PRESSEMEDDELELSER 13. januar 2021

Apple lancerer nye store projekter inden for Racial Equity and Justice Initiative for at udfordre systemisk racisme og fremme racelighed i hele landet

Apples tilsagn på dette område er finansieret med 100 millioner dollars og omfatter et særligt uddannelsescenter for HBCU’er og et Apple Developer Academy i Detroit

Gengivelse af Propel Center-campus.
Som en del af tilsagnet vedrørende Racial Equity and Justice Initiative til 100 mio. dollars støtter Apple lanceringen af Propel Center (gengivet ovenfor), et innovationscenter for hele HBCU-samfundet, der giver muligheder for undervisningsplaner, praktikpladser og mentorordninger.
Cupertino, Californien – Apple præsenterede i dag en række store nye projekter som en del af sit Racial Equity and Justice Initiative (REJI) til 100 mio. dollars, der skal hjælpe med at fjerne systemiske barrierer for mulighederne og bekæmpe de uretfærdigheder, som farvede samfund står overfor. De fremsynede og omfattende bestræbelser omfatter Propel Center, et særligt globalt innovations- og læringscenter for Historically Black Colleges and Universities (HBCU’er), et Apple Developer Academy til at støtte kodning og teknisk uddannelse for studerende i Detroit samt finansiering med risikovillig kapital for farvede iværksættere. Samlet vil Apple med sine forpligtelser inden for REJI øge mulighederne for farvede borgere i hele landet og hjælpe med at udvikle næste generation af mangfoldige ledere.
“Vi er alle ansvarlige for det presserende arbejde med at opbygge en mere retfærdig og lige verden – og disse nye projekter sender et klart signal om Apples vedholdende engagement,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Vi lancerer REJIs seneste initiativer sammen med partnere fra en lang række brancher og baggrunde – fra studerende til lærere, udviklere til iværksættere og lokale arrangører til retsadvokater – og arbejder sammen om at styrke lokalsamfund, der har måttet tåle racisme og diskrimination i alt for lang tid. Vi er beærede over at hjælpe med at gøre denne vision til virkelighed og få overensstemmelse mellem vores ord og handlinger og de værdier af lighed og inklusion, som vi altid har sat højt hos Apple.”
Jared Bailey med AirPods og en iPad.
Jared Bailey, sidsteårsstuderende på Morehouse College, har integreret Apples undervisningsplaner med kodning og kreativitet i sit arbejde med offentlig sundhed og samfundstjeneste som en del af skolens partnerskab med Apple, et samarbejde, der udvides yderligere med lanceringen af Propel Center.
I juni præsenterede Apple REJI i kølvandet på protesterne verden over efter drabene på Breonna Taylor, George Floyd og utallige andre. Initiativet bygger på Apples arbejde med at fremme racemæssig lighed inden for uddannelse, økonomi og strafferetssystemet, og det ledes af Apples Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives, Lisa Jackson. REJI kompletterer Apples egne bestræbelser på at forbedre mangfoldighed og inklusion på alle niveauer i virksomheden.
“Alle personer fortjener lige adgang til muligheder uanset hudfarve eller postnummer,” sagde Jackson. “Farvede borgere har i alt for lang tid stået over for grove uretfærdigheder og institutionel modstand mod deres stræben efter den amerikanske drøm, og vi er stolte over at lægge stemmer og ressourcer til udviklingen af nye muligheder, der kan styrke, inspirere og skabe meningsfulde forandringer.”

