PRESSEMELDING 25. april 2012

Apple Worldwide Developers Conference åpner 11. juni ved Moscone West i San Francisco

CUPERTINO, California – 25. april 2012 – fra 11. til 15. juni arrangerer Apple det årlige Worldwide Developers Conference (WWDC) ved Moscone West i San Francisco. I denne konferansen, som varer i fem dager, vil utviklere lære om fremtiden til iOS og OS X slik at de kan bygge fantastiske, nye apper til disse plattformene. Under WWDC vil det også bli holdt over 100 tekniske seminarer av Apples ingeniører, i tillegg til at Apple Design Awards vil bli avholdt, der de mest enestående appene fra det siste året vil bli presentert.
«Vi har lagt opp til en helt fantastisk WWDC i år, og vi gleder oss til å dele siste nytt om iOS og OS X Mountain Lion med utviklerne,» forteller Philip Schiller som er Apples senior vice president of Worldwide Product Marketing. «iOS-plattformen har lagd en helt ny bransje med fantastiske muligheter for utviklere i hele landet og i hele verden.»
Utviklerne kan se nærmere på de siste nyvinningene, funksjonene og egenskapene til iOS og OS X Mountain Lion, og finne ut hvordan de kan forbedre funksjonaliteten, ytelsen, kvaliteten og designen til appene sine. Utviklerne kan til og med ta med seg koden sin til labene våre og jobbe sammen med Apples ingeniører for å lære utviklingsteknikker og gode rutiner som kan hjelpe dem med å forbedre appene sine.
Aktivitetene ved Apples WWDC 2012 omfatter:
• over 100 tekniske seminarer holdt av Apples ingeniører om en lang rekke teknologispesifikke emner innen utvikling, bruk og integrering av de nyeste iOS- og OS X-teknologiene,
• 100 teknologilaber bemannet av over 1000 Apple-ingeniører som kan hjelpe utviklere med kode, gi innsikt i praktiske utviklingsteknikker og gi hjelp med hvordan utviklere kan utnytte iOS- og OS X-teknologiene i appene sine,
• muligheten til å komme i kontakt med tusenvis av andre iOS- og OS X-utviklere fra hele verden – i fjor var over 60 land representert,
• spennende og inspirerende lunsjseminarer med fremtredende og innflytelsesrike personer innen teknologi, vitenskap og underholdning, og
• Apple Design Awards som anerkjenner iPhone-, iPad- og Mac-apper som har utmerket seg med tekniske løsninger, innovasjon og design.
Gå til nettstedet for Apple Worldwide Developers Conference 2012 (developer.apple.com/wwdc) for å kjøpe billetter, og for å få oppdateringer og mer informasjon.
Utviklere som ikke har anledning til å delta på årets konferanse, kan få tilgang til og se alle de tekniske seminarene gratis på Apple Developer-nettstedet (developer.apple.com/videos) så snart de blir lagt ut.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

© 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone og iPad er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.