åbner i nyt vindue
UPDATE 11. maj 2023

Omsætningen hos små udviklere i App Store steg med 64 procent de sidste to år

En uafhængig undersøgelse viste modstandsdygtighed hos små udviklere, hvis vækst overgik store udviklere
I en uafhængig undersøgelse foretaget af økonomer fra Analysis Group blev det konkluderet, at små udviklere i App Store skabte vækst i deres virksomheder og nåede ud til flere kunder verden over, mens nogle tilmed overhalede større udviklere. Med støtte fra en lang række App Store-værktøjer og -initiativer oplevede små udviklere på verdensplan – defineret som dem, der tjener op til én million dollars om året og har under én million årlige downloads – en stigning i deres omsætning på 71 procent mellem 2020 og 2022. I Europa steg indtjeningen hos disse udviklere med 64 procent, og omsætningsvæksten var betydelig i lande som Frankrig (122 procent), Storbritannien (58 procent) og Tyskland (37 procent).

Iværksættere finder nye muligheder og global vækst

I en ny undersøgelse med titlen “Small Business Developers and App Creators on the App Store in 2022” fandt økonomer fra Analysis Group frem til, at omsætningen hos små udviklere, der har været aktive i butikken siden 2020, var steget mere end hos store udviklere, da disse iværksættere fandt nye måder at opfylde brugernes behov på. Små udviklere, som udgør over 90 procent af alle udviklere i App Store, oplevede en øget indtjening på tværs af alle app-kategorier. Apps, der fokuserer på sundhed og træning, sport og livsstil – særligt dem fra små udviklere – har mere end fordoblet deres indtjening de sidste to år.
Udviklere i alle størrelsesordener har opbygget succesrige virksomheder, mens de har draget fordel af App Stores globale rækkevidde i 175 lande og på over 40 sprog samt de to milliarder installerede, aktive Apple-enheder rundt om i verden. I 2022 var næsten 80 procent af de små udviklere aktive i flere butikker, og omkring 40 procent af de samlede downloads af apps fra alle små udviklere kom fra brugere, der befandt sig uden for den enkelte udviklers hjemland. Derudover konkluderede økonomerne, at udviklere, der tjener penge på deres apps ved at sælge digitale varer og tjenester i flere butikker, gennemsnitligt får deres indtægter fra brugere i over 40 butikker.
En infografik med titlen “Globalt iværksætteri i App Store” indeholder følgende statistik: 1) 90 % af alle udviklere i App Store er små udviklere. 2) Små aktive udviklere oplevede en stigning på 71 % i deres indtjening mellem 2020 og 2022. 3) 40 % af alle downloads af apps fra små udviklere i 2022 kom fra et andet land end deres hjemland. 4) 80 % af alle små udviklere var aktive i flere butikker i 2020. 5) Små udviklere havde en vækstrate i deres indtjening, der var 4,5 gange større end vækstraten hos store udviklere. 6) 40 % af alle app-udviklere, som tjener over en million dollars, fandtes ikke i App Store eller havde en indtjening på under 10.000 dollars for fem år siden.
Undersøgelsen viste desuden, at App Store har hjulpet udviklerne med at udvide deres små teams og skalere deres virksomhed til at opnå verdensomspændende rækkevidde. Mange udviklere, der solgte digitale varer og tjenester i App Store og tjente over en million dollars i 2022, plejede at være små udviklere. Ud af disse globale udviklere fandtes 40 procent enten ikke i App Store, eller de havde en indtjening på under 10.000 dollars for blot fem år siden. 
Økonomerne fra Analysis Group konkluderede også, at tusindvis af nye udviklere og iværksættere sluttede sig til App Store i 2022 fra hele verden. Inden for denne gruppe af nye udviklere kom ca. 25 procent fra Europa, 23 procent fra Kina, 14 procent fra USA, 4 procent fra Japan og 35 procent fra andre lande, bl.a. Sydkorea, Indien og Brasilien.