Apples støtte til HBCU’er udvides med Propel Center

Apple arbejder sammen med Southern Company og en række interessenter i lokalsamfundet for at støtte lanceringen af Propel Center, et banebrydende innovations- og læringscenter for HBCU-samfundet. Apples bidrag på 25 millioner dollars vil sætte Propel Center i stand til at støtte HBCU-studerende og fakultetet via en robust virtuel platform, en fysisk campus i det historiske Atlanta University Center samt aktiviteter på campusser på partnerinstitutioner.
Centret har til formål at støtte næste generation af mangfoldige ledere og tilbyde innovative undervisningsplaner, teknologistøtte, karrieremuligheder og stipendieordninger. Propel Center vil udbyde en bred vifte af uddannelsesforløb, bl.a. kunstig intelligens og maskinlæring, landbrugsteknologier, social retfærdighed, underholdningskunst, appudvikling, augmented reality, design og kreativ kunst, karriereforberedelse og iværksætteri. Eksperter fra Apple vil hjælpe med at udvikle undervisningsplaner og yde løbende mentorhjælp og læringsstøtte og derudover tilbyde muligheder for praktik.
En gengivelse af Propel Campus set fra luften.
Campus for Propel Center (gengivet ovenfor) – udstyret med topmoderne auditorier, læringslaboratorier og mulighed for ophold på området i en ordning for forskere – vil blive placeret i det historiske Atlanta University Center-distrikt.
Propel Center blev udtænkt og designet af Ed Farm, en banebrydende organisation, der arbejder for at fremme innovation og uddannelsesmæssig lighed. Initiativet bygger på Apples partnerskab med Ed Farm og virksomhedens arbejde med 30-40 HBCU’er, hvor man udbreder kodning, kreativitet og karrieremuligheder til campusser og lokalsamfund i hele USA.
“Vi er glade for partnerskabet med Apple om dette usædvanlige projekt,” sagde Anthony Oni, Ed Farms grundlægger og bestyrelsesformand og vicepræsident i Southern Company. “Propel Center vil hjælpe med at udvikle lederskab og fremme innovation inden for teknologi og andre områder og vil fungere som springbræt for forandringer i de enkelte lokalsamfund i hele USA.”
Som en del af Apples igangværende partnerskaber med HBCU’er opretter virksomheden også to nye støtteordninger til HBCU-ingeniørprogrammer. Apples nye Innovation Grants vil hjælpe HBCU Colleges of Engineering med at udvikle deres undervisningsplaner inden for chip- og hardwarekonstruktion i samarbejde med Apples eksperter. Det nye Faculty Fellows Program vil støtte HBCU-undervisere inden for forskning og udvikling med mentorordninger, hjælp til at udvikle undervisningsplaner samt midler til at udstyre deres laboratorier.
Med udgangspunkt i sit mangeårige stipendieprogram med Thurgood Marshall College Fund vil Apple nu også tilbyde stipendier til 100 nye Apple Scholars fra underrepræsenterede lokalsamfund. Ud over økonomisk støtte omfatter Apple Scholars-programmet mentorordning og rådgivning inden for karriereudvikling hos Apple.
MaKisha Funderburke, der arbejder på iMac.
MaKisha Funderburke vil samarbejde med Apple og Clark Atlanta University, hvor hun underviser, om at skabe undervisningsrammerne for Propel Arts-ordningen, et af de mange uddannelsesspor, som alle HBCU-studerende og fakultetsmedarbejdere kan vælge gennem Propel Center.
Hailey Bryant-Roye med en MacBook.
Hailee Bryant-Roye, der har uddannet sig inden for undervisning af mindre børn på Tennessee State University, har fået nye undervisnings- og læringsmuligheder med Apples undervisningsplaner Alle kan kode og Alle kan være kreative, der udbydes gennem virksomhedens samarbejde med TSU. Hun har adgang til yderligere muligheder for programmering, mentorordning og praktikordning gennem Propel Center.

