UPDATE 29. marts 2021

Apples ordning for uafhængige reparationsudbydere udvides globalt

Ordningen giver udbydere adgang til originale reservedele, værktøjer, reparationsmanualer og diagnostik til reparationer, der ikke er dækket af garantien
En tekniker reparerer en iPhone.
Apples ordning for uafhængige reparationsudbydere udvides snart til over 200 lande.
Apples ordning for uafhængige reparationsudbydere bliver snart tilgængelig i over 200 lande – næsten hvert eneste land, hvor der sælges Apple-produkter. Ordningen, der oprindeligt blev lanceret i 2019 og blev udvidet til Europa og Canada sidste år, giver reparationsudbydere af alle størrelser adgang til originale reservedele, værktøjer, reparationsmanualer og diagnostik for at kunne tilbyde sikre og pålidelige reparationer af Apple-produkter. Der findes nu over 1500 steder i USA, Canada og Europa, som tilbyder uafhængige reparationer.
“Det har været en kæmpe fordel for min virksomhed, mine ansatte og mine kunder at være en del af ordningen for uafhængige reparationsudbydere,” sagde Scott Baker, ejer af Mister Mac i Wimberley, Texas. “Siden vi har tilmeldt os, har vi fået fantastisk support fra Apple, og vi kan give vores kunder det samme serviceniveau. Det har endda bragt ægte begejstring til vores by.”
“Ordningen for uafhængige reparationsudbydere har været en meget positiv oplevelse for os og for vores kunder,” sagde Nils Weber, projektleder for Pro Repair GmbH i Tyskland. “Under COVID-19 har den pålidelige adgang til reservedele gjort det muligt for os at tilpasse vores virksomhed til den pludselig høje efterspørgsel efter reparationsservice, hvor vores kunder indsender produkterne.”
Alle reparationsudbydere, der deltager i ordningen, har adgang til gratis uddannelse fra Apple og de samme originale reservedele, værktøjer, reparationsmanualer og diagnosticeringsmuligheder som Apples autoriserede serviceudbydere (AASP’er) og Apple Stores. Du kan tjekke, om et firma deltager i ordningen, på support.apple.com/da-dk/repair/verify-repair-provider.

Apples udvidede reparationstjenester

Apple fortsætter med at tilbyde bekvemme reparationsmuligheder til kunder via det globale netværk med over 5000 AASP’er. De hjælper millioner af mennesker med service af Apple-produkter, hvor garantien stadig gælder eller er ophørt. Du kan finde stederne på support.apple.com/da-dk/repair.
På reparationsstederne og via sine partnere arbejder Apple på at give kunderne adgang på en sundhedsforsvarlig måde til reparationstjenester under COVID-19. Det har betydet, at man tilbyder kunderne flere muligheder for at indsende enheder til reparation og understøtter det eksisterende netværk af udbydere, der kan servicere kunder på en måde, der opfylder sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige retningslinjer.

Tilgængelighed

  • Det er gratis at deltage i Apples ordning for uafhængige reparationsudbydere. For at kvalificere sig skal reparationsudbydere forpligte sig til, at en Apple-certificeret tekniker udfører reparationerne. Certificeringsprocessen er enkel og gratis. Reparationsudbydere, der opfylder kravene, kan købe Apple-dele og -værktøj til samme pris som AASP’er og få gratis adgang til uddannelse, reparationsmanualer og diagnostik.
  • Fra slutningen af indeværende uge kan interesserede reparationsudbydere i følgende lande og områder læse mere og ansøge om at blive en uafhængig reparationsudbyder på support.apple.com/da-dk/irp-program: Afghanistan, Australien, Bangladesh, Bhutan, Brasilien, Brunei Darussalam, Cambodja, Cookøerne, Fiji, Guam, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Korea, Laos, Macao, Malaysia, Maldiverne, Mongoliet, Myanmar, Nepal, New Zealand, Pakistan, Papua Ny Guinea, Filippinerne, Rusland, Saudi-Arabien, Singapore, Sydafrika, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tonga, Tyrkiet, Forenede Arabiske Emirater, Vanuatu og Vietnam.
  • Senere på året lanceres ordningen for uafhængige reparationsudbydere i følgende lande og områder: Albanien, Algeriet, Angola, Anguilla, Antigua og Barbuda, Argentina, Armenien, Aruba, Aserbajdsjan, Bahamas, Bahrain, Barbados, Hviderusland, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Bosnien-Hercegovina, Botswana, De Britiske Jomfruøer, Burkina Faso, Burundi, Cameroun, Caymanøerne, Centralafrikanske Republik, Tchad, Chile, Kina, Colombia, Comorerne, Costa Rica, Curaçao, Den Demokratiske Republik Congo og Republikken Congo, Djibouti, Dominica, Den Dominikanske Republik, Ecuador, Egypten, El Salvador, Ækvatorialguinea, Eritrea, Etiopien, Gabon, Gambia, Georgien, Ghana, Gibraltar, Grenada, Guatemala, Guinea-Bissau, Guinea, Guyana, Haiti, Honduras, Irak, Israel, Elfenbenskysten, Jamaica, Jordan, Kasakhstan, Kenya, Kuwait, Kirgisistan, Libanon, Liberia, Libyen, Makedonien, Madagaskar, Mali, Mauretanien, Mauritius, Mayotte, Mexico, Moldova, Montenegro, Montserrat, Marokko, Mozambique, Namibia, De Nederlandske Antiller, Nicaragua, Niger, Nigeria, Nordmakedonien, Oman, Palæstina, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Rwanda, Senegal, Serbien, Seychellerne, Sierra Leone, Sint Maarten, Somalia, Sydsudan, De Spanske Jomfruøer, St. Barthélemy, St. Kitts og Nevis, St. Lucia, St. Martin, St. Pierre og Miquelon, St. Vincent og Grenadinerne, Surinam, Tadsjikistan, Tanzania, Togo, Trinidad og Tobago, Tunesien, Turkmenistan, Turks- og Caicosøerne, Uganda, Ukraine, Uruguay, De amerikanske jomfruøer, Usbekistan, Venezuela, Wallis og Futuna, Zambia og Zimbabwe.
Del artikel

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36