åbner i nyt vindue
UDTALELSER FRA APPLE 4. marts 2024

App Store, Spotify og Europas blomstrende digitale musikmarked

CUPERTINO, CALIFORNIEN Europa-Kommissionen offentliggjorde i dag en afgørelse, som hævder, at App Store har udgjort en hindring for konkurrencen på det digitale musikmarked. Afgørelsen blev truffet på trods af, at Kommissionen ikke fandt troværdige beviser for ulemper for forbrugerne. Samtidig ignorerer den det faktum, at dette marked blomstrer, vokser hurtigt og er konkurrencepræget.
Den primære fortaler for denne afgørelse – og dem, der især kommer til at nyde godt af det – er Spotify, som er en virksomhed med base i Stockholm, Sverige. Spotify har verdens største musikstreamingsapp og har haft møder med Europa-Kommissionen mere end 65 gange under denne undersøgelse.
I dag sidder Spotify på 56 procent af Europas marked for musikstreaming – mere end dobbelt så meget som deres nærmeste konkurrent – og betaler ikke Apple noget for de tjenester, der har hjulpet med at gøre dem til et af verdens mest genkendelige brands. En stor del af deres succes kan tilskrives App Store samt alle værktøjerne og teknologien, som Spotify bruger til at udvikle, opdatere og dele deres app med Apple-brugere i hele verden.
Vi er stolte over at have spillet en vigtig rolle i Spotifys succes – ligesom vi har gjort for udviklere i alle størrelser, helt fra App Stores spæde begyndelse.

App Stores udvikling

Lige siden App Store så dagens lys for mere end 15 år siden, har Apple haft to enkle mål: At skabe en sikker markedsplads, som brugerne kan stole på, og en god forretningsmulighed for udviklerne. Det virker måske som en enkel tilgang, men den appøkonomi, det har inspireret til, har været med at skabe en af de hurtigste vækstkurver i teknologiens historie.
I dag konkurrerer udviklere på lige vilkår i App Store. Apps gennemgås ud fra et omfattende regelsæt, som har til formål at beskytte vores brugere. Og overholdelse af de regler betyder, at udviklere i alle størrelser kan nå ud til mere end en milliard enheder rundt om i verden.
Med tiden har App Store tilbudt udviklerne endnu større værdi. Men langt de fleste udviklere – omkring 86 procent – betaler aldrig kommission til Apple.
I dag er der kun to omstændigheder, hvor en udvikler i App Store betaler kommission til Apple. Det er, når en bruger køber en betalingsapp i App Store eller foretager et køb i appen – f.eks. et abonnement eller en fordel i et spil.
Hvis en udvikler sælger fysiske varer, viser reklamer i sin app eller bare deler en app gratis, betaler udvikleren ikke noget til Apple. Det samme gælder, hvis en udvikler sælger et abonnement på nettet, som brugerne skal købe, før de bruger det i en app på deres enhed. Udviklere af musikapps kan endda inkludere oplysninger om andre tilbud, der er tilgængelige uden for deres app, sammen med et link, der dirigerer brugerne videre til et website, hvor de kan oprette og administrere deres konto.
I tidens løb har App Store hjulpet udviklere i alle størrelser med at opbygge succesfulde virksomheder og nå ud til mennesker i hele verden. Og få virksomheder illustrerer dette lige så godt som Spotify.

Spotifys dominerende andel af markedet

Siden sin start som en lille virksomhed i Stockholm i Sverige er Spotify vokset til nu at være verdens største virksomhed inden for digital musik. De sidder på mere end 50 procent af det europæiske marked, og i iOS har Spotify en endnu større andel end i Android.
Men det er kun en del af billedet, eftersom Europas digitale musikmarked er vokset massivt. Virksomhederne konkurrerer om nye kunder. Forbrugerne har mange muligheder at vælge mellem. Og sidste år var der næsten 160 millioner abonnenter – mod 25 millioner i 2015 – hvilket er en stigning på hele 27 procent om året.
Virksomheder som Google, Amazon, Deezer, SoundCloud og Apple konkurrerer om kundernes gunst hver eneste dag – men Spotify rangerer øverst.

Spotify betaler ikke Apple noget som helst

På trods af den store succes og App Stores rolle i at gøre det hele muligt betaler Spotify ikke Apple noget som helst. Det skyldes, at Spotify – ligesom mange udviklere i App Store – har truffet et valg. I stedet for at sælge abonnementer i deres app sælger de dem på deres website. Og Apple kræver ikke kommission af disse køb.
Alt i alt er Spotify-appen blevet downloadet, gendownloadet eller opdateret mere end 119 milliarder gange på Apple-enheder. Den er tilgængelig i App Store i mere end 160 lande i hele verden. Og der er mange flere måder, hvorpå Apple skaber værdi for Spotify, uden at det koster deres virksomhed noget som helst:
  • Vores teknik hjælper med at sikre, at Spotifys apps kan fungere problemfrit sammen med Siri, CarPlay, Apple Watch, AirPlay, widgets m.m.
  • Ligesom alle andre udviklere har Spotify adgang til Apples mere end 250.000 API’er – og bruger 60 af vores frameworks – så deres apps kan oprette forbindelse til Bluetooth, sende notifikationer, afspille lyd i baggrunden på en brugers enhed osv.
  • Spotify har brugt vores betatestværktøj, TestFlight, til næsten 500 versioner af deres app for at eksperimentere med nye funktioner og muligheder.
  • Vores team, som gennemgår apps, har gennemgået og godkendt 421 versioner af Spotify-appen – som regel samme dag – og foretager ofte haste-gennemgang på Spotifys anmodning.
Det kræver en kontinuerlig indsats og en masse investeringer for Apple at kunne tilbyde de værktøjer, teknologien og markedspladsen, som Spotify bruger hver eneste dag. Vi har endda fløjet nogle af vores teknikere til Stockholm for at hjælpe Spotifys team personligt. Og resultatet er, at når en bruger åbner Spotify-appen, lytter til musik på pendlerturen eller beder Siri om at spille en sang fra biblioteket, så virker det hele altid, som det skal. Og endnu en gang gælder det, at Spotify ikke betaler Apple noget.
Når det gælder forretningsaktiviteter, kommer alle aldrig til at være enige om, hvad der er den bedste handel. Men der er ikke meget, som slår noget, der er gratis.

