PRESSEMELDING 13. februar 2012

Fair Labor Association starter inspeksjon av Foxconn

CUPERTINO, California – 13. februar 2012 – Apple annonserte i dag at Fair Labor Association på forespørsel fra Apple vil gjennomføre egne, frivillige inspeksjoner av Apples leverandører av sluttmonteringstjenester, inkludert Foxconn-fabrikkene i Shenzhen og Chengdu i Kina. En gruppe med eksperter på arbeidernes rettigheter, ledet av FLA-formann Auret van Heerden, begynte med de første inspeksjonene mandag morgen ved fabrikken i Shenzhen, som er kjent som Foxconn City.
«Vi mener at arbeidere, uansett hvor de er, har rett til et trygt og rettferdig arbeidsmiljø. Vi har derfor bedt FLA om å utføre en uavhengig gjennomgang av våre største leverandører,» sier Apple-sjef Tim Cook. «Inspeksjonene som nå er i gang, er de første av sitt slag i elektronikkbransjen når det gjelder både skala og omfang, og vi setter pris på at FLA har gått med på det uvanlige trinnet det er å identifisere fabrikkene i rapportene sine.»
v Som en del av den uavhengige gjennomgangen vil FLA intervjue tusenvis av ansatte med spørsmål om arbeids- og boforhold, inkludert helse og sikkerhet, lønn, arbeidstid og kommunikasjon med ledelsen. Gruppen fra FLA vil inspisere fabrikkene, boligene og andre fasiliteter, og de vil utføre en grundig gjennomgang av dokumenter knyttet til prosedyrer for alle deler av ansettelsesforholdene.
Apples leverandører har lovet å samarbeide med FLA fullt ut, og å gi dem ubegrenset tilgang til sin virksomhet. Resultatene og anbefalingene fra FLA etter den innledende evalueringen vil bli lagt ut på nettstedet deres www.fairlabor.org tidlig i mars. Lignende inspeksjoner vil bli utført ved Quanta- og Pegatron-fabrikkene senere i vår. Når arbeidet er ferdig, vil FLAs evaluering dekke fabrikkene der mer enn 90 prosent av alle Apple-produkter settes sammen.
Apple har hvert år siden 2006 inspisert alle fabrikker for sluttmontering i sin distribusjonskjede. Dette inkluderer over 40 inspeksjoner av Foxconns produksjons- og sluttmonteringsanlegg. Informasjon om Apples program for ansvarsbevisst leverandørstyring, inkludert resultatene fra over 500 fabrikkinspeksjoner utført av Apple i hele Apples distribusjonskjede de fem siste årene, er tilgjengelig på apple.com/supplierresponsibility.
I januar ble Apple det første teknologiselskapet som ble tatt inn i Fair Labor Association. FLA utfører uavhengig tilsyn og kontroll for å sikre at FLAs standarder for arbeidsplasser følges alle steder der produktene til FLA-selskaper lages.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Press Contacts:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
Apeland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50
TIL REDAKSJONEN: For mer informasjon besøk Apples PR-nettsted (www.apple.com/no/pr), eller ring Apple Media Helpline på (+47) 22 82 34 80.Apple, the Apple logo, Mac, Mac OS and Macintosh are trademarks of Apple. Other company and product names may be trademarks of their respective owners.