åbner i nyt vindue
UPDATE 18. september 2023

watchOS 10 fås fra i dag

Tre Apple Watch-enheder er vist som repræsentanter for det nyeste Apple Watch-sortiment.
watchOS 10 fås fra i dag og byder på redesignede apps, en ny Smart stak, flere urskiver, nye funktioner til cykling og vandring samt værktøjer til at fremme mental sundhed.
Apple har i dag frigivet watchOS 10 – en banebrydende opdatering med et helt nyt visuelt sprog til apps, som giver et hurtigt overblik over flere oplysninger, en ny Smart stak, der viser relevante widgets med det samme, når du har brug for dem, og flotte nye urskiver. Cyklister får Bluetooth-forbindelse til wattmålere, hastighedssensorer og kadencesensorer, hvilket giver adgang til nye målinger og Træningsoversigter, og cykeltræninger dukker automatisk op som en liveaktivitet på iPhone, hvor de udnytter den fulde skærm. Derudover hjælper nye kompasrutepunkter og funktioner i Kort endnu mere i forbindelse med outdoor-aktiviteter. Mindfulness-appen indeholder nye værktøjer til at fremme mental sundhed gennem registrering af sindsstemning. Apple Watch introducerer desuden muligheden for at måle den tid, der tilbringes i dagslys, ved hjælp af sensoren til omgivende lys.

Nyt designsprog og ny navigation

Apple Watch-apps, herunder Vejr, Værdipapirer, Hjem, Kort, Beskeder, Verdensur m.fl. udnytter nu skærmen på Apple Watch bedre, så informationen bliver mere overskuelig. Aktivitet-appen på Apple Watch og Fitness-appen på iPhone gør det endnu nemmere at holde styr på den daglige bevægelse med flere detaljer, bedre muligheder for deling, et redesignet pokalskab og trænertips i Apple Fitness+.
En ny Smart stak indeholder widgets, som hurtigt kan vise information tilpasset brugerens kontekst. Den kommer frem ved blot at dreje på Digital Crown fra en vilkårlig urskive. Først på dagen viser Vejr f.eks. vejrudsigten, og hvis du er ude at rejse, viser Smart stak boardingkort fra Wallet. Kalender og Påmindelser flyttes op øverst på skærmen for at vise kommende møder eller opgaver, og apps, der er i gang, f.eks. Podcasts, flyttes også op, så der er nem adgang til dem. Med Smart stak kan brugerne også få glæde af flotte urskiver, som f.eks. Portrætter, samtidig med at de stadig giver hurtig adgang til den information, der er brug for.
Kontrolcenter er nu tilgængeligt vha. sideknappen, så det hurtigt kan åbnes når som helst, selvom en app er aktiveret. Ved at trykke to gange på Digital Crown kan man gå tilbage til de apps, der er blevet brugt for nylig.
Apple introducerer Smart stak, som hurtigt giver brugerne mulighed for at se information, der tilpasser sig deres kontekst.

Nye urskiver

watchOS 10 introducerer fem nye urskiver: Nuser, Palet, Analog solskive, Nike – globus og Modulær ultra til Apple Watch Ultra.
 • Den elskede tegneserie Radiserne vækkes til live på Apple Watch med Nuser-urskiven, der viser Nuser og Woodstock. Figurerne leger med urviserne, reagerer på vejrforholdene i området og bliver ligefrem aktive, når brugeren træner.
 • Palet-urskiven viser tiden i en lang række forskellige farver i tre karakteristiske overlappende lag, og i takt med at tiden går, skifter farverne på skærmen også.
 • Analog solskive viser tiden på en oplyst urskive, der anvender lys og skygge til at afspejle solens position i løbet af dagen.
 • Urskiven Nike – globus lyser klodens linjer op for hvert sekund, der går.
 • Modulær ultra udnytter den store skærm på Apple Watch Ultra, idet den bruger den yderste kant til at vise data i realtid, herunder sekunder, højde eller dybde. Den indeholder flere komplikationer end nogen anden Apple Watch-urskive og kan tilpasses til sport, outdoor-aktiviteter samt aktiviteter i havet og vandet. Sensoren til omgivende lys i Apple Watch Ultra aktiverer nu automatisk Nat-tilstand på denne urskive og på Vejviser-urskiven, når det er mørkt.

