åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 21. juni 2023

Værktøjer til udvikling af rumlige oplevelser til Apple Vision Pro er nu tilgængelige

Det nye softwareudviklingskit (SDK’et) til visionOS gør det muligt for Apples udviklerfællesskab at gøre apps mere levende end nogensinde før – på helt nye måder
Udviklere kigger nærmere på de nye udviklingsværktøjer til Apple Vision Pro.
Udviklerne har adgang til en række forskellige ressourcer, som hjælper dem med at designe, udvikle og teste apps til Apple Vision Pro.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple har i dag præsenteret en række nye softwareværktøjer og teknologier, som gør det muligt for udviklere at lave banebrydende app-oplevelser til Apple Vision Pro – Apples første rumlige computer. Vision Pro er udstyret med visionOS, verdens første rumlige styresystem, og giver brugerne mulighed for at interagere med digitalt indhold i deres fysiske omgivelser ved hjælp af de mest naturlige og intuitive input – deres øjne, hænder og stemme. Fra og med i dag har Apples globale udviklerfællesskab mulighed for at skabe en helt ny kategori af apps til rumlige computere, der udnytter det uendelige Vision Pro-lærred til fulde, og som helt ubesværet udvisker grænserne mellem digitalt indhold og den fysiske verden og dermed baner vejen for nye ekstraordinære oplevelser. Med SDK’et til visionOS kan udviklerne udnytte de effektive og unikke egenskaber i Vision Pro og visionOS til at designe helt nye app-oplevelser på tværs af forskellige kategorier, herunder produktivitet, design, spil m.m.
I næste måned åbner Apple udviklerlaboratorier i Cupertino, London, München, Shanghai, Singapore og Tokyo for at give udviklerne praktisk erfaring med at teste deres apps på Apple Vision Pro-hardware samt adgang til support fra Apples teknikere. Udviklerteams har også mulighed for at ansøge om at få udviklerkits, så de hurtigt kan designe, programmere og teste direkte på Apple Vision Pro.
“Apple Vision Pro redefinerer, hvad der er muligt på en computerplatform. Udviklerne kan gå i gang med at lave apps til visionOS ved hjælp af de effektive frameworks, de allerede kender, og komme endnu længere med deres projekter takket være nye innovative værktøjer og teknologier såsom Reality Composer Pro, så de kan designe helt nye oplevelser til deres brugere,” fortæller Susan Prescott, Apples Vice President for Worldwide Developer Relations. “Rumlige computere kan udnytte brugerens omgivelser, hvilket giver vores udviklere helt nye muligheder for at udtænke anderledes måder, hvorpå de kan hjælpe brugerne med at holde kontakten, være produktive og hygge sig med nye typer underholdning. Vi er så spændte på at se, hvad vores udviklerfællesskab finder på.”
App Store til Vision Pro i visionOS.
Apple Vision Pro har en helt ny App Store, hvor brugerne kan gå på opdagelse blandt utrolige apps og fantastisk indhold.
Udviklerne kan skabe nye oplevelser, der udnytter de banebrydende egenskaber i Apple Vision Pro, ved at bruge de samme grundlæggende frameworks, som de allerede kender fra andre Apple-platforme, heriblandt effektive teknologier som Xcode, SwiftUI, RealityKit, ARKit og TestFlight. Disse værktøjer giver udviklerne mulighed for at lave nye typer apps, der lægger op til flere forskellige slags interaktion, f.eks. vinduer med dybde, som kan vise 3D-indhold, volumener, som skaber oplevelser, der kan ses fra alle vinkler, samt rum, der kan placere brugeren midt i omgivelser med ubegrænset 3D-indhold. For at gøre det nemmere for udviklerne at optimere 3D-indhold til deres visionOS-apps og -spil fås det helt nye værktøj Reality Composer Pro sammen med Xcode. Det gør det muligt at få en forhåndsvisning af 3D-modeller, -animationer, -billeder og -lyde og udvikle dem, så de tager sig fantastisk ud på Vision Pro. Udviklerne kan også interagere med deres apps i den nye visionOS-simulator for at udforske og teste forskellige rumlayout og lysforhold. Og alle udviklerframeworks kommer med indbygget understøttelse af Apples innovative tilgængelighedsfunktioner, som sikrer, at alle har adgang til den rumlige computer og visionOS-apps.
