åbner i nyt vindue
En collage med billeder af Swift Student Challenge-vinderne Marta Michelle Caliendo, Yemi Agesin og Asmi Jain.
Dette års Swift Student Challenge-vindere er (fra venstre mod højre) Marta Michelle Caliendo, Yemi Agesin og Asmi Jain.
Udviklere 30. maj 2023
Som en del af sin Worldwide Developers Conference kommer Apple hvert år med en udfordring til studerende over hele verden: Skab en original app-playground ved hjælp af Swift-kodningssprog. I år har Apple øget antallet af vindere fra de 350, der blev udråbt de foregående år, til 375, så endnu flere studerende kan deltage i arrangementet og blive belønnet for deres kunstneriske evner og opfindsomhed.
“Vi er forbløffede over det talent, vi ser hos de unge udviklere, der deltager i vores Swift Student Challenge,” udtaler Susan Prescott, Apples Vice President for Worldwide Developer Relations. “Dette års bidrag demonstrerede ikke alene den næste generations engagement i at skabe værktøjer, der vil forbedre vores liv, men også en villighed til at omfavne nye teknologier og værktøjer og anvende dem på originale og kreative måder.”
Når WWDC23 starter den 5. juni, vil vinderne af udfordringen være blandt dem, der deltager virtuelt og personligt for at se præsentationen, events, laboratorier og aktiviteter, der i år er tilgængelige for det globale Apple-udviklersamfund.
Deres app-playground repræsenterer mere end 30 lande og regioner og omfatter forskellige emner som sundhed, sport, underholdning og miljø. Men der er én ting, som alle vinderne har til fælles: De bruger kodning til at dele deres passioner med verden. For førstegangsvinderne Asmi Jain, Yemi Agesin og Marta Michelle Caliendo er kodning ikke kun en mulighed for at skabe en unik karrierevej, men også for at hjælpe andre undervejs.
Vinder af Swift Student Challenge, Asmi Jain, vises.
Vinder af Swift Student Challenge, Asmi Jain, skabte en app-playground, der er designet til at hjælpe brugerne med at styrke deres øjenmuskler.
Mens hun gik på Med-Caps University i Indore, Indien, fandt 20-årige Asmi Jain ud af, at hendes venindes onkel skulle opereres i hjernen. Det resulterede i, at han fik et skævt øje og lammelser i ansigtet.
Jain gik straks i gang med at designe sin vindende playground til at spore brugerens øjenbevægelser, når de forsøger at følge en bold, der bevæger sig rundt på skærmen. Formålet med hendes playground er at hjælpe med at styrke øjenmusklerne, og selvom den blev inspireret af hendes venindes onkel, håber Jain, at den kan bruges af personer med en række forskellige øjenlidelser og skader.
“Det var vigtigt for mig at skabe en app-playground, der kunne påvirke livet positivt for mennesker som ham,” siger Jain. “Mit næste mål er at få feedback og sikre, at den er effektiv og brugervenlig, og derefter udgive den i App Store. I sidste ende vil jeg gerne udvide den, så den hjælper med at styrke alle musklerne i ansigtet, og jeg håber, at den en dag kan fungere som et terapiredskab, som mennesker som min venindes onkel kan bruge i deres eget tempo.”
Jains ønske om at bruge kodning til at løse problemer i sundhedssektoren udspringer af mange års frivilligt arbejde for at hjælpe mennesker omkring hende. For nylig oprettede hun og et par andre studerende et forum på hendes universitet, så deres klassekammerater kunne få hjælp til kodningsproblemer. 
“Når du føler, at du er en del af noget større, motiverer det dig og driver dig til at gøre det bedre,” siger Jain. “Kodning giver mig mulighed for at skabe ting, der hjælper mine venner og mit lokalsamfund. Og det giver mig en følelse af uafhængighed, som er meget motiverende.”
Vinder af Swift Student Challenge, Yemi Agesin, vises.
Vinder af Swift Student Challenge, Yemi Agesin, har skabt en app-playground, der kombinerer to af hans passioner: sport og filmproduktion.
