PRESSEMELDING 7. mars 2012

Apple gjør iLife til iOS komplett ved å introdusere iPhoto og store oppdateringer til iMovie og GarageBand

SAN FRANCISCO—7. mars 2012—I dag introduserte Apple iPhoto til iPad og iPhone samt store oppdateringer til iMovie og GarageBand, og fullfører dermed programvarepakken med iLife-apper for iOS. iPhoto har banebrytende Multi-Touch-funksjoner som lar deg bruke enkle bevegelser til å bla gjennom flere hundre bilder og finne de bildene du liker best, forbedre og retusjere dem med fingertuppene, og dele flotte bildedagbøker med iCloud. iMovie gir deg nå muligheten til å lage flotte Hollywood-aktige trailere med HD-video som du har tatt opp på iPad og iPhone. En ny og innovativ funksjon i GarageBand er Jam Session, hvor en gruppe venner kan koble iOS-enhetene sine sammen trådløst, spille instrumenter og ta opp musikk sammen. Alle appene utnytter den fantastiske Retina-skjermen på nye iPad for å gi utrolig skarpe og virkelighetstro bilder og videoer. Nye iPad har dessuten et iSight-kamera på 5 megapiksler, slik at du kan ta opp, redigere og se HD-video i 1080p på enheten.
«Nå som vi har introdusert iPhoto, har vi gitt ut hele programvarepakken med iLife-apper til iOS, og brukerne kommer til å bli fra seg av begeistring», sa Philip Schiller, Apples globale produktsjef. «Uansett om det er snakk om å male en effekt på et bilde, filme en filmtrailer eller jamme med venner for å ta opp en sang, kan du lage fantastiske ting med iPhoto, iMovie og GarageBand på iPad og iPhone.»
iPhoto, Apples populære bildeapp, har blitt spesialtilpasset for iOS for å utnytte Retina-skjermen og de intuitive Multi-Touch-bevegelsene på iPad og iPhone til fulle. Med enkle bevegelser kan du velge og sammenligne bilder ved siden av hverandre for å merke de beste bildene. Med iPhoto har du full kontroll over farger, eksponering og kontrast, og det er bare å trykke på de delene av bildet som du vil endre. Du kan forbedre bilder ved å legge til Apples nydelige effekter med et trykk, eller legge til justeringer akkurat der du vil ha dem med fingerstrøk. I tillegg til å legge bildene ut på Facebook, Flickr og Twitter, kan du overføre bilder mellom iPhone og iPad, streame bilder og lysbildeserier til Apple TV med AirPlay, og bruke iCloud til å publisere bildedagbøker på nettet for å dele historiene dine med venner og familie på en helt ny måte.
iMovie gir deg nå muligheten til å gjøre HD-videoene på iPad og iPhone til nydelige trailere i Hollywood-stil, til og med mens du tar opp. Med den nye Theater-visningen kan du forhåndsvise og velge mellom ni maler i en rekke sjangre, som Fairy Tale, Superhero og Romance. Trailerne inneholder flott grafikk som kan tilpasses, og lydspor som er skrevet av legendariske komponister som Academy Award-vinneren Hans Zimmer og framført av musikere i verdensklasse, som London Symphony Orchestra. Dessuten kan du legge ut filmtrailerne på YouTube, Vimeo og Facebook, og bruke AirPlay til å streame dem til Apple TV i HD-oppløsninger opptil 1080p.
Med den nye Jam Session-funksjonen i GarageBand kan du invitere opptil tre venner til å koble iOS-enhetene sammen for å spille inn sammen. Jam Session synkroniserer tempoet, duren og akkordene til Touch-instrumentene automatisk, slik at alt høres flott ut. Etter jammingen samles alle sporene automatisk inn til din iOS-enhet, slik at du kan redigere og mikse dem. GarageBand introduserer dessuten Smart Strings, et nytt Touch-instrument som du kan bruke til å spille et helt strykeorkester med bare én finger, og den nye noteredigereren, som lar deg finpusse en Touch-instrumentinnspilling i stedet for å spille den inn helt på nytt. Integrering med iCloud holder GarageBand-sangene oppdaterte på tvers av iOS-enhetene, og du kan legge ut ferdige sanger direkte på Facebook, YouTube og SoundCloud.
I dag oppdaterte Apple dessuten iWork-appene for iOS. Nå utnytter de den fantastiske Retina-skjermen til iPad, og har fått funksjoner for 3D-diagrammer, slik at du kan lage og vise imponerende stolpe-, linje og kakediagrammer i 3D. Pages støtter nå liggende visning på iPhone og iPod touch, og Keynote har nye bygg og overganger som Iris, Glans, Utstrykning, Flamme, Rull og Uttoning gjennom farge.
Priser og tilgjengelighet
iPhoto, iMovie 1.3 og GarageBand 1.2 er tilgjengelig fra i dag til NOK 35,– per stykk fra App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 og Numbers 1.6 er tilgjengelige fra i dag for NOK 70,– per stykk fra App Store. Oppdateringer er gratis for eksisterende kunder.
iPhoto er en universal app som kan brukes på iPad 2 eller nyere og iPhone 4 eller nyere. iMovie er en universal app som kan brukes på iPad 2 eller nyere, iPhone 4 eller nyere og iPod touch (fjerde generasjon). GarageBand, Pages, Keynote og Numbers er universale apper som kan brukes på iPad (alle modeller), iPhone 3GS eller nyere, og iPod touch (tredje generasjon) eller nyere. Enkelte funksjoner krever en iCloud-konto. Det kan hende at enkelte funksjoner ikke er tilgjengelige på alle produkter. Hvis du vil ha mer informasjon, gå til www.apple.com/ipad/from-the-app-store/apps-by-apple.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
Apeland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50
TIL REDAKSJONEN: For mer informasjon besøk Apple’s PR-nettsted eller ring Apple Media Helpline på (+47) 22 82 34 80.


    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhoto, iPad, iPhone, iMovie, GarageBand, Multi-Touch, iLife, iCloud, iSight, Apple TV, iWork, iPod touch, Keynote, App Store, Pages og Numbers er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.