Fra og med næste måned kan de udviklere, der har bygget 3D-apps og -spil med Unitys robuste programmeringsværktøjer, overføre deres Unity-apps til Apple Vision Pro og udnytte computerens effektive egenskaber fuldt ud.
De udviklere, der har fået et smugkig på SDK’et og API’erne til visionOS, er meget positivt stemte i forhold til platformens potentiale, og hvordan den vil gøre dem i stand til at lave helt nye app-oplevelser til deres brugere:
“Med Apple Vision Pro vil Complete HeartX bidrage til at gøre medicinstuderende klar til deres kliniske praksis ved hjælp af ultrarealistiske 3D-modeller og -animationer, som gør det nemmere for dem at forstå og visualisere medicinske tilstande såsom ventrikelflimren og bruge deres viden i praksis med patienterne,” udtaler Jan Herzhoff, President for Elsevier Health. “Læring, som foregår gennem Complete HeartX på Apple Vision Pro, vil transformere den lægefaglige uddannelse og gøre fremtidens sundhedspersonale klar til at praktisere.”
Complete HeartX fra Elsevier Health.
“Appen djay på Apple Vision Pro giver brugeren adgang til et fuldt udstyret DJ-system. Takket være en nytænkt rumlig brugerflade kan alle mixe deres yndlingsmusik og tilføre effekter i realtid ved blot at bruge deres øjne og hænder,” fortæller Karim Morsy, CEO for Algoriddim. “Uanset om man er nybegynder eller en erfaren ekspert, vil djay på Vision Pro forvandle brugerens omgivelser fuldstændigt med smukke miljøer, der automatisk reagerer på mixet, så brugeren kan opleve musikken og interagere med den på måder, som aldrig før har været mulige.”
djay fra Algoriddim.
JigSpace og Apple Vision Pro gør det nemt for mennesker og virksomheder at fortælle om deres idéer og produkter på helt nye måder,” siger Zac Duff, medstifter og CEO hos JigSpace. “Den bruger de CAD-filer med høj opløsning, som virksomhederne allerede har, så deres marketing-, salgs-, produkt- eller supportafdelinger kan samarbejde på sikker vis med kolleger eller kunder over hele verden og give dem den forventede aha-oplevelse langt hurtigere, end de er vant til. Den form for hurtig og effektiv kommunikation var simpelthen ikke mulig førhen.”
JigSpace fra JigSpace.
“Producenter kan benytte AR-løsninger fra PTC til at samarbejde om alvorlige virksomhedsproblemer ved at bringe interaktivt 3D-indhold ind i den virkelige verden. Det kan være alt fra et enkelt produkt til en hel produktionslinje,” fortæller Stephen Prideaux-Ghee, PTC’s CTO for AR/VR. “Med Apple Vision Pro kan interessenter fra forskellige afdelinger og på forskellige lokationer gennemgå indhold samtidigt for at træffe vigtige design- og driftsbeslutninger. Det åbner for hidtil usete samarbejdsmuligheder.”
Stages fra PTC.
SDK’et til visionOS, den opdaterede udgave af Xcode, Simulator og Reality Composer Pro er tilgængelige for Apple Developer Program-medlemmer på developer.apple.com. Registrerede Apple-udviklere har adgang til en række forskellige ressourcer, som hjælper dem med at designe, udvikle og teste apps til Apple Vision Pro, heriblandt omfattende teknisk dokumentation, nye designkits og opdaterede Human Interface-retningslinjer til visionOS.
Udviklere kan læse mere om at designe nye app-oplevelser til Apple Vision Pro eller ansøge om at få et udviklerkit fra og med næste måned på developer.apple.com/visionos.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36