Apple-lahjakorttien ja -koodien, Apple-tiliin yhdistetyn saldon ja sisältökoodien käyttöehdot

Päivitetyt ehdot: Nämä ehdot tulivat voimaan 28. kesäkuuta 2022.

1. Käyttöehtojen hyväksyminen

Nämä käyttöehdot (”Ehdot”) koskevat kaikkia Applen lahjakorttien ja koodien (mukaan lukien Apple Gift Card), Apple-tiliin yhdistetyn saldon sekä sisältökoodien ostajia ja käyttäjiä (”sinä”, ”sinun”). Oston suorittaminen vaatii näiden Ehtojen hyväksymistä. Meillä on oikeus tehdä näihin Ehtoihin päivityksiä. Ilmoitamme sinulle Ehtojen päivityksistä julkaisemalla päivitetyt Ehdot tällä sivulla, ja Ehdot pätevät ostoihin, jotka on tehty Ehtojen julkaisemisen jälkeen. Ennen muutoksia tehtyihin ostoihin pätee Ehtojen oston aikaan voimassa ollut versio.

2. Myöntäjä, Apple-tili, yhdistetty saldo, Apple Gift Card -lahjakortit

Apple Distribution International Ltd. (”Myöntäjä”, ”me”) myöntää Applen lahjakortit ja koodit ja hallinnoi niitä. Myöntäjä on yhtiön Apple Inc. (”Apple”) tytäryhtiö, joka edistää sisältökoodien luomista.

Voit yhdistää fyysisiä tai digitaalisia Applen lahjakortteja tai koodeja Apple-tiliisi (”Tili”) tai lisätä varoja Tiliisi yhdistettyyn saldoon App Storen, iTunes Storen, Apple TV -apin, Apple Booksin tai Apple Musicin kautta muodostaaksesi ”Yhdistetyn saldon”. Yhdistetyn saldosi määrä sisältää kaikki lahjakortit ja koodit, jotka on yhdistetty Tiliisi, sekä koko Yhdistettyyn saldoosi lisättyjen varojen kokonaissaldon. Fyysisistä ja digitaalisista Applen lahjakorteista ja koodeista (mukaan lukien Apple Gift Card) sekä Yhdistetystä saldosta puhutaan yhteisesti ”Lahjakortteina”.

Voit ostaa Lahjakorteilla sisältöä, appeja ja palveluita (yhteisesti ”Sisältö”) Applen mediapalveluilta sekä tuotteita (”Tuotteet”) Applen liikkeistä, Applen verkkokaupasta ja Apple Store -apista.

Mikäli sinulla on App Storen tai iTunesin lahjakortti, koodissa on saldoa tai jos sinulla on Yhdistettyä saldoa, voit käyttää lahjakortin ja koodin saldon sekä Yhdistetyn saldon ostaaksesi Tuotteita ja Sisältöä.

3. Lahjakorttien käytön rajoitukset

Voit käyttää kaikkia Lahjakortteja Applen verkkokaupassa, Apple Store -apissa tai soittamalla numeroon 0800 92272 sekä ostaaksesi sisältöä. Applen liikkeistä on kuitenkin mahdollista ostaa tuotteita vain Applen fyysisillä ja digitaalisilla lahjakorteilla ja koodeilla (Applen liikkeissä ei siis voi käyttää Yhdistettyä saldoa). Joitain tuotteita ei ehkä ole mahdollista ostaa.

Kun liität Applen fyysisen tai digitaalisen lahjakortin tai koodin Tiliisi, liitetään saldo Yhdistettyyn saldoosi etkä voi enää käyttää Applen fyysistä tai digitaalista lahjakorttia tai koodia.

Suomesta ostettuja Lahjakortteja ja sisältökoodeja voi liittää vain suomalaisiin Tileihin, ja niitä voi käyttää vain Suomessa suoritettuihin ostoihin. Applen verkkokaupasta ostettuihin tuotteisiin voi kuitenkin liittyä toimitusrajoituksia. Tarkista mahdolliset rajoitukset Applen verkkokaupan toimitusehdoista.

Joissakin Lahjakorteissa, kuten Apple Store Gift Cardeissa, voidaan ilmoittaa, että niitä voi käyttää ainoastaan Tuotteiden ostoon. Jos ostat tai käytät lahjakortin, jolla voi ostaa vain Tuotteita, et voit käyttää lahjakorttia Sisällön ostoon.

4. Muut rajoitukset  

Lahjakortteja ei voi vaihtaa rahaksi, ne eivät oikeuta rahana saatavaan palautukseen (paitsi lain vaatimissa tilanteissa) eikä niitä voi vaihtaa, jälleenmyydä tai käyttää Lahjakorttien ostamiseen. Käyttämätöntä yhdistettyä saldoa ei voi siirtää eteenpäin. Myöntäjä ylläpitää lahjakorttien ja koodien tietoja. Ota Appleen yhteyttä, mikäli haluat tietoja tilistäsi tai siihen mahdollisesti yhdistetystä saldosta. Soita numeroon 0800 92272 tai vieraile osoitteessa www.apple.com/go/gcb/fi tarkistaaksesi lahjakortin tai koodin saldon.

