åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 7. maj 2024

Final Cut Pro transformerer videooptagelser med Live Multicam på iPad og nye AI-funktioner på Mac

Med Final Cut Pro til iPad 2 får brugerne understøttelse af projekter på eksterne drev og Live Multicam til at optage video fra flere vinkler på én gang ved hjælp af den nye Final Cut Camera-app til iPhone og iPad, og med nye AI-funktioner i Final Cut Pro til Mac går redigering endnu hurtigere
Final Cut Pro til iPad 2 vises på en 13" iPad Pro i space black, og Final Cut Pro til Mac 10.8 vises på en 16" MacBook Pro i space black.
Final Cut Pro til iPad 2 leverer kæmpe opdateringer, der slipper imponerende muligheder løs på den nye iPad Pro, imens Final Cut Pro til Mac 10.8 tilbyder nye AI-funktioner og forbedrer muligheden for at ændre grafikkens timing.
CUPERTINO, CALIFORNIEN  Apple har i dag introduceret Final Cut Pro til iPad 2, som leverer kæmpe opdateringer, der slipper imponerende muligheder løs på den nye iPad Pro og løfter kreativiteten op på et nyt niveau. Final Cut Pro til iPad 2 forvandler iPad til et produktionsstudie med flere kameraer takket være Live Multicam, som giver brugerne mulighed for at komme hurtigere igennem en optagelse ved at have forbindelse til og kunne se op til fire kameraer samtidig, alt sammen ét sted.1 Den helt nye app til videooptagelser, Final Cut Camera, understøtter Multicam på iPhone og iPad, så brugerne kan oprette trådløs forbindelse til hver videovinkel og styre den på afstand med powerfulde professionelle funktioner.2 Final Cut Camera fungerer også som selvstændig app til professionelle videooptagelser på iPhone og iPad. Understøttelse af eksterne projekter giver brugerne fleksibilitet til at redigere projekter direkte fra et eksternt drev og udnytte den hurtige Thunderbolt-forbindelse på iPad Pro.3 Det er en fantastisk oplevelse at redigere og færdiggøre et projekt med Final Cut Pro på den nye iPad Pro med M4-chippen, idet brugerne kan farvekorrigere, tilføje flere forskellige effekter og rendere grafiktunge tidslinjer endnu hurtigere. Final Cut Pro til iPad 2 har endnu mere indhold til redigering, der kan tilpasses, så brugeren kan skabe unikke projekter, og appen udnytter den helt nye Apple Pencil Pros avancerede funktioner som f.eks. rotation og klem til Live Drawing.
Final Cut Pro til Mac 10.8 har fået nye funktioner baseret på kunstig intelligens, som giver videoklippere mulighed for hurtigt at tilpasse, hvordan videoer eller billeder ser ud med et enkelt klik, og det er blevet nemmere end nogensinde før at ændre grafikkens timing.4 Med vigtige værktøjer, der sætter skub i arbejdsgange, kan brugerne nu styre farvekorrektion og videoeffekter samt søge og navigere i tidslinjen på nemme, nye måder.  
“Brugerne har været vilde med, hvor mobilt og fleksibelt det er at redigere med Final Cut Pro til iPad. Den er blevet udviklet fra bunden for at udnytte alt det, iPad har at byde på, og det fortsætter med de nyeste forbedringer som Apple Pencil Pro og M4-chippen,” udtalte Brent Chiu-Watson, Apples Senior Director for Apps Worldwide Product Marketing. “Nu bliver Final Cut Pro til iPad endnu mere powerfuld. Den transformerer produktionsworkflows for kreative brugere ved at gøre iPad til omdrejningspunktet og give dem mulighed for at redigere og dele hurtigere end nogensinde, uanset om de er i studiet eller på farten. Desuden gør Final Cut Pro til Mac fortsat videoklippere mere effektive med nye funktioner, der er mere avancerede og hurtigere.”

Final Cut Pro til iPad 2

Den seneste opdatering af Final Cut Pro til iPad forvandler iPad til et mere powerfuldt produktionsstudie, som åbner op for helt nye videoarbejdsgange og samtidig tilbyder endnu flere funktioner med den spritnye Apple Pencil Pro. Med M4 på den nye iPad Pro går den endelige rendering op til 2 gange hurtigere, og videoklippere kan udnytte understøttelsen af op til 4 x flere ProRes RAW-streams end med M1.

Live Multicam

Final Cut Pro til iPad 2 har nu Live Multicam, en innovativ ny løsning, der giver brugerne mulighed for at fange en enkelt scene fra op til fire vinkler, uanset om de arbejder med deres egne enheder eller samarbejder med andre. Live Multicam forbindes trådløst via Final Cut Camera, en ny app til videooptagelse, som giver brugere mulighed for at se op til fire iPhone- eller iPad-enheder, så de som instruktører kan sidde bagved alle kameraer i realtid. Indstillingerne for hvert enkelt kameras liveoptagelse kan nemt ændres direkte i Final Cut Pro til iPad 2, så eksponering, fokus, zoom og meget andet kan finjusteres, indtil det er helt perfekt. Preview-klip, der kan redigeres, sendes øjeblikkeligt til Final Cut Pro til iPad og erstattes med filer i fuld opløsning i baggrunden, så brugerne let og elegant kan bevæge sig fra produktion til redigering.
Med Live Multicam på Final Cut Pro til iPad 2 kan brugerne dirigere og styre op til fire kameraer, så de som instruktører kan sidde bagved alle kameraer i realtid.

