åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 31. maj 2023

Udviklerne i App Store-økosystemet har omsat for i alt 1,1 billioner dollars i 2022

Over 90 procent af omsætningen gik direkte til udviklerne uden kommission betalt til Apple

En ny undersøgelse understreger App Stores stærke og robuste økosystem, der har øget omsætningen med 29 procent i forhold til sidste år
En ny undersøgelse fra Analysis Group kigger nærmere på de største drivkræfter bag væksten i App Stores økosystem – herunder en tilbagevendende efterspørgsel på blandt andet rejser og samkørsel samt en markant stigning i annonceudgifter til apps inden for sociale medier og detailhandel.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple har i dag annonceret, at der i 2022 blev omsat for 1,1 billioner dollars i App Store-økosystemet, hvilket bygger videre på en tendens med stærk og stabil vækst hos udviklere. Dette er ifølge en uafhængig undersøgelse fra økonomer hos Analysis Group. App Store fortsætter med at skabe fantastiske muligheder for udviklere verden over, og mere end 90 procent af omsætningen går direkte til udviklere og virksomheder i alle størrelser – uden kommission betalt til Apple. Derudover viser en ny analyse fra Progressive Policy Institute, at iOS-appøkonomien nu understøtter mere end 4,8 millioner jobs fordelt ligeligt mellem USA og Europa.
App Store giver i dag udviklerne endnu flere muligheder for at tjene penge på deres apps og opnå succes med deres forretning. Økonomerne fra Analysis Group anslår, at App Store-udviklere sidste år stod for en omsætning på 910 milliarder dollars fra salget af fysiske varer og tjenester, 109 milliarder dollars fra annoncering i apps og 104 milliarder dollars fra digitale varer og tjenester.
“Vi har aldrig været så optimistiske omkring – eller inspirerede af – det fantastiske fællesskab af udviklere i hele verden,” fortæller Tim Cook, Apples CEO. “Som det fremgår af rapporten, er App Store en dynamisk og innovativ markedsplads, hvor mulighederne blomstrer, og vi ønsker fortsat at investere i udviklernes succes og appøkonomiens fremtid.”
Undersøgelsen fra Analysis Group kigger nærmere på de største drivkræfter bag væksten i App Stores økosystem – herunder en tilbagevendende efterspørgsel på blandt andet rejser og samkørsel samt en markant stigning i annonceudgifter til apps inden for sociale medier og detailhandel.
En infografik viser den pengemæssige værdi af App Store-økosystemet i 2022.
Udviklernes omsætning steg med 27 procent fra 2019 til 2020, 27 procent fra 2020 til 2021 og 29 procent fra 2021 til 2022. Særligt mindre udviklere har stor succes i App Store. De klarer sig bedre end de store udviklervirksomheder med en øget indtjening på 71 procent mellem 2020 og 2022. Økonomerne hos Analysis Group mener, at denne type vækstrater tegner positivt og vidner om en blomstrende markedsplads, der bygger på dynamik, innovation og konkurrence.
Siden 2019 er de amerikanske udvikleres omsætning steget med over 80 procent i alt. De europæiske udviklere har ligeledes oplevet en stigning i omsætningen over gennemsnittet på 116 procent.
Appudviklere og iværksættere som musikledsagelsesappen Metronaut Sheet Music fra den franske virksomhed Antescofo har brugt App Store til at få deres produkt ud til brugere verden over. Appen, der blev lanceret i 2018, hjælper klassiske musikere med at nå nye højder. Gennem et imponerende udvalg af nodeark og baggrundsspor fra professionelle orkestre kan brugerne udforske og spille deres favoritmusik og få øjeblikkelig feedback for at forbedre deres færdigheder, mens de spiller.
“Lige fra starten har App Store givet vores team mulighed for at få vores unikke teknologi ud til millioner af musikere og fortsat fokusere på at levere et godt produkt,” fortæller Laurent Tran Van Lieu, der er formand og medstifter af Antescofo. “Takket være den fremragende lydoplevelse på iPhone og Apples økosystem for udviklere har App Store åbnet verden for os – næsten 90 procent af vores brugere befinder sig i områder og lande uden for Frankrig.”
App Stores handelsmotor giver Apple-udviklere verden over adgang til en global distributionsplatform, der understøtter mere end 195 lokale betalingsmetoder og 44 valutaer på tværs af 175 butikker. Den gør det også muligt for udviklerne at nå brugere på tværs af landegrænser. I 2022 stammede 54 procent af downloads fra appbutikker uden for udviklernes egne hjemlande. Ifølge nye data fra Apple havde App Store i 2022 over 650 millioner ugentlige besøgende i gennemsnit på verdensplan. Disse brugere har i gennemsnit downloadet og gen-downloadet apps henholdsvis 747 millioner og 1,5 milliarder gange ugentligt i 2022.

