PRESSEMELDING 5. mars 2012

Flere enn 25 milliarder nedlastinger fra Apples App Store

CUPERTINO, California – 5. mars 2012 – Apple annonserte i dag at over 25 milliarder apper har blitt lastet ned fra den revolusjonerende App Store av brukere av flere enn 315 millioner iPhone-, iPad- og iPod touch-enheter over hele verden. App nummer 25 milliarder, Where's My Water? Free, ble lastet ned av Chunli Fu fra Qingdao i Kina. Chunli Fu vant App Stores nedtelling til 25 milliarder apper og får dermed et iTunes-gavekort på $10,000.
«Vi vil gjerne takke våre kunder og utviklere for at de har hjulpet oss med å nå denne historiske milepælen på 25 milliarder nedlastede apper,» forteller Eddy Cue som er Apples senior vice president of Internet Software and Services. «Da vi lanserte App Store for mindre enn fire år siden, så vi aldri for oss at apper for mobile enheter skulle bli det fenomenet det har vist seg å bli, eller at utviklerne kom til å lage et så fantastisk utvalg av apper for iOS-brukere.»
Den revolusjonerende App Store inneholder over 550 000 apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere i 123 land over hele verden, og det finnes over 170 000 apper som er laget spesielt for iPad. App Store-kunder kan velge blant en lang rekke apper i 21 kategorier, inkludert Newsstand, spill, business, nyheter, sport, helse og mosjon og reise. App Store har betalt ut mer enn fire milliarder dollar til utviklere.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
Apeland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50
TIL REDAKSJONEN: For mer informasjon besøk Apples PR-nettsted (www.apple.com/no), eller ring Apple Media Helpline på (+47) 22 82 34 80.

    © 2012 Apple Inc. All rights reserved. Apple, the Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad, iPod touch and iTunes are trademarks of Apple. Other company and product names may be trademarks of their respective owners.