Sitoudut olemaan käyttämättä Lahjakortteja tai sisältökoodeja laittomalla, harhaanjohtavalla, vilpillisellä, epäreilulla tai muuten Myöntäjälle, Applelle tai sen asiakkaille vahingollisella tavalla. Me ja Apple pidätämme oikeuden kuolettaa tai deaktivoida Lahjakortteja ja sisältökoodeja, jäädyttää tai lakkauttaa Tilejä, pyytää vaihtoehtoisia maksutapoja, jäädyttää tai lakkauttaa mahdollisuuden ostaa Tuotteita tai ostaa tai käyttää Sisältöä, peruuttaa tai rajoittaa tilauksia sekä veloittaa vaihtoehtoisia maksutapoja tilanteissa, joissa Lahjakortteja tai sisältökoodeja on hankittu, käytetty tai yhdistetty Tiliin laittomasti, vilpillisesti tai muulla tavalla, joka rikkoo näitä Ehtoja.

Pidätämme oikeuden olla hyvittämättä varoja yllä mainituissa tilanteissa, ellei lainsäädäntö velvoita meitä tekemään niin.

Sinun tulee käyttää yhdistetty saldosi loppuun, mikäli haluat sulkea tilisi.

5. Ostot

Sisältö. Ostaessasi Sisältöä veloitetaan varat ensin tiliisi yhdistetyistä varoista. Käyttämättömät varat pysyvät yhdistetyssä saldossasi. Mikäli ostosi summa ylittää yhdistetyn saldosi varat, saatamme veloittaa toista valtuutettua maksutapaa. Mikäli sellaista ei ole saatavilla, pyydetään sinua viemään maksu loppuun toista maksutapaa käyttäen. Muussa tapauksessa kauppatapahtuma perutaan.

Lahjakorttien ja sisältökoodien käyttö Sisällön ostamiseen alueella Suomi vaatii Tilin ja Applen mediapalveluiden Käyttöehtojen hyväksymisen osoitteessa https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/fi/terms.html. Sisällön käyttöön vaaditaan Tili. Apple voi päivittää Tileihin, Sisältöön, Tuotteisiin tai sisältökoodeihin liittyviä ehtoja. Henkilötietoja kerätään ja käytetään Applen Tietosuojakäytännön https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/ määrittelemällä tavalla.

Tuotteet Applen verkkokaupassa ja Apple Store -apissa tai soittamalla numeroon 0800 92272. 

Tehdessäsi oston Applen verkkokaupassa, Apple Store -apissa tai soittamalla numeroon 0800 92272, veloitetaan hinta ensisijaisesti kassalla mahdollisesti lisäämiesi lahjakorttien tai koodien saldosta ja toissijaisesti yhdistetystä saldostasi (jos olet kirjautunut Tilillesi ja valitset käyttää yhdistettyä saldoasi). Kaikki käyttämättömät varat pysyvät lahjakorteillasi, koodeillasi tai yhdistetyssä saldossasi. Mikäli osto ylittää lahjakorttiesi tai koodiesi ja yhdistetyn saldosi varat, veloitetaan toista rekisteröimääsi valtuutettua maksutapaa tai lisäämääsi luottokorttia. Mikäli sellaista ei ole saatavilla, pyydetään sinua viemään maksu loppuun toista maksutapaa käyttäen. Muussa tapauksessa kauppatapahtuma perutaan. Lahjakortteja ei voi käyttää Apple Paylla tai PayPalilla tehtyihin ostoihin tai ostoihin, jotka jakautuvat usealle luottokortille. Mikäli käytät rekisteröimääsi maksutapaa lisätäksesi varoja yhdistettyyn saldoosi, pyydetään sinulta ostosi summan hyväksymistä ennen rekisteröidyn maksutavan vaihtamista.

6. Tarjoukset

Saatamme toisinaan julkaista Lahjakortteihin liittyviä tarjouksia (”Tarjous”/”Tarjoukset”). Myös Apple tai tarjouskampanjaan osallistuva jälleenmyyjä tai kehittäjä (”Vaatimukset täyttävä jälleenmyyjä”) saattaa julkaista Tarjouksia. Mikäli ostat lahjakortin Tarjouksen aikana, saatat olla oikeutettu rahalliseen tai sisällölliseen bonukseen (”Bonus”) liittäessäsi lahjakortin Tiliisi tarjouskauden aikana. Me, Apple ja Vaatimukset täyttävät jälleenmyyjät saatamme muuttaa Tarjousta, keskeyttää Tarjouksen tai muuttaa Tarjouksen ehtoja koska tahansa, mistä tahansa syystä ja ilman etukäteisilmoitusta.