Det første Apple Developer Academy i USA åbner i centrum af Detroit

Senere i år åbner Apple et Apple Developer Academy i Detroit – det første af sin art i USA. Detroit har et levende iværksætter- og udviklerfællesskab blandt farvede med over 50.000 virksomheder ejet af afroamerikanere ifølge data fra US Census. Akademiet har til formål at styrke unge farvede iværksættere, kodere og kreative sjæle og hjælpe dem med at udvikle de færdigheder, der er nødvendige for at få job i den hastigt voksende iOS-appøkonomi. Apple Developer Academy-kurserne udbydes i samarbejde med Michigan State University og vil være åbne for alle elever i Detroit uanset uddannelsesmæssig baggrund eller tidligere kodningserfaring.
Apple Developer Academy tilbyder to programmer i Detroit. Et 30-dages introduktionsprogram til elever, der overvejer en karriere inden for appøkonomien og gerne vil forstå, hvad det betyder at være udvikler. Det fulde akademiprogram er et intensivt program på 10-12 måneder, der hjælper håbefulde udviklere med at opbygge de nødvendige færdigheder til at tage del i iOS-appøkonomien og tilmed starte deres egen virksomhed. Apple forventer, at akademiets programmering hvert år vil tiltrække omkring 1.000 studerende med undervisning, der dækker kodning, design, markedsføring og faglige færdigheder.
Og i næste måned er Apple vært for den første gruppe på Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers, hvor man udbyder en virtuel oplevelse med personlig kodevejledning fra Apples eksperter og teknikere samt mentorskab, inspiration og viden fra førende ledere hos Apple.

Styrkelse af iværksættere gennem nye finansieringspartnerskaber

For at medvirke til at nedbryde systemiske barrierer for adgang og finansiering præsenterer Apple i dag to nye investeringer inden for risikovillig kapital og banksektoren. Begge projekter har til formål at tilføre kapital til minoritetsejede virksomheder. Virksomheden vil investere 10 millioner dollars med Harlem Capital – et ungt venturekapitalfirma i New York – for at understøtte sine investeringer i 1.000 virksomheder med mangfoldige grundlæggere over de næste 20 år. Ud over at rejse kapital til farvede iværksættere vil Harlem Capital også yde rådgivning i forhold til Apples overordnede bestræbelser på at fremme adgangen til økonomiske muligheder. Firmaet vil tilbyde vejledning og mentorordninger til studerende på Detroit Developer Academy og deltagere i Apples Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers. Apple vil også støtte Harlem Capitals praktikantordning, der fokuserer på at åbne døre for håbefulde kvinder og investorer blandt minoriteter. 
Derudover vil virksomheden også investere 25 mio. dollars i Siebert Williams Shanks Clear Vision Impact Fund, der yder kapital til små og mellemstore virksomheder med vægt på minoritetsejede virksomheder. Fonden vil støtte virksomheder, der opererer på eller betjener dårligt stillede markeder, og som fremmer inkluderende vækstinitiativer.

Et løft til fællesskabsorganisationer

Som en del af REJI-arbejdet fortsætter Apple med at udbygge sine bidrag til tekniske skoler, nonprofitadvokater og lokale organisationer, der arbejder på at styrke og udvide mulighederne for den næste generation.
Apple yder et bidrag til The King Center, et levende mindesmærke over eftermælet fra Dr. Martin Luther King Jr., for at sikre kendskabet til hans lære og inspirere nye generationer til at videreføre hans ufærdige arbejde. I næste uge vil Dr. Kings datter og direktør for The King Center, Dr. Bernice A. King, udsende en opfordring til handling. Her opfordres unge til at give noget tilbage til deres lokalsamfund som en del af Apples serie “Challenge for Change” – en række samtaleguider og læringsbaserede udfordringer vedrørende spørgsmål om race og ulighed.
Apples bidrag til The King Center føjer sig til virksomhedens tidligere donationer til nonprofitorganisationer, der fremmer retfærdighed og lighed, bl.a. Birmingham Civil Rights Institute og Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama.
Reflekterende pool med citat af Dr. Martin Luther King Jr. ved The King Center i Atlanta, Georgia.
Apples støtte til The King Center vil styrke organisationens arbejde med at sikre kendskabet til Dr. Martin Luther King Jr.s lære og inspirere nye generationer til at videreføre hans ufærdige arbejde.
Del artikel

Billeder af Apples Racial Equity and Justice Initiative

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36