Iværksættere opnår succes i App Store

Appen Plane Finder til livesporing af fly gør det nemt for brugerne at se flytrafikmønstre og spore fly rundt omkring i verden i realtid. Ægteparret Jodie og Lee Armstrong udviklede appen i fællesskab, og den blev introduceret for over ti år siden.
“Da vi begyndte at udvikle appen i 2009, var det ikke noget særligt at kunne spore fly i realtid, og det var ikke særligt tilgængeligt for almindelige mennesker, og slet ikke fra en mobil enhed,” fortæller Jodie Armstrong, medstifter og CEO hos Plane Finder. “Da ​​iPhone og App Store blev lanceret kort tid efter, så vi en mulighed for at bruge begge vores baggrunde inden for IT og dataanalyse til at skabe noget, vi aldrig havde set før.”
Gennem årene er teamet bag Plane Finder forblevet lille, og formålet er stadig det samme – at introducere nye innovationer, der gør livesporing let og tilgængelig med en utrolig nøjagtighed. Dette omfatter populære funktioner som 3D-tilstand i appen, der anvender Metal-grafik til at vise brugerne tusindvis af fly over hele kloden. De sidste to år er Plane Finders abonnementsbaserede forretning vokset med 60 procent, da appen fortsat har en loyal brugergruppe, som anvender den til sporing i realtid. 
I forbindelse med at virksomheden fokuserer på at blive ved med at være et lille team, har Plane Finder anvendt ressourcer som Apples Small Business Program for stadig at kunne tilbyde brugerne endnu mere. “Ordningen gjorde en stor forskel og gav os mulighed for at ansætte flere medarbejdere, der kan hjælpe med at skabe de spændende oplevelser, vores brugere gerne vil se i appen,” siger Lee Armstrong, Plane Finders medstifter og teknologichef. “Det er ikke billigt at drive en virksomhed, og vi er meget stolte af den nøjagtighed og innovation, vi kan levere til vores brugere. Appen vil altid være omdrejningspunktet for vores aktiviteter, uanset hvor stor vores virksomhed bliver.”
Det uafhængige spilstudie Madbox blev etableret i 2018 med udgangspunkt i ønsket om at udvikle spil, der ganske enkelt får folk til at smile. Det har lanceret over 15 succesrige titler de sidste fire år, men det er studiets multiplayer-racerspil Pocket Champs til mobilen, som har været studiets store succes i kategorien for casual spil, med en hurtigt voksende fanskare på to millioner aktive brugere.
I forbindelse med at Madbox arbejdede for at få en bedre forståelse af spillets marked, benyttede studiet sig af App Store Foundations Program for at skabe en spiloplevelse, som man håbede ville appellere til spillerne. 
“Vores brug af ordningen har fået os til at tro på, hvad der kunne lade sig gøre for vores spil,” forklarer Maxime Demeure, medstifter og CEO hos Madbox. “Samarbejdet med App Store-teamet gav os ikke kun adgang til eksperter i produkter og teknologi. Det hjalp os også med at forstå, hvad der kendetegner de bedste apps på markedet. Vi stræber altid efter at skabe oplevelser, der får folk til at smile, og samarbejdet med Apple har hjulpet os med at gøre dette og endnu mere til virkelighed.”
Siden Pocket Champs blev lanceret i august sidste år, har spillet hele tiden været gratis at spille. Samtidig giver det spillerne mulighed for at låse op for unikt indhold og få adgang til særlige begivenheder i appen gennem hele spillet. Takket være gameplayet af høj kvalitet og den konstante introduktion af nye funktioner har studiet oplevet 100 procent vækst fra år til år.
“Hos Madbox vil vi altid være fulde af drømme. Det tog vores studie noget tid ikke bare at udvikle spil, men også at skabe de oplevelser, der ville appellere mest til vores brugere. Pocket Champs er det perfekte billede på, hvad vores team er i stand til at skabe – det er et sjovt, medrivende og tilgængeligt spil med et strejf af vanvid til både enkeltpersoner og familier,” siger Demeure.
Sproglæringsappen LENGO, der blev lanceret i 2020, gør undervisning tilgængelig for alle, og den har over 2800 lektioner og 29 tilgængelige sprog, som brugerne kan lære. Nils Bernschneider, stifter og CEO, udviklede appen efter at have oplevet udfordringer i skolen og være blevet diagnosticeret med ordblindhed og ADHD. Bernschneider brugte sin store interesse for at kode til at udvikle en platform, der kunne hjælpe ham med at overvinde hans egne udfordringer med læring og give brugerne det indhold og den teknologi, de skal bruge for at forbedre deres kommunikationsevne.
“Så snart jeg kom med i Apple Developer Program, fandt jeg min rette hylde,” udtaler Bernschneider. “Mit perspektiv som udvikler har forandret sig fuldstændigt, og jeg er vild med at kunne skabe værdi for andre mennesker gennem de apps, jeg udvikler.” 
LENGO, der er blevet downloadet næsten to millioner gange i iOS, hjælper folk med at udvide deres ordforråd, tilføje deres egne ord, forbedre deres grammatik og følge deres fremskridt med tiden. Det, der startede som et interesseprojekt, har nu resulteret i en platform, der hjælper nybegyndere og mere avancerede sprogentusiaster. Alene i det sidste år har LENGO oplevet en vækst på 120 procent sammenlignet med året før. Som kandidat fra App Store Foundations Program hjalp et skræddersyet uddannelsesforløb og personlig rådgivning fra Apple-eksperter med at give inspiration til en af appens nyeste funktioner – indholdsdeling og detaljerede brugerkonti, der gør det nemt for brugerne at dele med andre og opbygge fællesskaber.
“For mig at se er der altid det ene barn i klassen, som ikke lærer ting på samme måde som alle andre – og jeg var det barn,” fortæller Bernschneider. “Det var afgørende for mig at lære at kode i Swift og at have mine venners og min families støtte. Jeg håber, at mit arbejde med LENGO er med til at forbedre folks evne til at lære og hele deres måde at kommunikere på.”

Udviklerressourcer er i vækst

Udviklere i alle størrelsesordener har opbygget succesrige virksomheder, mens de har draget fordel af App Stores globale rækkevidde. Apple tilbyder en række initiativer for at støtte små udviklere i App Store, bl.a. App Store Small Business Program, Apple Entrepreneur Camp, App Accelerators, App Store Foundations Program og Apple Developer Academies. Derudover giver løbende informationsserier som App Store Sessions, Ask Apple og Tech Talks udviklerne endnu flere muligheder for at komme i direkte forbindelse med Apple-eksperter året rundt, så de kan få viden, support og feedback i forhold til de nyeste tilgængelige funktioner og teknologier.
En omfattende pakke med gratis værktøjer og frameworks – bl.a. softwareudviklingskits (SDK’er) og udviklertjenester med mere end 250.000 API’er – hjælper udviklerne med at udvikle apps til iOS, iPadOS, macOS, tvOS og watchOS. Disse værktøjer gør det nemt og hurtigt for udviklerne at føje nye funktioner til deres apps og muligt at udnytte effektive funktioner som maskinlæring, augmented reality og mange flere. Swift Student Challenge, samt værktøjer med fri adgang såsom Alle kan kode og Swift Playgrounds, sikrer, at kodningsteknologiens muligheder er tilgængelige og inkluderende.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36