Bageste række, fra venstre mod højre: Portrætter af Culture Genesis-medstifterne Shaun Newsum og Cedric J. Rogers, Peek-medstifterne Ashley McKoy, Ositanachi Otugo og Harold Lomotey, TuneBend-skaber Matt Garrison, B3am-appskaber David Bosun-Arebuwa og Kickstroid-grundlægger David Alston. Midterste række: FormKey-grundlægger Brent Brinkley. Forreste række, fra venstre mod højre: Black-appens udvikler Adam Taylor, Quintin Rodriguez-Harrison fra Justice Royale, Hologarden-udvikler Casey Pollock, Hubli-medskaber Ailton Vieira, Aurelia Edwards fra Nailstry, Abdou Sarr fra Film3D og Lybron Sobers fra Health Auto Export.
Apples allerførste Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers slår dørene op for ledere og deres teams fra 13 appvirksomheder.
Som en del af Apples vedvarende indsats for at give sorte mennesker større indflydelse og nedbryde barrierne for lige muligheder tager virksomheden i dag imod lederne og deres teams fra 13 appvirksomheder som den første gruppe på Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers.
I 2019 afholdt Apple sin allerførste Entrepreneur Camp, et spændende teknologilaboratorie for appvirksomheder, som er grundlagt og drevet af udviklere fra underrepræsenterede baggrunde – med et hold bestående af kvindelige grundlæggere og udviklere. Deltagerne har siden sikret sig masser af finansieringsstøtte, høstet flere priser og anerkendelser og markant udvidet deres medarbejderstab og antallet af appbrugere i hele verden.
Ordningen er udarbejdet til at give udviklerne mulighed for at løfte deres eksisterende appoplevelse op på et nyt niveau ved bl.a. at tilegne sig nye tekniske færdigheder og se på bl.a.  brugeroplevelsen med mere kritiske øjne. Det sker vha. praktiske teknologilaboratorier, personlig kodevejledning fra Apples eksperter og teknikere samt mentorhjælp, inspiration og viden fra førende ledere hos Apple.
Endvidere går Apple sammen med Harlem Capital, et ungt venturekapitalselskab i New York, som investerer i mangfoldige grundlæggere, om at tilbyde vejledning og mentorhjælp til deltagerne. Det nye samarbejde er en del af Apples Racial Equity and Justice Initiative (REJI) til 100 mio. dollars, som bygger på virksomhedens arbejde for at fremme racemæssig lighed inden for uddannelse, økonomi og strafferetssystemet. Den samlede indsats har til formål at skabe flere muligheder for farvede befolkningsgrupper i hele landet og være med til at udvikle næste generation af mangfoldige ledere.
“Disse fantastiske appudviklere og virksomhedsledere er indbegrebet af den iværksætterånd, som har så dybe rødder i det sorte samfund,” udtalte Lisa Jackson, Apples Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives, som står i spidsen for REJI. “Deres arbejde viser allerede, at kodning har mulighed for at udvikle verden i en bedre retning, og det er en ære for os at hjælpe dem med at bane den vej, som vi ved, at så mange flere kommer til at følge.”

Mød udviklerne

David Bosun-Arebuwa, skaberen af appen B3am.
David Bosun-Arebuwa har skabt appen B3am for at gøre det nemmere at benytte træningsudstyr.

B3am

David Bosun-Arebuwa skabte appen B3am for at hjælpe nystartede fitnessentusiaster, som ikke har råd til en personlig træner, med at benytte træningsudstyr ved at bruge iPhone-kameraet til at identificere træningsudstyret og få oplysninger om korrekt brug. Bosun-Arebuwa er oprindeligt fra Nigeria og bor nu i Birmingham i Storbritannien, hvor han har fundet fælles fodslag med andre kodere ved at dele viden om Swift.
Adam Taylor, udvikler af appen Black.
Adam Taylor er eneudvikler af appen Black, som indeholder kulturrelevante og mangesidige nyheder til sorte mennesker.

Black

Adam Taylor, grundlægger af appudviklingsvirksomheden Langston LLC og eneudvikler af Black, byggede appen for at levere kulturrelevante og mangesidige nyheder til sorte mennesker – historier, der taler til den fælles oplevelse i samfundet. Taylor, der er selvlært programmør, har allerede integreret sofistikeret teknologi i appen for at levere relevant og personligt tilpasset indhold, og han ser frem til at lære mere om native iOS-frameworks og gå mere i dybden med sin kode sammen med Apples udviklere.
Culture Genesis-medstifterne Cedric J. Rogers og Shaun Newsum.
Culture Genesis-medstifterne Cedric J. Rogers (venstre) og Shaun Newsum arbejder på deres nyeste app, Bar Exam, under deres deltagelse i Apples Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers.