Spotify vil have mere

Men gratis er ikke nok for Spotify. De vil også omskrive reglerne for App Store – så de selv drager størst mulig fordel af dem.
Ligesom mange andre virksomheder bruger Spotify e-mails, sociale medier, beskeder, webreklamer og mange andre metoder til at nå ud til potentielle kunder. App Store har en regel, som indebærer, at Spotify også kan inkludere et link i deres app, som fører til en webside, hvor brugerne kan oprette eller administrere en konto.
Vi introducerede denne regel for flere år siden som svar på feedback fra udviklere som Spotify. Mange udviklere af alt fra e-bogsapps til videostreamingtjenester udnytter den mulighed til at tilføje et link i deres apps. Det samme kunne Spotify have gjort – men det har de valgt ikke at gøre.
I stedet ønsker Spotify at bøje reglerne til deres fordel ved at integrere abonnementspriser i deres app uden brug af App Stores system til køb i appen. De ønsker at bruge Apples værktøjer og teknologi, distribuere via App Store og nyde godt af den tillid, som vi har skabt i forhold til brugerne – uden at betale Apple en krone for det.
Kort fortalt vil Spotify have mere.

Spotifys koordination med Europa-Kommissionen

I 2015 indledte Spotify og Europa-Kommissionen en undersøgelse baseret på påstande, som mere eller mindre var taget ud af den blå luft. De hævdede, at det digitale musikmarked var gået i stå, og at Apple holdt konkurrenterne tilbage. Desværre for deres sag fortsatte Spotify med at vokse og overgik alle andre virksomheder i verden inden for digital musik, delvist takket være App Store.
Over de næste otte år og på baggrund af mere end 65 møder med Spotify har Europa-Kommissionen forsøgt at skabe grundlaget for tre forskellige sager. Hen ad vejen er omfanget af deres krav svundet ind, men hver teori har haft et par ting til fælles:
  • Intet bevis for ulemper for forbrugerne: De europæiske forbrugere har flere valgmuligheder end nogensinde på et digitalt musikmarked, som er vokset eksponentielt. På kun otte år er markedet gået fra 25 millioner abonnenter til næsten 160 millioner – med mere end 300 millioner aktive lyttere – og Spotify har været den største vinder.
  • Intet bevis for konkurrencebegrænsende adfærd: Otte års undersøgelser har ikke resulteret i nogen holdbar teori, som forklarer, hvordan Apple har forhindret konkurrence på et marked, der så tydeligt blomstrer.
Europa-Kommissionen offentliggør denne afgørelse lige før, at deres nye forordning – Forordningen om digitale markeder (DMA) – træder i kraft. Apple står klar til at opfylde kravene i DMA om kort tid, og vores planer inkluderer de ændrede regler, som nævnes her. Det er tydeligt, at denne afgørelse ikke har sit udspring i eksisterende konkurrencelovgivning. Det er Kommissionens forsøg på at håndhæve DMA, før DMA træder i kraft.
Realiteten er, at de europæiske forbrugere har flere valgmuligheder end nogensinde. Ironisk nok er dagens afgørelse i konkurrencens navn blot med til at understrege en fremgangsrig europæisk virksomheds allerede dominerende stilling på det digitale musikmarked.

Hvad nu?

Apple har opereret i Europa i mere end 40 år, og i dag er vi med til at sikre mere end 2,5 millioner jobs fordelt over hele kontinentet. Vi har hjulpet markeder med at blomstre og har været med til at skabe øget konkurrence og masser af innovation – og App Store er en vigtig del af den fortælling. Så selvom vi respekterer Europa-Kommissionen, understøtter fakta ganske enkelt ikke denne afgørelse. Derfor vil Apple appellere.
Det digitale musikmarked er et glimrende eksempel på appøkonomi i praksis. I løbet af de 15 år med App Store er udtrykket – det findes der en app til – blevet til sandhed. Og i dag finder man bag hver eneste app enten en meget succesfuld virksomhed eller en spirende iværksætter, som forfølger sin drøm.
Hver eneste dag arbejder teams hos Apple på at holde den drøm i live. Vi gør det ved at gøre App Store til den sikreste og bedste oplevelse for vores brugere. Vi gør det ved at give udviklerne midlerne til at lave fremragende apps. Og ikke mindst gør vi det, fordi apps har en utrolig evne til at skabe innovation, som styrker mennesker og beriger deres liv.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36