Final Cut Camera

Final Cut Camera kommer til iPhone og iPad for at understøtte Live Multicam i Final Cut Pro til iPad 2 og give brugerne mulighed for at se og individuelt styre hver enkelt videooptagelse. Final Cut Pro udnytter de utrolige kamerasystemer på iPhone og iPad, så brugerne kan justere indstillinger som hvidbalance og manuelt fokus, imens de ser deres optagelser med zebramønstre og lydmålere. Brugerne kan nu også justere ISO- og lukkerhastigheden og aktivere funktionen focus peaking, så kamerasystemet på iPad Air og iPad Pro nu får endnu mere power. Final Cut Camera kan også downloades gratis som selvstændig app til professionel optagelse af videoer på iPhone og iPad med præcis manuel kontrol.
Final Cut Camera vises på iPhone 15 Pro Max.
Den helt nye Final Cut Camera-app på iPad og iPhone kan bruges med forbindelse til Final Cut Pro eller som selvstændig app til professionelle videooptagelser, og den giver adgang til præcis manuel kontrol af videoindstillinger.

Understøtter eksterne projekter

For at give adgang til endnu mere fleksibel lagerplads understøtter Final Cut Pro til iPad 2 nu eksterne projekter, så brugerne nemt kan oprette eller åbne projekter på en ekstern lagringsenhed og importere medier, uden at de optager plads på deres iPad. Videoklippere kan hurtigt give eksterne projekter videre til en anden klipper eller overføre dem til Final Cut Pro til Mac. De kan også oprette nye projekter på eksterne lagringsenheder og problemfrit importere filer i høj opløsning og professionelle codecs som ProRes og Log.

Endnu flere tilpasningsmuligheder

Final Cut Pro til iPad 2 giver flere muligheder for at tilpasse projekter. Brugerne kan finjustere deres redigeringer med 12 nye forudindstillinger for farvekorrigering, vælge imellem otte standardtiteltekster, bruge 20 nye lydspor og tilføje yderligere dynamiske baggrunde for at skabe effekter i lag og titelsekvenser.
Den kraftfulde nye Apple Pencil Pro giver endnu større præcision til brugere af Final Cut Pro til iPad 2. Live Drawing understøtter nu også funktionen rotation, som giver brugerne mere præcis kontrol over det værktøj, de har valgt, og med funktionen klem har brugerne hurtig adgang til en lang række pensler og indstillinger.

Final Cut Pro til Mac 10.8

På Mac kan videoklippere løfte deres professionelle arbejdsgange op på et helt nyt niveau. Takket være Neural Engine i Apple-chips understøtter Final Cut Pro 10.8 nu nye AI-funktioner og værktøjer til organisering. Final Cut Pro 10.8, som kan downloades som gratis opdatering af eksisterende brugere, introducerer funktionen Enhance Light and Color, som giver mulighed for at forbedre farve, farvebalance, kontrast og lysstyrke i et enkelt trin. Den er desuden optimeret til SDR-, HDR-, RAW- og Log-kodede medier. Med Smooth Slo-Mo bliver billederne i videoen genereret og smeltet sammen på intelligent vis for at skabe bevægelse i højeste kvalitet og gøre projektet mere dramatisk.
For at effektivisere arbejdsgange i postproduktionen kan brugerne nu give farvekorrektioner og videoeffekter tilpassede navne i informationsvinduet, så man nemt kan identificere ændringer af klippet, og effekter kan trækkes fra informationsvinduet til andre klip i tidslinjen eller hovedvinduet. Tidslinjeindekset giver også mulighed for at søge efter og navigere til klip, der mangler medier eller effekter. Og tekstbaserede tidslinjesøgninger inkluderer nu vigtige oplysninger som bånd, scene, kameravinkel m.m.
Priser og tilgængelighed
  • Final Cut Pro til iPad 2 bliver tilgængelig senere på foråret som en gratis opdatering for nuværende brugere, og den fås i App Store til 39 kroner pr. måned eller til 390 kroner pr. år med en måneds gratis prøveperiode.
  • Final Cut Camera vil kunne fås gratis senere på foråret som selvstændig app.
  • Final Cut Pro til Mac 10.8 vil kunne fås som gratis opdatering for eksisterende brugere og til 2.499 kroner for nye brugere i Mac App Store. Alle nye brugere kan downloade en gratis 90-dages prøveperiode på Final Cut Pro.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

  1. Final Cut Pro til iPad 2 kræver iPadOS 17.4 eller nyere og iPad-modeller med M1-chippen eller nyere.
  2. Final Cut Camera er tilgængelig på iPhone XS og nyere med iOS 17.4 eller nyere og på iPad-modeller med iPadOS 17.4 eller nyere.
  3. Understøttelse af eksterne projekter kræver iPadOS 17.5 eller nyere.
  4. Final Cut Pro til Mac 10.8 kræver macOS 13.5 eller nyere, 8 GB ram (16 GB anbefales), et Metal-kompatibelt grafikkort (kun på Intel-baserede Mac-computere) og 6,5 GB ledig plads på harddisken.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36