åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 5. juni 2023

Apple præsenterer stærke nye funktioner til anonymitet og sikkerhed

Apples anonymitetslogo vises på en sort skærm.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple præsenterede i dag sine seneste innovationer inden for anonymitet og sikkerhed, herunder større opdateringer til Privat browser i Safari, Sikker kommunikation og Nedlukningstilstand samt forbedringer af anonymiteten i apps. Desuden introducerede Apple nye funktioner, der er udviklet med fokus på anonymitet og sikkerhed, herunder Check In, NameDrop og Live Voicemail. Disse nye bestræbelser er en demonstration af Apples grundlæggende tro på, at privatlivets fred er en grundlæggende menneskerettighed, og at god anonymitet er bygget på et fundament af stærk sikkerhed.
“Anonymitet er bygget ind i alle Apples produkter og funktioner fra starten,” siger Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering. “Vi har fokus på, at vores brugere skal være i førersædet, når det drejer sig om deres data. Det gør vi ved at fortsætte med at levere branchens førende anonymitetsfunktioner og den bedste datasikkerhed i verden. Det er en tilgang, der er tydelig i en række funktioner på vores platforme, f.eks. de større opdateringer til Privat browser i Safari og udvidelsen af Nedlukningstilstand.”

Anonymitetsfunktioner giver brugerne bedre kontrol over deres data

Større opdateringer til Privat browser i Safari
Safari introducerede privat browsing flere år før andre browsere. I år giver en markant opdatering endnu bedre beskyttelse mod trackere, når brugerne surfer på nettet, og mod personer, der kan have adgang til deres enhed. Avanceret beskyttelse mod tracking og fingeraftryk går endnu længere for at forhindre websites i at bruge de nyeste teknikker til at tracke eller identificere en brugers enhed. Nu låser Privat browser også, når den ikke er i brug, så brugerne kan have faner åbne, selv om de lægger enheden fra sig.
En skærm viser et låst browservindue i Safari og anmoder om Touch ID eller en adgangskode for at kunne se fanerne.
Vinduer med Privat browser i Safari låser nu automatisk, hvis de ikke har været i brug i et stykke tid.
Forbedringer af anonymitetstilladelser i Fotos
En ny indbygget Fotovælger kan hjælpe brugerne med at dele bestemte fotos med apps, mens resten af deres bibliotek forbliver anonymt. Når en app beder om adgang til hele brugerens fotobibliotek, får brugeren mere information om, hvad der deles, sammen med lejlighedsvise påmindelser om, hvad brugeren har valgt.
Fotos-vælger vises på en iPhone 14 Pro.
Beskeden med tilladelse til at bruge Fotos fortæller nu brugerne hvor mange fotos og videoer, de giver adgang til, og viser et udvalg af de fotos.
Beskyttelse af linksporing i Beskeder, Mail og Privat browser i Safari
Nogle websites tilføjer yderligere information i deres URL-adresser for at spore brugerne på tværs af andre websites. Nu bliver denne information fjernet i de links, brugerne deler i Beskeder og Mail, og de enkelte links fungerer stadig som forventet. Informationen bliver også fjernet i links i Privat browser i Safari.
Forbedret anonymitet i apps
Nye værktøjer giver udviklerne flere oplysninger om datapraksis i de softwareudviklingskits (SDK’er) fra tredjeparter, som de bruger i deres apps. Det giver dem mulighed for at levere endnu mere nøjagtige anonymitetsmærkater. Ændringerne forbedrer også integriteten i softwareforsyningskæden ved at understøtte underskrifter til SDK’er fra tredjeparter for at tilføje et ekstra beskyttelseslag mod misbrug.

Funktioner beregnet til at beskytte brugersikkerheden

Sikker kommunikation
Sikker kommunikation, der er udviklet for at advare børn, når de modtager eller sender billeder i Beskeder, som indeholder nøgenhed, dækker nu udover stillbilleder også videoindhold. Med en ny API kan udviklerne nu integrere Sikker kommunikation direkte i deres apps. Derudover medvirker funktionen nu også til, at børn kan være sikre, når de sender og modtager en AirDrop, en FaceTime-videobesked, og når de bruger appen Telefon til at modtage en Contact Poster og fotovælgeren til at vælge indhold, der skal sendes. Al behandling af billeder og videoer til Sikker kommunikation vises på enheden. Det betyder, at hverken Apple eller nogen tredjeparter får adgang til indholdet. Disse advarsler bliver slået til for børnenes konti i deres abonnement på Familiedeling, og kan slås fra af en forældre.
En Sensitive Content Warning vises i Beskeder på 12,9" iPad Pro.
Sikker kommunikation beskytter nu børn mod at modtage eller forsøg på at sende videoer eller billeder, der indeholder nøgenhed i AirDrop, en Contact Poster i appen Telefon, en FaceTime-videobesked og når de bruger fotovælgeren, ud over Beskeder.
Sensitive Content Warning
Med Sensitive Content Warning kan voksne brugere undgå at få vist uønskede nøgenbilleder og -videoer, når de modtager dem i Beskeder, en AirDrop, en FaceTime-videobesked og i appen Telefon, når de modtager en Contact Poster. De bruger alle den samme teknologi til bevarelse af anonymitet, som er central i Sikker kommunikation. Funktionen er valgfri og kan slås til af brugeren i indstillingerne for anonymitet og sikkerhed. Ligesom med Sikker kommunikation foregår al behandling af billeder og videoer til Sensitive Content Warning på enheden. Det betyder, at hverken Apple eller nogen tredjeparter får adgang til indholdet.
iPhone 14 Pro viser en Sensitive Content Warning i Beskeder, mens en anden iPhone 14 Pro viser en Sensitive Content Warning i AirDrop.
Sensitive Content Warning er et tilvalg, der hjælper voksne med at undgå at se uønskede nøgenbilleder og -videoer i Beskeder og AirDrop, og at modtage en Contact Poster i appen Telefon eller en FaceTime-videobesked. Sensitive Content Warning kan slås til i indstillingerne for anonymitet og sikkerhed.

