åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 7. juni 2021

watchOS 8 introducerer nye adgangs-, forbindelses- og mindfulness-funktioner på Apple Watch

Det nye watchOS giver bedre adgang med Wallet, flere funktioner med Hjem-appen, nye træningstyper og en opdatering af appen Vejrtrækning
En refleksionsøvelse fra Mindfulness-appen, urskiven Portrætter og en digital nøgle til hjemmet gemt i Wallet-appen, som hver især vises på separate Apple Watch Series 6.
watchOS 8 introducerer nye adgangs-, forbindelses- og mindfulness-funktioner på Apple Watch til efteråret.
Cupertino, Californien Apple gav i dag et smugkig på watchOS 8, som byder på effektive nye funktioner, der gør verdens mest avancerede bærbare styresystem endnu mere uundværligt for brugere, der ønsker at forblive sunde og aktive og holde kontakten. Opdateringer af Wallet- og Hjem-appsene betyder, at Apple Watch er et stadig mere nyttigt værktøj, som på praktisk vis hjælper brugerne med at få adgang til både bilen og hjemmet, arbejdspladsen eller steder, de besøger. En ny udgave af appen Vejrtrækning samt nye Tai Chi- og pilates-træningstyper hjælper brugerne med at holde sig i form, passe på helbredet og opnå større mentalt velvære. Samtidig gør en ny Portrætter-urskive og forbedringer af Beskeder og Fotos-appen det nemmere end nogensinde at holde kontakten til familie og venner.
“Apple Watch er verdens mest populære ur, som hjælper brugerne med at forblive sunde og aktive og holde kontakten,” siger Kevin Lynch, Apples Vice President for Technology. “Appsene Hjem og Wallet i watchOS 8 har fået væsentlige opdateringer, som gør det endnu nemmere for brugerne at få adgang til hjemmet, arbejdspladsen eller steder, de besøger. Desuden fremmes både fysisk og mentalt velvære, og med den nye Portrætter-urskive og opdateringer af Beskeder bliver det også nemmere at holde kontakten til andre.”

Bedre adgang med Wallet

Med Apple Watch er det utroligt nemt at bruge Apple Pay og Wallet til sikre, kontaktløse betalinger i butikker eller til transport. Med watchOS 8 introducerer Wallet endnu flere kontaktløse metoder, der hjælper brugerne med at få nem og sikker adgang til de steder og ting, de holder af.
Understøttelse af Ultra Wideband blev først offentliggjort i forbindelse med WWDC i 2020 og kan nu bruges til digitale bilnøgler på Apple Watch Series 6. Brugere af Apple Watch kan på sikker vis låse bilen op på afstand og starte den fra førersædet.1 Til efteråret kan brugerne også føje nøgler til deres hjem, kontor og hotel til Wallet og trykke på deres Apple Watch for at låse op.2 Senere i år kan brugere i deltagende stater i USA føje deres kørekort eller ID-kort til Wallet. Udvalgte TSA-checkpoints bliver de første steder, hvor brugerne kan begynde at bruge deres digitale ID.

Redesignet Hjem-app

Den redesignede Hjem-app i watchOS 8 giver mere praktisk adgang til tilbehør og scener, som skal bruges på bestemte tidspunkter, og den gør det muligt at styre tilbehør i de enkelte rum. Brugerne kan se, hvem der er ved døren, direkte på håndleddet, hvis de har et HomeKit-kompatibelt kamera . Apple Watch-brugere kan desuden trykke på kommunikationsknappen for hurtigt at sende en besked rundt i hjemmet eller til bestemte rum via HomePod, HomePod mini eller andre personlige enheder.

Nye træningstyper

watchOS 8 introducerer to nye populære træningstyper, som er gode for både den fysiske sundhed og mindfulness: Tai Chi og pilates. Disse nye træningstyper understøttes af effektive, validerede og skræddersyede puls- og bevægelsesalgoritmer, som giver brugerne nøjagtige målinger.