Cykling

Apple Watch er en fantastisk enhed til cyklister med funktioner som f.eks. automatiske træningspåmindelser, kaloriemåling ved cykling på elcykel og Faldregistrering. watchOS 10 går skridtet videre med denne populære aktivitet med nye avancerede målinger, visninger og oplevelser.
Når en cykeltræning startes fra Apple Watch i watchOS 10, vises den automatisk som en liveaktivitet på iPhone, og når man trykker på den, udnyttes hele skærmen. Træningsoversigter som f.eks. Pulszoner, Stigning, Træningsrute, Tilpassede træninger og en ny visning af cykelhastighed er blevet optimeret til skærmstørrelsen på iPhone, som kan monteres på cykelstyret, så du får et nemt og hurtigt overblik på cykelturen.
Apple Watch kan nu automatisk oprette forbindelse til cykeludstyr, hvor Bluetooth er aktiveret, f.eks. wattmålere, hastighedssensorer og kadencesensorer. Det muliggør helt nye målinger, herunder effekt (watt) og kadence (omdrejninger pr. minut) samt yderligere træningsoversigter som f.eks. Kraftzoner. Bluetooth-forbindelse er understøttet til inden- og udendørs cykeltræning samt GymKit.
iPhone 15 Pro og Apple Watch Ultra viser skærme med Kraftzoner, som omfatter samlet træningstid, aktuel zone, tid i zonen og kadence.
Apple Watch beregner personligt tilpassede kraftzoner, som bruges til nemt at se den aktuelle zone og registrere, hvor lang tid der tilbringes i hver zone – en effektiv og populær metode til at forbedre sin præstation.
Med nye algoritmer, som kombinerer sensordata fra Apple Watch og tilsluttede wattmålere, kan man måle FTP (Functional Threshold Power), det højeste niveau af cykelintensitet, som en cyklist rent teoretisk kan opretholde i en time. Ved hjælp af FTP beregner Apple Watch personligt tilpassede kraftzoner, som bruges til nemt at se den aktuelle zone og registrere, hvor lang tid der tilbringes i hver zone – en effektiv og populær metode til at forbedre sin præstation.
En cyklist, der har et Apple Watch på, er vist i bevægelse.
Cyklister får Bluetooth-forbindelse til wattmålere, hastighedssensorer og kadencesensorer.

Kompas og Kort

Kompas-appen på Apple Watch er nyttig, når du skal på opdagelse i det fri. Med watchOS 10 genererer Kompas automatisk to nye rutepunkter, når det er muligt: Et rutepunkt for sidste lokalitet med mobilforbindelse anslår det sidste sted, der var mobildækning, hvilket kan være nyttigt, hvis du har brug for at tjekke beskeder eller foretage et opkald. I nødstilfælde vil et rutepunkt for sidste lokalitet med nødopkaldsdækning anslå, hvor på ruten enheden sidst var tilsluttet en udbyders netværk, så der kan foretages et nødopkald.
Når ruter forberedes, bruger en ny visning for højdemåling data fra højdemåleren til at lave en tredimensionel visning af gemte rutepunkter. Og i USA viser Apples Kort et nyt topografisk kort med konturlinjer, markering af terræn, oplysninger om stigninger og interessante steder. Brugerne kan også søge efter stier og stiers startpunkter i nærheden og bruge stedkort, som viser detaljerede oplysninger som f.eks. stiens længde, type og sværhedsgrad.

