åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2024

Apple styrker sin førende position inden for databeskyttelse med nye opdateringer på tværs af sine platforme

Private Cloud Compute sætter en ny standard for anonymitet inden for kunstig intelligens
En person holder en iPhone 15 Pro mod sit ansigt.
Apple har i dag offentliggjort nye opdateringer på tværs af sine platforme, som giver brugerne flere muligheder og kontrol over deres data.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple har i dag offentliggjort nye opdateringer på tværs af sine platforme, som giver brugerne flere muligheder og kontrol over deres data. Private Cloud Compute udvider den brancheførende databeskyttelse på iPhone til skyen, så brugerne ikke skal vælge imellem effektiv intelligens baseret på deres personlige kontekst og stærk databeskyttelse. Apple har også øget databeskyttelsen med nye funktioner som f.eks. låste og skjulte apps med det formål at hjælpe brugerne med at beskytte følsomme områder på telefonen. Apple har introduceret flere funktioner designet med databeskyttelse og sikkerhed i tankerne som f.eks. kategorisering i Mail, Beskeder via satellit og præsentationspreview.
“Private Cloud Compute giver Apple Intelligence mulighed for at behandle komplekse brugeranmodninger med banebrydende databeskyttelse,” udtaler Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering. “Vi har udvidet den brancheførende sikkerhed på iPhone til skyen med hvad, vi mener, er den mest avancerede sikkerhedsarkitektur, der nogensinde er anvendt til AI i skyen i stor skala. Private Cloud Compute bruger kun dine data til at gennemføre din anmodning – og opbevarer dem aldrig – så ingen har adgang til dem, heller ikke Apple. Og vi har designet systemet, så beskyttelsesanordningerne kan verificeres af uafhængige eksperter.”

Avanceret databeskyttelse til AI-funktioner

Apple Intelligence, det personlige intelligenssystem, som integrerer effektive generative modeller direkte i kernen af iPhone, iPad og Mac, gør en brugers mest personlige enheder endnu mere alsidige og nyttige.
En hjørnesten i Apple Intelligence er behandling på enheden, som leverer personlig intelligens uden at indsamle brugerens data. I de tilfælde, hvor brugeren har behov for modeller, der er større, end hvad der i dag er plads til at have i lommen, giver Private Cloud Compute Apple Intelligence mulighed for at ændre og skalere sin beregningskapacitet og trække på større, serverbaserede modeller for at håndtere mere komplekse anmodninger, alt imens brugerens data beskyttes.
Når en bruger foretager en anmodning, analyserer Apple Intelligence, om den kan behandles på enheden. Hvis den kræver større beregningskapacitet, kan den trække på Private Cloud Compute, som kun sender de data, der er relevante for den opgave, der skal behandles på servere drevet af Apple-chips. Når anmodninger videresendes til Private Cloud Compute, bliver ingen data opbevaret eller gjort tilgængelige for Apple, og dataene bruges kun til at gennemføre brugerens anmodninger.
De servere drevet af Apple-chips, som udgør grundstenene i Private Cloud Compute, leverer uovertruffen sikkerhed i skyen. Det starter med Secure Enclave, som beskytter vigtige krypteringsnøgler på serveren, ligesom på en brugers iPhone, imens Sikker start sørger for, at styresystemet på serveren er underskrevet og verificeret, ligesom i iOS. Trusted Execution Monitor sørger for, at kun underskrevet og verificeret kode kører, og attester gør, at en brugers enhed på sikker vis kan verificere identiteten og konfigurationen af en Private Cloud Compute-klynge, før anmodningen sendes. Og for at verificere Apples løfter om databeskyttelse kan uafhængige eksperter inspicere den kode, der kører på Private Cloud Compute-servere.
Få mere at vide om Private Cloud Compute på security.apple.com/blog/private-cloud-compute.