En ny tilgang til mindfulness

I dag har folk i højere grad end nogensinde før indset, hvor vigtigt det er at finde små øjeblikke i løbet af dagen, hvor de kan praktisere mindfulness. I watchOS 8 bliver Vejrtrækning-appen til Mindfulness-appen, som byder på en forbedret vejrtrækningsoplevelse, plus den nye øvelsestype, Refleksion. Refleksion hjælper brugerne med at fokusere og være til stede i nuet. Disse øvelser tager helt ned til et minut og kan udføres hvor som helst og når som helst. I hver refleksionssession får brugeren vist en unik tekst, som giver stof til eftertanke og bidrager til en positiv indstilling. For eksempel kan brugeren få vist en tekst i retning af “Tænk på et tidspunkt for nylig, hvor du havde ro i sindet. Genkald dig den følelse nu” eller “Tænk på en ting, du er taknemlig for, og overvej, hvorfor det er så vigtigt for dig.” Vejrtræknings- og refleksionsøvelserne indeholder desuden tips, som hjælper brugerne med at få mere ud af de enkelte øvelser, og har flotte nye animationer.
I Mindfulness-appen hjælper en ny type refleksionsøvelser brugerne med at fokusere og være til stede i nuet. Disse øvelser tager helt ned til et minut og kan udføres hvor som helst og når som helst.

Åndedrætsfrekvens under søvn

I dag hjælper Apple Watch brugerne med at nå deres søvnmål ved at skabe en rutine før sengetid, og det måler f.eks., hvor længe man sover, puls og iltniveau i blodet. watchOS 8 giver brugerne endnu bedre indblik i deres generelle velvære ved at måle deres åndedrætsfrekvens under søvn, dvs. antal vejrtrækninger pr. minut. Til det formål bruger Apple Watch det indbyggede accelerometer til at måle åndedrætsfrekvensen under søvn, og disse oplysninger kan ses i appen Sundhed på iPhone sammen med tendenser over tid. Denne måling er også tilgængelig for udviklere, som kan bruge den med tilladelse via HealthKit.
En brugers åndedrætsfrekvens under søvn registreres på iPhone 12 Pro og Apple Watch Series 6.
watchOS 8 giver brugerne endnu bedre indblik i deres generelle velvære ved at måle deres åndedrætsfrekvens, dvs. antal vejrtrækninger pr. minut.

Urskiverne Portrætter og Fotos

Fotos-appen er den mest populære Apple Watch-urskive, og watchOS 8 giver brugerne nye muligheder for at se og interagere med deres yndlingsbilleder direkte på håndleddet. Den nye Portrætter-urskive bringer flotte portrætbilleder, som er taget med iPhone, til live med en medrivende effekt med flere lag, hvor ansigter på billeder intelligent genkendes og beskæres, så motivet fremhæves. Fotos-appen har også fået nyt design, og man kan nu se og navigere i samlinger på nye måder. Minder og Udvalgte fotos synkroniseres med Apple Watch, og billeder kan nu deles via Beskeder og Mail med den nye side til delinger.

Beskeder og kontakter

Det er nu endnu nemmere at kommunikere på Apple Watch med de nye værktøjer i Beskeder. Brugerne kan nu både bruge Skrible, diktering og emojis i en og samme besked, og i dikterede beskeder er det muligt at redigere den præsenterede tekst. Samtidig kan brugerne skrive et ord eller et udtryk for at finde og vælge mellem hundredvis af populære GIF-billeder, som kan bruges i meddelelser.
watchOS 8 introducerer også Kontakter-appen på Apple Watch, som giver brugerne en enkel metode til at se, tilføje og redigere kontakter samt dele kontakter direkte fra appen.

Fokus

watchOS 8 understøtter Fokus, som er en række avancerede værktøjer, der blev introduceret i iOS 15, for at hjælpe brugerne med at reducere distraktioner og være mere til stede i nuet. Apple Watch afstemmes automatisk med alle Fokus-indstillinger, som er indstillet i iOS, så notifikationer fra personer og apps filtreres baseret på, hvad brugeren aktuelt foretager sig. Fokus bruger indbygget intelligens til at komme med forslag baseret på brugsmønstre –  når der f.eks. startes et træningspas på Apple Watch, foreslås Fokus til fitness.
Fokus-funktionen, vist på Apple Watch Series 6.
watchOS 8 understøtter Fokus, som er en række avancerede værktøjer, der blev introduceret i iOS 15, for at hjælpe brugerne med at reducere distraktioner og være mere til stede i nuet.