Tarjouskausi. Bonukset ovat saatavilla vain tarjouskauden aikana siten kuin Tarjouksen ehdoissa on määritelty ja niin kauan kuin tuotteita riittää. Bonus tulee yhdistää Tiliin Tarjouksen ehdoissa määritellyn tarjouskauden loppuun mennessä. Sinun tulee olla itsenäinen loppukäyttäjä ja sijaita Suomessa saadaksesi Bonuksen, ja me, Apple ja Vaatimukset täyttävät jälleenmyyjät pidätämme oikeuden kieltää Bonuksen käyttäjiltä, jotka sijaitsevan Suomen ulkopuolella.

Rajoitukset. Applen mediapalvelut saattaa aika ajoin julkaista Tarjouksia. Tarjoukset saattavat rajoittua tiettyihin Tilityyppeihin, laitteisiin, perhestatukseen tai Tiliin yhdistettyyn maksutapaan. Tiliä kohden on mahdollista saada vain yksi tarjous, ellei Tarjouksen ehdoissa muuta mainita.

Bonusten lunastus tapahtuu Applen mediapalveluiden Käyttöehtojen https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/fi/terms.html ja näiden Ehtojen mukaisesti. Tarjousten ehdot eivät millään tavoin muuta Applen mediapalveluiden Käyttöehtoja tai näitä Ehtoja.

Bonuksesi on henkilökohtainen, eikä sitä voi myydä, siirtää tai jakaa perheenjäsenille, ystäville tai muille henkilöille eikä käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Bonuksista ei voi saada rahallista hyvitystä eikä niitä voi vaihtaa. Tarjouksista saatavia Bonuksia ei voi vaihtaa rahaksi. Lainsäädännön kieltämät tai rajoittamat tarjoukset mitätöidään.

7. Tappionuhka  

Myöntäjä tai Apple eivät ole vastuussa kadonneista tai varastetuista Lahjakorteista tai sisältökoodeista aiheutuneista menetyksistä tai vahingoista tai Lahjakorttien ja sisältökoodien luvattomasta käytöstä. Säilytä lahjakorttisi ja sisältökoodisi huolellisesti. Vastuu fyysisistä lahjakorteista ja koodeista sekä riski niiden katoamisesta siirtyy oston jälkeen ostajalle. Vastuu digitaalisista lahjakorteista ja koodeista sekä riski niiden katoamisesta siirtyy ostajalle sen jälkeen, kun lahjakortti tai koodi on siirretty hänelle sähköisesti. Applen toimittamien sisältökoodien kohdalla riski koodien katoamisesta siirtyy sinulle sen jälkeen, kun koodi on siirretty sähköisesti sinulle tai toiselle henkilölle, jolle olet koodin ostanut.

8. Vialliset Lahjakortit / viallinen sisältökoodi 

Mikäli lahjakortti tai sisältökoodi ei toimi, on sinulla oikeus korvaavaan lahjakorttiin tai sisältökoodiin niin, että viallisen kortin tai koodin käyttämätön saldo hyvitetään sinulle.

9. Vastuunrajoitus

Mikäli emme noudata näitä Ehtoja, olemme vastuussa ammatinharjoittamisen vaatimusten puutteellisesta noudattamisesta, mutta emme kuitenkaan ole vastuussa sellaisista menetyksistä tai vahingoista:

  • jotka eivät johdu suorittamastamme Ehtojen rikkomuksesta tai muista toimistamme; 
  • jotka eivät ole kohtuullisesti ennakoitavissa kummankin osapuolen toimesta näiden Ehtojen voimaantulon hetkellä; tai
  • jotka johtuvat sellaisista tapahtumista, joihin emme ole kohtuudella voineet vaikuttaa.

Mikään näiden Ehtojen osa ei poissulje tai rajoita lakisääteisiä oikeuksiasi kuluttajana, meidän vastuutamme liittyen kuolemantapauksiin ja ruumiillisiin vammoihin, jotka johtuvat huolimattomuudestamme, petoksestamme tai harhaanjohtavan tiedon esittämisestä.

10. Sovellettava lainsäädäntö 

Mikäli asut missä tahansa Euroopan unionin maassa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Sveitsissä, Norjassa tai Islannissa, määrää asuinpaikkasi lainsäädäntö näistä Ehdoista ja suhteestasi meihin. Voit nostaa kanteen meitä vastaan Suomessa tai alueesi tuomioistuimessa.

Yhdistyneiden kansakuntien kansainvälistä tavaran kauppaa koskeva yleissopimus on erikseen suljettu näiden Ehtojen pätevyyden ulkopuolelle.

11. Vaihtoehtoinen riidanratkaisu

EU:lla on EU-kuluttajia varten vapaaehtoinen Verkkovälitteinen riidanratkaisufoorumi, johon pääsee seuraavasta linkistä: http://ec.europa.eu/consumers/odr, ja johon Apple Distribution International Ltd. on valinnut olla osallistumatta.

12. Ota yhteyttä

Mikäli kohtaat ongelman, vieraile osoitteessa http://support.apple.com/giftcard

Päivitetty viimeksi: 28. kesäkuuta 2022