Mental sundhed

Med Mindfulness-appen i watchOS 10 kan brugerne nemt og diskret registrere deres følelser her og nu og det daglige humør. Brugerne kan dreje Digital Crown for at scrolle igennem engagerende, flerdimensionelle figurer og vælge, hvordan de har det, og hvad der påvirker dem mest, samt beskrive deres følelser.
I appen Sundhed i iOS 17 og iPadOS 17 kan brugerne få nyttig indsigt, som kan hjælpe med at sætte fingeren på, hvad der bidrager til deres sindsstemning – f.eks. associationer eller livsstilsfaktorer som søvn eller motion.

Øjensundhed

Myopi, eller nærsynethed, er den dominerende årsag til nedsat syn på globalt plan. For at mindske risikoen for nærsynethed anbefaler International Myopia Institute, at børn tilbringer mindst 80-120 minutter udenfor hver dag. Med watchOS 10 introducerer Apple Watch muligheden for at måle, hvor meget tid man har tilbragt i dagslys, ved hjælp af sensoren til omgivende lys. Brugerne kan se informationen i appen Sundhed på iPhone eller iPad.
Tid tilbragt i dagslys kan medføre yderligere fordele for den fysiske og mentale sundhed for alle aldre. Og børn, der ikke har deres egen iPhone, kan bruge Indstil familie til at parre deres Apple Watch med forældrenes iPhone, så forældrene får indsigt i, hvor meget tid deres børn tilbringer i dagslys, med Sundhedsdeling.

Yderligere watchOS 10-opdateringer

 • Ultra Wideband sikrer dybere integration mellem Apple Watch og HomePod. Når en Apple Watch-bruger kommer inden for fire meter af en HomePod, der afspiller lyd, viser Apple Watch Afspiller nu, så mediet kan betjenes.
 • Når et parret Apple Watch er inden for rækkevidde af dets tilknyttede iPhone, giver offline-kort adgang til trinvis navigation, anslået ankomsttid, steder i Kort m.m., hvis der ikke er Wi-Fi- eller mobildækning.
 • Brugerne kan nu starte afspilning af en FaceTime-videobesked og se den direkte på Apple Watch. Desuden understøttes gruppesamtaler via FaceTime nu på Apple Watch.
 • Medicin-appen kan sende opfølgende påmindelser, hvis indtagelse af medicin ikke er blevet registreret 30 minutter efter det planlagte tidspunkt.
 • Apple Fitness+ introducerer Specielle træningsplaner, som er en ny metode til at få en personligt tilpasset trænings- eller meditationsplan baseret på dag, varighed, træningstype m.m. En anden ny funktion er Stakke, som giver brugerne mulighed for at vælge flere træninger og meditationer, de kan udføre efter hinanden.
 • I opdateringer, der kommer senere på året, vil medieforslag blive vist øverst i en Smart stak, hvis der ikke afspilles noget på en HomePod i nærheden. Med NameDrop kan brugerne nemt udveksle kontaktoplysninger ved at holde deres Apple Watch hen til en anden persons iPhone eller Apple Watch, og Lydfokus gør det muligt for brugerne at prioritere enten musikkens lydstyrke eller trænerens stemme i Apple Fitness+.

Virksomheder

Apple Watch tilbyder virksomhedskunder funktioner, der kan styrke produktiviteten og sikkerheden både på kontoret og ude i felten, f.eks. håndfri kommunikation og svar på notifikationer på farten eller Faldregistrering ude på et arbejdssted. watchOS 10 understøtter nu administration af mobile enheder (MDM), som betyder, at virksomhedskunder fra både eksternt og centralt hold kan installere apps og konfigurere konti for alle virksomhedens enheder, med funktioner som obligatorisk adgangskode og konfiguration af Wi-Fi- og VPN-indstillinger. Med denne opdatering kan Apple Watch hjælpe med at forbedre medarbejdernes velvære, produktivitet og sundhed samt holde øje med sikkerheden.

Tilgængelighed

watchOS 10 fås fra i dag til Apple Watch Series 4 og nyere og kræver iPhone XS eller nyere med iOS 17. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle enheder og i alle områder.
Del artikel

Media

 • Tekst i denne artikel

 • Billeder i denne artikel

Press Contact

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36