Effektiv sikkerhedsbeskyttelse til at beskytte brugernes data

Opdateringer til adgangskoder og loginnøgler
For at opnå nemmere og mere sikker deling af adgangskoder og loginnøgler kan brugerne oprette en gruppe, hvor de kan dele et sæt adgangskoder, og alle i gruppen kan tilføje og redigere adgangskoder, så de er opdaterede. Eftersom deling foregår gennem iCloud-nøgleringen, er den end-to-end-krypteret. Derudover vil engangsbekræftelseskoder, der modtages i Mail, nu automatisk blive udfyldt i Safari, hvilket gør det nemt at logge sikkert på uden at forlade browseren.
En skærm under Adgangskoder i Indstillinger viser adgangskoder delt med familiemedlemmer.
Brugerne kan nu dele adgangskoder og loginnøgler med grupper, så alle kan være opdaterede med adgang til delte konti.
Nedlukningstilstand
Nedlukningstilstand udvides til at yde endnu mere beskyttelse til dem, der kan være personlige mål for ondsindet spyware på grund af, hvem de er, eller hvad de laver. De nye beskyttelsesforanstaltninger omfatter standarder for sikrere trådløs tilslutning, mediestyring, mediedelingsstandarder, sandboxing og optimeringer af netværkssikkerhed. Aktivering af Nedlukningstilstand hærder enhedens forsvar yderligere og begrænser stærkt visse funktioner. Det reducerer markant angrebsfladerne for dem, der har brug for ekstra beskyttelse. Derudover understøttes Nedlukningstilstand i watchOS.
En besked med anmodning om aktivering af Nedlukningstilstand vises på en iPhone 14 Pro.
Når en bruger aktiverer Nedlukningstilstand på iPhone, aktiverer det også Nedlukningstilstand på brugerens parrede Apple Watch

Yderligere funktioner udviklet med fokus på anonymitet og sikkerhed

  • Check In gør det nemt for brugerne at lade venner og familiemedlemmer vide, at de er nået sikkert frem til deres destination. Når Check In slås til af brugeren, registrerer funktionen automatisk, hvornår brugeren har nået sin planlagte destination og giver udvalgte kontakter besked via Beskeder. I tilfælde af, at der sker noget uventet, mens brugeren er undervejs, registrerer Check In, at brugeren ikke kommer nærmere sin oplyste destination, og kontakter brugeren. Hvis brugeren ikke svarer, deler funktionen nyttige oplysninger – såsom brugerens nøjagtige placering, batteriniveau, status for mobildækning samt sidste aktive gang, brugeren brugte sin iPhone – med de kontakter, brugeren har valgt. Udover at gøre det nemmere at få hjælp, hvis det er nødvendigt, er Check In blevet udviklet med øje for anonymitet og sikkerhed. Det lader brugerne bevare kontrollen, så de kan vælge, hvem deres oplysninger skal deles med, herunder den destination og det tidsrum, de har indstillet. Brugerne kan til enhver tid afslutte Check In-sessionen. Oplysninger, der sendes med Check In, er end-to-end-krypteret, så kun brugerens familie og venner kan læse dem, ikke Apple eller nogen andre.
  • Med NameDrop, en ny AirDrop-oplevelse, kan brugerne holde deres iPhones tæt på hinanden og på den måde dele deres kontaktoplysninger med kun de modtagere, de ønsker. Brugerne kan også vælge de specifikke kontaktoplysninger, de gerne vil dele, og – lige så vigtigt – hvilke oplysninger de ikke ønsker at dele. Brugerne kan også dele indhold som billeder eller links på samme måde. Apple Watch-brugere kan også bruge NameDrop ved at trykke på delingsknappen i Mit kort i appen Kontakter eller ved at trykke på komplikationen Mit kort på urskiven og derefter holde deres Apple Watch hen tæt på en anden persons Apple Watch. Ligesom med alle AirDrop-oplevelser benytter disse nye funktioner en krypteret forbindelse til at dele indhold på en sikker måde.
  • Live Voicemail gør det nemmere at vide, hvornår et telefonopkald skal besvares. Når nogen ringer og begynder at lægge en besked, ser brugerne en livetransskription, mens den, der ringer, taler. Hvis brugerne gerne vil tale med den, der ringer, kan de når som helst besvare opkaldet. Når Slå lyden fra for ukendte opkald slås til, vil opkald fra et ukendt nummer gå direkte videre til Live Voicemail uden ringetone. Opkald identificeret som spam af udbyderne vil ikke optræde som Live Voicemail, men vil i stedet blive afvist med det samme. Brugeren får mere ro i sindet, når spam, svindel eller opkald, som kan krænke privatlivets fred, kan ignoreres, uden at man går glip af vigtige opkald. Med den stærke Neural Engine foregår Live Voicemail udelukkende på enheden, og disse oplysninger deles ikke med Apple.
Funktionerne kommer som gratis softwareopdateringer til efteråret.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36