PRESSEMELDING 11. juni 2012

Apple presenterer helt nye MacBook Pro med Retina-skjerm

SAN FRANCISCO – 11. juni 2012 – Apple presenterte i dag en helt ny 15-tommers MacBook Pro med en fantastisk Retina-skjerm, kun flash-lagring og firekjerners prosessorer i en eksepsjonelt tynn og lett utforming. Den helt nydesignede MacBook Pro er bare 1,8 cm tykk og veier bare 2,02 kg og setter en ny standard innenfor ytelse og bærbarhet for profesjonelle brukere.
 
«Nye MacBook Pro med Retina-skjerm tøyer grensene for ytelse og bærbarhet på en måte som ingen annen bærbar datamaskin har gjort,» fortalte Apple-sjef Tim Cook. «Med en fantastisk Retina-skjerm, en arkitektur bygd på flash-lagring og en eksepsjonelt tynn og lett utforming er MacBook Pro den mest avanserte Mac-en vi noensinne har laget.»
 
Nye MacBook Pro med Retina-skjerm har den høyeste oppløsningen som noensinne har vært tilgjengelig for en bærbar datamaskin, med over 5 millioner bildepunkter – 3 millioner mer enn på en HDTV. Med 220 bildepunkter per tomme er Retina-skjermens bildepunkttetthet så høy at det menneskelige øyet ikke klarer å skjelne mellom enkeltpunkter på normal synsavstand. Resultatet er utrolig skarp tekst og grafikk. Retina-skjermen bruker IPS-teknologi for å gi en visningsvinkel på 178 grader, og den har 75 prosent mindre gjenskinn og 29 prosent høyere kontrast enn forrige generasjon.
 
Med en presisjonsbygd unibody-konstruksjon i aluminium og en arkitektur bygd på flash-lagring er helt nye MacBook Pro den letteste MacBook Pro-maskinen noensinne og nesten like tynn som MacBook Air. Flash-lagring som er opptil fire ganger raskere enn tradisjonelle harddisker for bærbare maskiner, gjør det mulig for nye MacBook Pro å spille av fire samtidige strømmer av ukomprimert 1080p HD-video fra interne harddisker.* Løsningen med kun flash-lagring gir også forbedret pålitelighet, svært rask oppstart og 30 dagers standby-tid.
 
MacBook Pro med Retina-skjerm har de nyeste, firekjernede Intel Core i7-prosessorene på opptil 2,7 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz, separat NVIDIA GeForce GT 650M-grafikkprosessor, opptil 16 GB med raskere RAM på 1600 GHZ og flash-lagring på opptil 768 GB, Med to Thunderbolt-porter og to USB 3.0-porter kan profesjonelle bruker koble til flere skjermer og enheter med høy ytelse, og med en ny HDMI-port er det enkelt å koble maskinen til en HDTV.
 
Batteriet i MacBook Pro har en brukstid på opptil 7 timer og bruker avansert kjemi og adaptiv ladeteknologi for å gi deg opptil 1000 ladesykluser.** MacBook Pro har også FaceTime HD-kamera, Multi-Touch-styreflate i glass, tastatur i full størrelse med bakbelysning, to mikrofoner, bedre høyttalere, 3-strøms 802.11n Wi-Fi og en tynnere MagSafe 2-strømtilkobling.
 
OS X Lion, iPhoto, iMovie, iTunes og andre apper fra Apple, inkludert Aperture og Final Cut Pro X, har blitt oppdaterte for å dra full nytte av nye MacBook Pro med Retina-skjerm. Oppdaterte Aperture 3.3 har i tillegg revolusjonerende, nye funksjoner for bildejustering, og har også et delt bildebibliotek slik at fotografer kan bytte mellom å bruke iPhoto og Aperture uten å importere og eksportere.
 
Helt nye MacBook Pro leveres med OS X Lion. Fra og med i dag vil kunder som kjøper en Mac, kvalifisere for å få et gratis eksemplar av OS X Mountain Lion når det blir tilgjengelig. Mountain Lion inneholder nyskapende funksjoner, for eksempel den helt nye Meldinger-appen, Varslingssenter, systemdekkende delingsfunksjonalitet, Like skjermer via AirPlay, Game Center og Gatekeeper som gir forbedret sikkerhet. I Mountain Lion er iCloud bygd inn i selve fundamentet til OS X, slik at det er enklere enn noensinne å holde innholdet ditt oppdatert på alle enhetene dine.
 
Priser og tilgjengelighet
15-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig via Apple Online Store (www.apple.com/no), Apple-autoriserte forhandlere. 15-tommers MacBook Pro er tilgjengelig med en firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB flash-lagring fra NOK 14 990,– (NOK 11 992,– ekskl. mva.), og med en firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,6 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz, 8 GB hukommelse og 512 GB flash-lagring fra NOK 17 990,– (NOK 14 392,– ekskl. mva.). Konfigurasjonsmuligheter inkluderer raskere firekjerners prosessorer på opptil 2,7 GHz, opptil 16 GB hukommelse og flash-lagring på opptil 768 GB.
 
Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på apple.com/no/macbook-pro.
 
* Testene ble utført av Apple i juni 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro. Du finner mer informasjon på apple.com/no/macbook-pro/features/.
 
** Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i juni 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro. Batteribrukstiden og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på apple.com/no/macbook-pro/features/.
 
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
 
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50


    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, MacBook Air, FaceTime, MagSafe, Multi-Touch, OS X, iPhoto, iMovie, iTunes, Aperture, Final Cut Pro, AirPlay og iCloud er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.