 10 Robot
App: Tots Letters and Numbers
“Det her vil helt sikkert give os ekstra vind i sejlene. Jeg nyder at udvikle apps. Det kan kun App Store gøre muligt. Tak til teamet hos Apple.”
Andrea Huey, medstifter og CTO, Broadsheet
App: Brief
“Apple har altid stået på oprørernes side – den lille fyr i den store kamp. Brief er en af de små startups, der vil ændre den måde, verden får nyheder på, og vi er så glade for at have Apple i ryggen. Det er den her slags øjeblikke, der viser, at virksomheden virkelig har fokus på kreative mennesker overalt.” 
Nick Hobbs, medstifter og CEO, Broadsheet
App: Brief
“Hos Brief opbygger vi en revolutionerende nyhedsoplevelse, og det kunne vi ikke uden Apple. Vi vil gerne genopfinde den måde, folk får deres nyheder på – og det er virkelig svært. I denne uge blev det en hel del nemmere, fordi Apple virkelig gerne vil give startups muligheder overalt.”
Dan Kurani, medstifter og CEO, Foundermark, Inc.
App: Friended
“Det er fantastisk, og det giver os bedre mulighed for at opbygge en bæredygtig virksomhed med mindre kapital udefra.” 
Marah Lidey, medstifter og co-CEO, Shine
App: Shine
“Det her er en virkelig spændende opdatering, der kan have en god indvirkning på vores forretning. Fordi vi har set så stærke takter fra App Store i det forløbne år, er vi både begejstrede og ivrige efter at se, hvor meget denne opdatering vil påvirke forretningen næste år.”
Marcus Gners, medstifter, Lifesum
App: Lifesum
“Det var et fantastisk træk og en god måde at gøre det nemmere for udviklere at overleve på i den mest følsomme fase. Dette og så den måde, App Store gør det nemmere for udviklere at komme i gang på, er fantastisk for de små virksomheder.” 
Alex Romayev, medstifter, Med ART Studios 
App: Sprout Fertility Tracker
“Vi er vældigt begejstrede for App Store Small Business-ordningen! Vi har altid været glade for eksponeringen og sat pris på den støtte, vi har fået fra Apple, hvor millioner af brugere verden over har kunnet få kendskab til vores apps gennem funktioner og samlinger under fanen I dag. I de sidste 10 år er markedet blevet meget mere konkurrencepræget, og det er meget sværere for en lille, privat finansieret virksomhed som vores at holde sig oven vande. Ændringen vil helt sikkert blive værdsat og vil give os mulighed for at fortsætte med at forbedre vores nuværende apps og skabe nye i de kommende år. Alle vinder.”
Jacob Eiting, CEO, RevenueCat 
App: RCReporting for RevenueCat
“Når de små udviklere nu får 15 procent ekstra, vil de få en højere disponibel indtægt, så de kan foretage flere ansættelser, f.eks. inden for kundesupport. Når vi kan investere i værktøjer og tjenester, bliver produktet bedre, så man kan opbygge en bedre virksomhed, som igen vil føre til mere innovation. Som lille udvikler får man råd til at lave meget mere.“
JJ Aguhob, medstifter og CEO, The Ok Company 
App: OK Play
“Det er fantastisk! Det er det helt rette tidspunkt, fordi vi nu yderligere kan promovere vores årlige rabatplan hen over julen frem til 1. februar.” 
Asaf Avidan Antonir, medstifter og CEO, Onyx Inc. 
App: Onyx: Home Workout
“Som startup i en tidlig fase er enhver mulig kapital en hjælp. Når App Store-kommissionen nedsættes til 15 %, får vi meget nemmere ved at øge vores start- og driftskapital, som vi så kan geninvestere i virksomheden. Vi er rigtigt glade for Apples indsats for at hjælpe udviklere i vores fase.”
Jake Wallace, Head of strategic partnerships, Glykka LLC
App: SignEasy
“Vildt gode nyheder – jeg er sikker på, at mange appudviklere bliver glade for denne udmelding. Det viser Apples engagement i mindre virksomheder, især i disse vanskelige tider.”
JiaHao Wang, selvstændig udvikler
App: YaoYao - Jump Rope
“Apple-udviklere får en hidtil uset og effektiv udviklingserfaring med integrationen af SwiftUI og lanceringen af Mac med M1-chippen, hvor det nyligt lancerede App Store Small Business Program kan hjælpe mindre virksomheder yderligere med at klare sig og udvikle mere kreative ting.” 
Curtis Herbert, stifter, Consumed by Code
App: Slopes: Ski & Snowboard
“Jeg blev så glad for at vågne op til nyheden. For os betyder det en stigning i omsætningen på 21 %, hvilket er enormt. Det sænker standarden for nye udviklere, der prøver kræfter med at starte virksomhed. Da COVID har ramt mange af os hårdt i år, er dette en meget tiltrængt pause, der vil hjælpe mange af os med at klare stormen.” 
Greg Shakar, CTO, M. Shanken Communications, Inc. 
App: WineRatings+ af Wine Spectator
“Jeg synes, det er fantastisk. Jeg tror, det vil være rigtig værdifuldt for det kreative kodningsfællesskab som en hjælp til udviklere, der lige er begyndt.”
Swupnil Sahai, medstifter, SwingVision
App: SwingVision Tennis
“Jeg glæder mig meget til at bruge pengene til udvikling og andre projekter som f.eks. vores nye Mac-program.”
Christian Selig, selvstændig udvikler 
App: Apollo for Reddit
“Det var den bedste start på min morgen. Det vil virkelig hjælpe os så meget. Det vil gøre det så meget nemmere at skulle træffe beslutninger om f.eks. at ansætte ekstra hjælp, anskaffe bedre udstyr, tage til konferencer, gøre mere reklame osv., og det betyder virkelig meget for mig, at Apple gør noget så fantastisk! Det bliver en uvurderlig hjælp for min forretning.” 
Dean Grenier, medstifter, Phantom Force
App: Hyperspektiv
“Vi læste nyheden i morges, og vi er ellevilde. Med den måde, et lille team som vores arbejder på, får det en enorm indflydelse på vores mulighed for at vokse. Jeg kan slet ikke sige, hvor taknemmelig jeg er.” 
Daphna Ziman, stifter og CEO, Cinémoi North America, LLC 
App: Cinémoi Stream & Watch Films
“Det er vidunderlige nyheder! Det vil hjælpe os til at få mere og bedre indhold til at udvide vores tjeneste.” 
Del artikel

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36