Bar Exam

Culture Genesis er en venturekapitalstøttet mixerteknologi til digitale studier, som er henvendt til det multikulturelle publikum i byerne. Det er de erfarne teknikere og mediebranchefolk Cedric J. Rogers og Shaun Newsum, der er bagmænd. De holder til i Los Angeles og står bag appen TriviaMob, som byder på direkte quizshows i kategorien hiphop. På campen vil de bruge tid på deres nyeste app Bar Exam, der fokuserer på musik.
Abdou Sarr, grundlægger af MODU RESEARCH Corporation og appen Film3D.
Abdou Sarr deltager i Apples Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers, hvor han skal arbejde på sin medrivende medieapp Film3D.

Film3D 

MODU RESEARCH Corporation-grundlæggeren Abdou Sarr ønsker at fjerne barrierne, når det gælder optagelse, produktion og deling af medrivende medieindhold. Den 22-årige senegalesisk-canadiske udvikler taler ofte ved ungdomskonferencer for at motivere unge til at udleve deres drøm inden for datalogi og iværksætteri. Hans app Film3D udnytter CoreML, ARKit og Metal og gør det muligt for brugerne at tage 3D-billeder uden særligt udstyr.
Brent Brinkley, grundlægger af appen FormKey.
Appen FormKey, som er grundlagt af Brent Brinkley, er designet til at hjælpe folk med at lave musik uden komplekse elementer som teori og komposition.

FormKey

FormKey er en MIDI Controller-app fra Polyhedra LLC, der har fokus på at hjælpe brugerne med at lave musik, uden at de bliver overvældet af komplekse elementer som teori og komposition. Grundlægger Brent Brinkley, som har base i Raleigh i North Carolina, USA, bruger figurer til at angive noder og farver til at angive oktaver, hvormed han skaber et nyt sprog, der gør det nemt og hurtigt at lave musik.
Lybron Sobers, skaberen af Health Auto Export.
Skaberen af Health Auto Export, Lybron Sobers, ønsker at hjælpe patienter med nemt at få fat i bestemte oplysninger og dele dem med sundhedsorganisationer på en anonym og sikker måde.

Health Auto Export

Lybron Sobers, der oprindeligt er fra Barbados, men som nu bor i Malmø i Sverige, udviklede appen Health Auto Export, så patienter nemt kan få fat i bestemte oplysninger og dele dem med sundhedsorganisationer på en sikker måde, der beskytter deres anonymitet. Sobers er meget engageret i at undervise børn på kodningscamps i grundlæggende programmering og agerer mentor for unge programmører, der skal til at starte deres karriere.
Casey Pollock, udvikleren af Hologarden.
Casey Pollock, udvikleren af Hologarden, er en ihærdig havemand og selvlært Swift-udvikler. På Entrepreneur Camp medbringer han sin app, der bygger på AR og kunstig intelligens.

Hologarden

Grundlæggeren af Near Future Marketing, Casey Pollock, er en ihærdig havemand og selvlært Swift-udvikler. Han arbejder på sin app Hologarden, der skal hjælpe spirende havefolk med at blomstre ved hjælp af augmented reality og kunstig intelligens. Appen imødekommer havefolks behov for f.eks. registrering af plantevækst og styring af plantepleje og -sundhed. Pollock er også vært for et gratis arrangement kaldet Augmented Reality Today, der handler om at lave ARKit-apps på begynderniveau, og han har undervist på UC Berkeley og San Jose State.
Mariana Lech, Ailton Vieira og Rodolfo Diniz, skaberne af Hubli.
Skaberne af Hubli (fra venstre mod højre) Mariana Lech, Ailton Vieira og Rodolfo Diniz deltager i Apples Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers for at udvide deres læringsapp, der bygger på kunstig intelligens, til elever og lærere, der samarbejder online.

