PRESSEMELDING 19. mars 2012

Mer enn tre millioner nye iPad-er solgt

CUPERTINO, California – 19. mars 2012 – Apple annonserte i dag at de har solgt tre millioner av den nye iPad siden den ble lansert fredag 16. mars. Nye iPad ha­­r en fantastisk, ny Retina-skjerm, Apples nye A5X-chip med firekjerners grafikk og et iSight-kamera med 5 megapiksler og avansert optikk som lar deg ta fantastiske bilder og ta opp video i 1080p HD, og den har den samme batteribrukstiden på 10 timer* som gjør at du kan bruke den hele dagen, samtidig som den fortsatt er eksepsjonelt tynn og lett. iPad Wi-Fi + 4G støtter ultraraske 4G LTE-nettverk i USA og Canada og raske nettverk over hele verden, inkludert nettverk basert på HSPA+ og DC-HSDPA.**
«Nye iPad er en kjempesuksess med over tre millioner solgte enheter – den beste iPad-lanseringen hittil,» fortalte Philip Schiller som er Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «Kundene elsker de fantastiske, nye funksjonene til iPad, inkludert den fenomenale Retina-skjermen, og vi gleder oss til å nå enda flere kunder over hele verden nå på fredag.»
Nye iPad er allerede tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Sveits, Storbritannia og De amerikanske jomfruøyene, og vil være tilgjengelig i 24 nye land fra kl. 08.00 lokal tid på fredag 23. mars via Apple Online Store (www.apple.com/no/), og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere, inkludert Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Hellas, Irland, Island, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Macao, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike.
De nye iPad Wi-Fi-modellene er tilgjengelig i svart og hvitt med en anbefalt utsalgspris på kr 3790 (kr 3112 eks. mva.) for modellen på 16 GB, kr 4590 (kr 3752 eks. mva.) for modellen på 32 GB og kr 5390 (kr 4392 eks. mva.) for modellen på 64 GB. iPad Wi-Fi + 4G er tilgjengelig med en anbefalt utsalgspris på kr 4790 (kr 3912 eks. mva.) for modellen på 16 GB, kr 5590 (kr 4552 eks. mva.) for modellen på 32 GB og kr 6390 (kr 5192 eks. mva.) for modellen på 64 GB. iPad selges i Norge gjennom Apple Online Store (www.apple.com/no/), Apple Retail Store og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. I tillegg er den fantastiske iPad 2 nå tilgjengelig til en enda rimeligere pris på kr 2990 for Wi-Fi-modellen på 16 GB og kr 3990 for Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB.
*Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater varierer.
**4G LTE støttes kun på nettverkene til AT&T og Verizon i USA, og på nettverkene til Bell, Rogers og Telus i Canada. Dataplaner selges separat.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
Apeland
99 59 99 50
andreas@apeland.no

    © 2011 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS and Macintosh, iPad, Retina og iSight er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.