Yderligere watchOS 8-opdateringer

  • Apple Watch giver mulighed for flere tidtagninger, og brugerne kan bruge Siri til at give dem forskellige navne (f.eks. “Tidtagning af vasketøj” eller “Tidtagning af madlavning”).
  • I watchOS 8 understøtter flere Apple Watch-apps Altid aktiv-skærmen, herunder Kort, Mindfulness, Afspiller nu, Telefon, Podcasts, Stopur, Tidtagninger, Memoer m.m. watchOS 8 gør det også nemmere for udviklere at sikre, at deres apps er aktuelle og relevante takket være den nye altid aktive API til tredjepartsapps.
  • Apple Watch-brugere, som har nedsat førlighed i arme og hænder, kan aktivere AssistiveTouch, som gør det muligt at bruge Apple Watch ved hjælp af enkle håndbevægelser, uden at det er nødvendigt at røre ved skærmen. Ved hjælp af de indbyggede bevægelsessensorer kan brugerne besvare indgående opkald, styre en bevægelsesmarkør på skærmen og åbne en handlingsmenu, som giver adgang til blandt andet Notifikationscenter og Kontrolcenter.
  • En ny Find emner-app på Apple Watch hjælper brugerne med at finde mærkede genstande via Find-netværket, mens en ny app til at finde enheder hjælper med at finde Apple-enheder, der er blevet væk, og hvor der er logget ind med det samme Apple-ID.
  • Den redesignede Musik-app gør det muligt for brugerne at dele sange, album og playlister via Beskeder og Mail og få adgang til både musik og radio på et og samme sted.
  • Vejr-appen understøtter nu Severe Weather-notifikationer og viser vejrvarsler udstedt af myndighederne om bestemte typer vanskelige vejrforhold. Appen varsler også forventet nedbør den næste time og tilbyder opdaterede komplikationer.
  • Indstil familie introducerer muligheden for at tilføje rejsekort fra Hongkong, Japan og udvalgte byer på det kinesiske fastland og i USA, og det er nu muligt at tilføje en Google-konto i Kalender og Mail.
  • Apple Fitness+, som er den første fitnesstjeneste, der blev udviklet specielt til Apple Watch, udvider sit udbud i watchOS 8 med understøttelse af Billede i billede og nye filtreringsmuligheder. Brugerne kan desuden stoppe og fortsætte igangværende træning på alle enheder. Senere denne måned introducerer Fitness+ en ny træningsserie med Jeanette Jenkins, som er en af de mest populære fitnesseksperter, og en ny Artist Spotlight Series med træning med playlister fra Lady Gaga, Jennifer Lopez, Keith Urban og Alicia Keys.

Anonymitet

Hos Apple mener vi, at anonymitet er en grundlæggende menneskeret. Da anonymitet er særligt vigtigt i forbindelse med helbred og identifikation, krypteres helbredsdata på enheden eller i iCloud med iCloud-synkronisering. Til identifikationsformål krypteres ID-kort i Wallet og opbevares sikkert i Secure Element – den samme hardwareteknologi, der bruges til at holde Apple Pay privat og sikker. Apple kan ikke se, hvornår eller hvor digitale ID'er vises ved brug af kørekort eller ID-kort.
Tilgængelighed
Udviklernes betaversion af watchOS 8 er tilgængelig for Apple Developer Program-medlemmer på developer.apple.com fra i dag. En offentlig betaversion vil være tilgængelig for watchOS-brugere næste måned på beta.apple.com. watchOS 8 kan fås til efteråret som gratis softwareopdatering til Apple Watch Series 3 eller nyere parret med iPhone 6s eller nyere, som kører iOS 15. Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle sprog eller på alle enheder. Funktioner og egenskaber kan blive ændret. Du kan få flere oplysninger på apple.com/watchos/watchos-preview.
Del artikel

Billeder af watchOS 8

  1. Digitale bilnøgler kræver en deltagende bilproducent og kommer senere i år.
  2. Understøttelse af nye nøgler i Apple Wallet kræver en kompatibel dørlås til hjem, kontorer og hoteller, som fås via tredjeparter.

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36