åbner i nyt vindue
UPDATE 9. marts 2021

Apple Women’s Health Study offentliggør foreløbige data for at hjælpe med at afstigmatisere menstruationssymptomer

Den skelsættende undersøgelses første datasæt er omfattende i omfang og størrelse og giver indsigt i menstruation og kvinders oplevelser på tværs af USA

Apple Women’s Health Study vist på iPhone.
Foreløbige data fra Apple Women’s Health Study fremhæver, hvordan omfattende, længerevarende forskning i menstruation kan hjælpe med at øge den videnskabelige viden om kvinders sundhed og afstigmatisere menstruation.
Teamet bag Apple Women’s Health Study på Harvard T.H. Chan School of Public Health har i dag offentliggjort en foreløbig undersøgelsesopdatering, som giver banebrydende viden om kvinder og deres menstruationssymptomer. Det er alt sammen muligt takket være den innovative undersøgelsesmetodologi i appen Forskning. Opdateringen, som er baseret på en kohorte på 10.000 kvinder og omfatter forskellige aldersgrupper og etniciteter på tværs af USA, fremhæver, hvordan omfattende, længerevarende forskning i menstruation kan hjælpe med at øge den videnskabelige viden om kvinders sundhed og afstigmatisere menstruation.
Mange læger anser kvinders menstruationscyklus som et vigtigt vindue til deres overordnede sundhed, men der udføres påfaldende lidt forskning på området. Medicinsk forskning i menstruation har ofte været begrænset til mindre undersøgelser, som ikke er repræsentative for den bredere befolkning. Uden væsentlige videnskabelige data har kvinders menstruationssymptomer historisk set været nemme at afvise eller endda bagatellisere som en overreaktion eller overfølsomhed.
Ved hjælp af appen Forskning inviterer Apple Women’s Health Study kvinder fra hele USA til at bidrage til forskning ved ganske enkelt at bruge deres iPhone og Apple Watch, hvis de har et. Den skelsættende undersøgelse giver mulighed for indsamling af omfattende datasæt fra registrering af cyklus og andre sundhedsrelaterede parametre ved hjælp af spørgeundersøgelser til deltagerne, som indsendes af personer på forskellige stadier i livet, med forskellig etnicitet og bosiddende i alle USA’s stater og områder. Deltagerne har kontrol over de datatyper, der deles med undersøgelsen, og de kan tydeligt se, hvordan disse data anvendes til undersøgelsens formål.
Menstruationscyklus på Apple Watch.
Ved hjælp af appen Forskning giver Apple Women’s Health Study mulighed for indsamling af omfattende datasæt fra registrering af cyklus og andre sundhedsparametre ved hjælp af spørgeundersøgelser til deltagerne, som indsendes af personer på forskellige stadier i livet, med forskellig etnicitet og bosiddende i alle USA’s stater og områder.
Forskerne på Harvard Chan Schools foreløbige analyse af data indsamlet fra en kohorte på de første 10.000 deltagere, der tilmeldte sig undersøgelsen og besvarede en demografisk spørgeundersøgelse, underbygger kvinders oplevelser med en lang række menstruationscyklussymptomer – også nogle, der ikke er almindeligt kendte eller diskuterede. De oftest registrerede symptomer var mavekramper, oppustethed og træthed. Mere end 60 procent af deltagerne, som anførte symptomer, oplevede disse symptomer. Over halvdelen af deltagerne, som anførte symptomer, rapporterede om akne og hovedpine. Nogle mindre anerkendte symptomer, som diarré og søvnforandringer, blev registreret af 37 procent af deltagerne, som anførte symptomer.
Indledende analyser indikerer også, at disse symptomtendenser gælder for deltagere med mange forskellige demografiske karakteristika, herunder alder, etnicitet og geografisk placering. For eksempel var de mest almindelige symptomer, der blev registreret, på tværs af sorte, latinamerikanske og hvide deltagere mavekramper, oppustethed og træthed.
“Vores undersøgelse vil være med til at skabe en fremtid med større lighed mellem kønnene, hvor alle, der har en menstruationscyklus, har adgang til de sundhedstjenester og hygiejneprodukter, som de skal bruge for at føle, at de er trygge og har kontrol over situationen,” sagde Dr. Michelle Williams, Dean of the Faculty på Harvard Chan School. “Ved at skabe en robust, generaliserbar videnbase hjælper Apple Women’s Health Study os med at forstå faktorer, som gør menstruation vanskelig og isolerende for nogle mennesker, og med at skabe større opmærksomhed omkring en månedlig oplevelse, som er fælles for kvinder over hele verden.”
“Disse resultater bringer os et skridt nærmere anerkendelse og afstigmatisering af menstruationssymptomer,” udtalte Dr. Sumbul Desai, Apples Vice President of Health. “Forskerne på Harvard Chan er førende inden for dette meget vigtige område, og vi er utroligt stolte over at kunne understøtte og hjælpe med at skalere deres arbejde via appen Forskning.”
Teamet bag undersøgelsen vil undersøge de foreløbige data yderligere og indsende en detaljeret analyse, herunder en udspecificering af metoder, til peer review og publicering i lægevidenskabelige tidsskrifter.
“De indledende data, som vi deler i dag, indikerer, at kvinder over hele landet har en fælles oplevelse med en lang række menstruationssymptomer, og at denne naturlige månedlige begivenhed er noget, som vi bør have flere diskussioner om,” udtalte Dr. Shruthi Mahalingaiah, en af undersøgelsens primære forskere og Assistant Professor for Environmental, Reproductive, and Women’s Health på Harvard Chan School. “Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde mod at skabe et langsigtet, grundlæggende datasæt over tid, som kan inspirere til mere forskning i fremtiden.”
Apple Women’s Health Study er en banebrydende forskningsundersøgelse, som har til hensigt at fremme forståelsen for menstruationscyklusser, og hvordan de står i forbindelse med forskellige sygdomme og tilstande, som f.eks. polycystisk ovariesyndrom (PCOS), infertilitet og symptomer på overgangsalder. iPhone- og Apple Watch-brugere over hele USA kan downloade appen Forskning for at tilmelde sig undersøgelsen, som udføres i samarbejde med Harvard T.H. Chan School of Public Health og NIH’s National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS). Deltagerne skal være mindst 18 år gamle (mindst 19 år i Alabama og Nebraska og mindst 21 år i Puerto Rico) og have haft menstruation mindst en gang i deres liv.
Del artikel

Billeder af Women’s Health Study og Menstruationscyklus

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36