Flere anonymitets­funktioner giver brugerne endnu flere muligheder

Låste og skjulte apps giver brugerne ro i sindet, idet andre ikke ved en fejl kan komme til at se noget, de ikke burde, når de viser dem noget på skærmen eller rækker dem deres enhed. Brugerne kan låse en app for at forhindre, at andre ser dens indhold – eller helt skjule en app, så andre ikke kan se den. Hvis brugeren har låst en app, vil andre skulle godkendes med Face ID, Touch ID eller en adgangskode, hvis de forsøger at trykke på appen. Brugeren kan øge sikkerheden yderligere ved at skjule en app, så den flyttes til en mappe med låste, skjulte apps, der kun kan åbnes med Face ID, Touch ID eller en adgangskode.
“Vi stopper aldrig vores arbejde med at give brugerne den stærkeste og mest innovative databeskyttelse,” fortæller Erik Neuenschwander, Apples Director for User Privacy. “I år er ingen undtagelse, og muligheden for at låse og skjule apps er bare ét eksempel på, hvordan Apple hjælper brugerne med at bevare kontrollen over deres information, også når de deler deres enheder med andre.”
I årevis har Apple arbejdet på at sikre, at brugere kan styre, lige præcis hvad de vil dele og med hvem. I 2020 introducerede Apple fotovælgeren, som giver brugerne mulighed for at vælge, hvilke billeder og videoer de vil bruge i en app, uden at give adgang til hele deres fotobibliotek. I år har Apple to nye funktioner, der udvider denne beskyttelse. Med forbedrede tilladelser i Kontakter i iOS 18 giver Apple brugerne kontrollen ved at lade dem vælge, hvilke kontakter de vil dele med en app, i stedet for at give appen adgang til alle deres kontakter. Med Accessory Setup Kit får udviklere også mulighed for at give brugerne en ny intuitiv måde at tilslutte deres tilbehør på, uden at en app kan se alle de andre enheder på deres netværk. På den måde forbliver deres enheder anonyme, og pardannelsen sker uden problemer.
Andre nye opdateringer på tværs af Apples platforme gør det nemmere for brugerne end nogensinde at udnytte databeskyttelses- og sikkerhedsfunktioner.
Den nye app Passwords bygger på fundamentet fra Nøglering, som Apple introducerede for over 25 år siden, og gør det nemt for brugerne at få adgang til adgangskoder til forskellige konti, loginnøgler, Wi-Fi-adgangskoder og tofaktorgodkendelseskoder, som opbevares på sikker vis i Nøglering. Appen advarer desuden brugerne om typiske svagheder såsom adgangskoder, der er nemme at gætte, der anvendes flere steder, eller som dukker op i forbindelse med kendte datalækager.
Den nye app Passwords vises.
Den nye app Passwords gør det nemt for brugerne at få adgang til adgangskoder til forskellige konti, loginnøgler, Wi-Fi-adgangskoder og tofaktorgodkendelseskoder, som opbevares på sikker vis i Nøglering, og appen advarer også brugerne om typiske svagheder.
Derudover viser den opdaterede sektion Anonymitet og sikkerhed i Indstillinger de vigtigste oplysninger først, så brugerne nemmere kan forstå, hvilket adgangsniveau den enkelte app har.
Den opdaterede sektion Anonymitet og sikkerhed i Indstillinger vises på iPhone 15 Pro.
Den opdaterede sektion Anonymitet og sikkerhed i Indstillinger viser de vigtigste oplysninger først, så brugerne nemmere kan forstå, hvilket adgangsniveau den enkelte app har.

Additional Features Built with Privacy by Design

Apple has been building privacy and security protections into its apps and services for many years, and iOS 18, iPadOS 18, and macOS Sequoia are no exception.
With iOS 18, categorization in Mail occurs entirely on a user’s iPhone, and automatically sorts messages into Primary, Promotions, Transactions, and Updates, letting users focus on the messages that matter to them most.
Kategorisering i Mail vises på iPhone 15 Pro.
Kategorisering i Mail foregår udelukkende på enheden og sorterer automatisk beskeder i kategorierne Primær, Reklamekampagner, Transaktioner og Opdateringer.
Beskeder via satellit i iOS 18 giver brugerne mulighed for at sende beskeder til venner og familie direkte fra deres eksisterende iMessage- og SMS-samtaler, når de ikke har adgang til mobildata eller Wi-Fi.1 Når brugerne ikke har forbindelse, kan de sende beskeder via satellit direkte fra appen Beskeder og samtidig bibeholde end-to-end-kryptering for iMessage.
Beskeder via satellit vises på iPhone 15 Pro.
Med Beskeder via satellit i iOS 18 kan brugere uden adgang til mobildata eller Wi-Fi sende beskeder via satellit direkte fra appen Beskeder og samtidig bibeholde end-to-end-kryptering for iMessage.
Præsentationspreview i macOS Sequoia sikrer, at brugerne ikke længere skal bekymre sig om at dele for meget, når de deltager i videoopkald, bruger AirPlay eller tilslutter noget med et kabel. Med apps som FaceTime og Zoom kan brugerne dele hele deres skærm eller bare en app, og præsentationspreview dukker automatisk op.
Præsentationspreview i macOS Sequoia giver brugerne mulighed for at dele hele deres skærm eller bare en app og dukker automatisk op, når de deler deres indhold med apps som FaceTime og Zoom.
Tilgængelighed
Udviklernes betaversioner af iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia er tilgængelige for Apple Developer Program-medlemmer på developer.apple.com fra i dag, og offentlige betaversioner vil være tilgængelige næste måned på beta.apple.com. Nye softwarefunktioner vil være tilgængelige til efteråret som en gratis softwareopdatering. Funktioner og egenskaber kan blive ændret. Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder, på alle sprog eller på alle enheder. Få mere at vide om tilgængelighed på apple.com/dk.
Apple Intelligence bliver tilgængelig i en betaversion på iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max og iPad og Mac med M1 og nyere, med Siri og sproget på enheden indstillet til engelsk (USA), som en del af iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia til efteråret. Få mere at vide på apple.com/apple-intelligence.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

  1. Beskeder via satellit vil være tilgængelig i iOS 18 sammen med Apples eksisterende satellitfunktioner i USA på iPhone 14 og nyere. Tilgængeligheden af SMS afhænger af udbyderen. Kræver evt. betaling af gebyrer fra udbyderen. Brugere kan kontakte deres udbyder for at få mere at vide.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36