Kraftig vækst i omsætningen på tværs af appkategorier

Den nye undersøgelse fra økonomerne hos Analysis Group med den engelske titel “The Continued Growth and Resilience of Apple’s App Store Ecosystem” er udarbejdet på baggrund af en lang række økonomiske data, der understreger udviklernes vækst i App Store. Undersøgelsen viser, at udviklerne har øget omsætningen i App Store på tværs af et bredt udvalg af kategorier.
Efterhånden som rejserestriktioner blev lempet i mange dele af verden, vendte appkategorier som rejser og samkørsel stærkt tilbage. Rejserelaterede salg i iOS-apps steg med 84 procent i 2022, mens salget i apps til samkørsel steg med 45 procent.
En infografik viser data om App Store-udvikleres vækst over tid.
Mad og dagligvarer var også blandt de appkategorier med den hurtigst voksende omsætning. Salget af levering og afhentning af mad via iOS-apps er mere end fordoblet siden 2019, mens salget af dagligvarer er mere end tredoblet. Derudover er erhvervsapps inden for de seneste år blevet mere populære hos virksomheder verden over. I 2022 udgjorde disse apps en af de hurtigst voksende kategorier inden for digitale varer og tjenester i Analysis Groups omsætningsestimater. Den største vækst inden for digitale varer og tjenester fandt dog sted i den appbaserede underholdningskategori, efterhånden som skaberøkonomien har vundet frem i de seneste år og dermed apps, der understøtter dette område.
Den brede vækst hos udviklervirksomheder på tværs af appkategorier vidner om de mange måder, hvorpå brugere anvender deres foretrukne apps i mange forskellige aspekter af deres liv. Apps i alle afskygninger, fra spil og sociale medier til produktivitet og uddannelse, hjælper mennesker verden over med at holde forbindelsen, være kreative og finde underholdning.
En illustration af en person, der sidder ved sit skrivebord og drikker kaffe.
Appudviklere som britiske Mindstep Brain & Mental Health leverer omfattende og evidensbaserede oplysninger om hjernen og mental sundhed til brugerne i App Store. Mindstep er grundlagt af læger og giver folk mulighed for at tage hånd om deres mentale sundhed uden at forlade deres hjem. Appen er målrettet en række lidelser, heriblandt migræne, depression, angst og hjernerystelser, og giver brugerne adgang til teknikker og hjælp, så de kan forbedre deres sundhed.
“Ved at samarbejde med Apples teams har vi kunnet nå ud til forskellige målgrupper og fremskynde vores mål om at gøre mental sundhedspleje mere tilgængeligt,” fortæller Hamzah Selim, der er grundlæggeren af Mindstep. “Hvad enten det er gennem en fremhævet plads i appbutikken eller events i appen, som sætter fokus på vigtige øjeblikke, giver App Store enestående muligheder for at gøre sundhedspleje mere tilgængeligt for alle.”

App Store fylder 15 år

Der er gået 15 år siden lanceringen i 2008, og App Store leverer i dag flere muligheder for udviklere og flere apps til Apples brugere end nogensinde før. På højden af denne succes fortsætter Apple med at investere i appøkonomiens fremtid. Ved at tilbyde en sikker og pålidelig markedsplads til brugerne samt effektive udviklerværktøjer til at designe fantastiske apps har App Store skabt en enestående økonomisk mulighed for appudviklere verden over.
iOS-udviklere har i alt tjent over 320 milliarder dollars på App Store mellem 2008 og 2022. Undersøgelsen fra Analysis Group viser, at iOS-brugere har downloadet apps mere end 370 milliarder gange mellem 2008 og 2022. I dag rummer App Store over 123 gange så mange apps – næsten 1,8 millioner – sammenlignet med antallet i tusinder, der kunne fås i App Store i slutningen af 2008.
En infografik, der viser App Stores milepæle frem til butikkens 15-års jubilæum.
I dag har udviklerne også flere muligheder for at tjene penge på deres arbejde, blandt andet gennem køb og abonnementer i apps. De har desuden adgang til flere udviklerværktøjer, herunder over 40 SDK’er og 250.000 API’er, samt undervisningsressourcer som Apples Developer Academies, Entrepreneur Camp og andre programmer, der underviser i kodning og forretningsudviklng.
App Stores teknologier og tjenester understøtter et bredt udvalg af appvirksomheder, heriblandt udviklere, der sælger fysiske varer og tjenester. Det omfatter integration med Apple Pay, biometrisk autentificering med Face ID og Touch ID, kontosikkerhed og andre teknologier, der hjælper udviklerne med at interagere med Apples brugere på en sikker måde.
App Store er fortsat en sikker og pålidelig markedsplads for brugerne, takket være Apples omhyggelige App Review-proces og robuste funktioner til beskyttelse af anonymiteten og sikkerheden. I 2022 blokerede App Store bedrageriske transaktioner for mere end 2 milliarder dollars og afviste 1,7 millioner indsendte apps, som ikke overholdt Apples standarder for anonymitet, sikkerhed og kvalitet. Nye innovationer som Gennemsigtighed ved sporing i apps og anonymitetsmærkater giver desuden brugerne endnu flere oplysninger om, hvordan apps bruger deres data.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36