For mange unge mennesker ville det være en byrde at flytte til forskellige lande, mens de voksede op, men 21-årige Yemi så det som en velsignelse. Hans familie boede i Tyskland, Nigeria, Belgien og England, før de vendte tilbage til USA, da han var teenager. 
“Man lærer så meget om verden, når man flytter rundt,” siger Argesin, som starter på sit sidste år på Kennesaw State University i Georgia til efteråret. “Jeg tror, at det virkelig hjælper mig, for når jeg bygger ting, forsøger jeg altid at overveje og designe til en bred vifte af perspektiver.”
Agesins vindende app-playground er et førstepersons baseballspil, der inkluderer to af hans passioner: sport og filmproduktion. De varsler ikke kun om de næste par måneder – han er i gang med at skrive en film om en baseballspiller, som han vil producere til sommer – men også om hans fremtidige mål.
“Kodning giver mig frihed til at føle mig som en kunstner – mit lærred er kodeeditoren, og min pensel er tastaturet,” siger Agesin. “Til mine næste to projekter designer jeg et sportsspil, hvor man konkurrerer mod andre spillere i realtid med hold. Og jeg planlægger også en app, der vil bruge augmented reality til at hjælpe filmproducenter med at visualisere deres grafik og effekter, mens de optager på iPhone.”
Det er ingen overraskelse, at ARKit og RealityKit er det, Agesin ser mest frem til at lære om, når han deltager i WWDC23. Han er ivrig efter til føje dem til sin voksende værktøjskasse og opdage, hvordan de kan hjælpe ham med at omdanne sine ideer til apps, der gør en forskel.
“Ved at bruge kodning kan jeg bygge verdener, som folk kan bruge, og samtidig opbygge en karriere for mg selv, der forener mine passioner,” siger Agesin. “Jeg føler mig velsignet og heldig, at jeg lever i en tid og en alder, hvor jeg kan gøre det.”
Vinder af Swift Student Challenge, Marta Michelle Caliendo, vises.
Swift Student Challenge-vinderen Marta Michelle Caliendos app-playground er et huskespil med anatomisk korrekte billeder af dinosaurfossiler.
For 25-årige Marta Michelle Caliendo handler hendes passion for palæontologi – det videnskabelige studie af liv gennem fossiler – ikke så meget om fortiden, som det handler om fremtiden. 
“Dinosaurerne bør være en konstant påmindelse til os alle om at bevare biodiversiteten,” siger Caliendo, der studerer på Apple Developer Academy i Napoli, samtidig med at hun tager en naturvidenskabelig uddannelse på University of Naples Federico II. “Kodning hjælper mig med at finde nye måder at udtrykke og dele budskabet på med andre.”
Caliendos vindende app-playground er et huskespil med anatomisk korrekte billeder af dinosaurfossiler, som hun har tegnet i Procreate på iPad, hvilket er endnu mere imponerende, fordi hun først lærte Swift i september. 
“Min første oplevelse med Swift var, da jeg startede på akademiet, og det var fantastisk, fordi det var så intuitivt og enkelt,” siger Caliendo. “Jeg elsker virkelig programmeringssproget, fordi det giver mig mulighed for at dele en del af min personlighed gennem min kodning.” 
I fremtiden vil Caliendo gerne bygge apps, der hjælper med at beskytte dyr og det naturlige miljø – hun er især interesseret i krybdyr og padder. Det fik hende til at planlægge en app, der skal hjælpe forskere og frivillige med at overvåge og beskytte havskildpaddernes reder langs Italiens kyst. 
“Jeg studerer de dyr, som vi har mistet, for at hjælpe med at beskytte dem, som vi stadig har,” siger Caliendo. “Vi har alle mulighed for at ændre verden på en positiv måde, og jeg ser teknologi og kodning som de værktøjer, jeg kan bruge til at gøre det.”
Apple er stolt over at støtte og hjælpe næste generation af udviklere, skabere og iværksættere med det årlige WWDC-elevprogram. I løbet af de sidste tre årtier har tusindvis af studerende skabt succesfulde karrierer inden for teknologi, stiftet startup-virksomheder og skabt organisationer, der fokuserer på at demokratisere teknologi med henblik på at skabe en bedre fremtid.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36