PRESSEMELDING 31. januar 2012

Apple oppdaterer Final Cut Pro X

CUPERTINO, California – 31. januar 2012 – Apple® lanserte i dag Final Cut Pro® X versjon 10.0.3, en omfattende oppdatering av den revolusjonerende programvaren for profesjonell videoredigering. Oppdateringen introduserer flerkameraredigering (Multicam Editing) som automatisk synkroniserer opptil 64 vinkler av video og bilder, avansert fargenøkling (Chroma Keying) for håndtering av komplekse justeringer direkte i appen, og forbedret XML for enklere utveksling med apper fra tredjeparter og programtillegg som støtter det raskt voksende Final Cut Pro X-økosystemet. Final Cut Pro X versjon 10.0.3 er tilgjengelig i dag som en gratis oppdatering fra Mac® App Store og inneholder også en betaversjon av videovisningsfunksjonalitet for kringkasting som støtter Thunderbolt-enheter i tillegg til PCIe-kort.
Final Cut Pro X versjon 10.0.3 inneholder en rekke banebrytende, nye verktøy for redigering av prosjekter som bruker flere kameraer. Final Cut Pro X synkroniserer automatisk klipp fra opptaket ved hjelp av lydbølgeformer, dato og klokkeslett eller tidskode for å opprette et flerkameraklipp (Multicam Clip) med opptil 64 vinkler av video. Dette kan inkludere ulike formater, bildestørrelser og bildefrekvenser. Med den kraftige Angle Editor-funksjonen kan du gå inn i flerkameraklipp for å gjøre presise justeringer, og med Angle Viewer-funksjonen kan du spille av flere vinkler samtidig og klippe mellom dem helt sømløst.
Final Cut Pro X bygger videre på den robuste, ettrinns fargenøklingsfunksjonen ved å legge til avanserte kontroller, blant annet fargesampling, kantjustering og lysbryting. Du kan håndtere komplekse nøklingoppgaver direkte i Final Cut Pro X uten å eksportere til en bevegelsesgrafikkapp, og du kan se og spille av resultatene i sanntid.
I de sju månedene siden lanseringen har økosystemet rundt Final Cut Pro X vokst dramatisk. XML-kompatibel programvare som DaVinci Resolve og CatDV gir tett integrering for oppgaver som fargekorrigering og medieadministrering. Den nye 7toX-appen fra Intelligent Assistance bruker XML for å importere Final Cut Pro 7-prosjekter til Final Cut Pro X. I tillegg har noen av bransjens største utviklere av visuelle effekter, inkludert GenArts og Red Giant, laget programtillegg for bevegelsesgrafikk som utnytter hastigheten til og mulighetene for forhåndsvisning i sanntid som er tilgjengelig i Final Cut Pro X.
Videovisningsfunksjonaliteten for kringkasting i Final Cut Pro X er for tiden i beta, og gjør det mulig å koble til visningsenheter for bølgeformer, vektorskoper og kalibrerte høykvalitetsskjermer for å sikre at prosjektet ditt oppfyller kravene for kringkasting. Final Cut Pro X støtter visning og avspilling av video og lyd via I/O-enheter med Thunderbolt, i tillegg til PCIe-kort fra tredjeparter.
Priser og tilgjengelighet
Final Cut Pro X versjon 10.0.3 er tilgjengelig fra Mac App Store for NOK 2100,- for nye brukere, og som en gratis oppdatering for eksisterende Final Cut Pro X-brukere. En 30-dagers prøveversjon av Final Cut Pro X er tilgjengelig på www.apple.com/finalcutpro/trial/. Du finner systemkrav og mer informasjon om Final Cut Pro X på www.apple.com/finalcutpro.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
Apeland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, Final Cut Pro og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.