Hubli

Appen Hubli er en løsning til fjernundervisning, der er skabt af fem Apple Developer Academy-studerende i Brasilien som et resultat af udfordringerne ved personlig undervisning i forbindelse med COVID-19-pandemien. Ailton Vieira, Gabriel Taques, Maykon Meneghel, Mariana Lech og Rodolfo Diniz. Hubli, der i øjeblikket betatestes, bruger kunstig intelligens til at forbedre undervisningen for både elever og lærere og sigter efter at gøre det virtuelle samarbejde mere produktivt.
Quintin Rodriguez-Harrison fra Justice Royale.
Quintin Rodriguez-Harrison repræsenterer Zapling Studios, hvor teamet ombygger spillet Justice Royale, så det kommer til at omfatte multiplayerspil online og medrivende ARKit-funktioner, på Entrepreneur Camp

Justice Royale

Zapling Studios ønsker at lave spil, som både erfarne og helt nye gamere vil kunne lide. Deres første spil, Justice Royale, gør brug af et sæt egenudviklede bevægelser, som giver spillerne mulighed for at fokusere på deres gameplay med nøjagtige kontrolfunktioner i tempofyldte arcade-slåskampe. Teamet fokuserer på at ombygge hele spillet, så det kommer til at omfatte multiplayerspil lokalt og online, samt på at udnytte ARKit-funktionaliteten til at skabe medrivende oplevelser.
David Alston, grundlægger af Kickstroid.
Kickstroid-grundlæggeren David Alston byggede sin app til sneakers-entusiaster, så de kan finde deres yndlingssko og komme i kontakt med andre sneakers-fans rundt om i verden.

Kickstroid

Grundlægger David Alston og hans team byggede Kickstroid for at hjælpe sneakers-entusiaster med at finde deres yndlingssko via funktioner, der ikke findes i andre sneakers-apps, og skabe en platform til at opbygge et fællesskab blandt sneakers-fans i hele verden.  I tillæg til sit arbejde med appen er Alston også Head of Outreach for Blacks and African Americans in Computing (BAAC) på University of Illinois, som arrangerer kodningsevents for unge sorte og latinamerikanske studerende.
Aurelia Edwards, medstifter af Nailstry.
Medstifter og CEO Aurelia Edwards er med på Apples Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers med sin app Nailstry, som er den første handelsplatform udelukkende for kunstige negle og negleudsmykning.

Nailstry

Nailstry er den første handelsplatform udelukkende for kunstige negle og negleudsmykning, hvor uafhængige kunstnere sættes i forbindelse med entusiaster inden for kunstige negle. Nailstry er skabt af Aurelia Edwards og bruger augmented reality til at lave digitale målinger og specialtilpassede kunstige negle, samtidig med at ineffektive elementer i fremstillingsprocessen udbedres. Nailstry-teamet udruster negleproducenterne med branchespecifik uddannelse og værktøjer til at udvide deres virksomheder, støtter grundlæggere fra minoritetsgrupper og giver noget tilbage gennem kodningsordninger som Black Girls Code.
Ashley McKoy, Ositanachi Otugo og Harold Lomotey.
Grundlæggerne af appen Peek: Movies & TV Show‪s (fra venstre) Ashley McKoy, Ositanachi Otugo og Harold Lomotey deltager i Apples Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers.

The Peek: TV Shows and Movies

Appen Peek: Movies & TV Shows begyndte som et afgangsprojekt for grundlæggerne Ashley McKoy, Harold Lomotey og Ositanachi Otugo i 2018, da de blev færdige på Howard University. Trioen udviklede denne mobile SoMe-platform, for at venner og familie kunne dele anbefalinger til film og serier med hinanden, og ønskede samtidig at fremhæve titler med sorte skabere og sorte skuespillere – som en løsning på endeløs scrolling og mangel på pålidelige anbefalinger online til streaming af indhold.
Matt Garrison, skaberen af TuneBend.
Skaberen af TuneBend, Matt Garrison, er en anerkendt musiker, hvis app hjælper uddannelsesinstitutioner og udøvende kunstnere med at skabe, undervise i, distribuere og sælge ny og eksisterende musik.

TuneBend

Skaberen af TuneBend, Matt Garrison, er en anerkendt musiker, som lagde fundamentet til sin app, da han åbnede sit livespillested ShapeShifter Lab i Brooklyn, New York. Appen hjælper uddannelsesinstitutioner og udøvende kunstnere med at lave, undervise i, distribuere og sælge ny og eksisterende musik vha. video- og lydklip, hvilket er særligt nyttigt under pandemien, hvor det ikke har været muligt at undervise og optræde foran et publikum.
Del artikel

Billeder af Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36