PRESSEMELDING 26. juni 2012

Apple lanserer iTunes Store i Hongkong, Singapore, Taiwan og ni andre asiatiske land i dag

HONGKONG – 27. juni 2012—Apple annonserte i dag at iTunes Store er tilgjengelig i Hongkong, Singapore, Taiwan og ni andre asiatiske land med et fantastisk utvalg av lokal og internasjonal musikk fra alle de store plateselskapene og tusenvis av uavhengige plateselskaper. iTunes Store inneholder lokale artister som Jay Chou, Girls Generation og Andy Lau, internasjonale artister som ADELE, The Beatles og Jason Mraz samt anerkjente klassiske musikere som Lang Lang, Yo Yo Ma og Yuja Wang. Kunder kan velge blant over 20 millioner sanger som kan kjøpes og lastes ned fra iTunes Store.
 
Apple gjør iTunes Store tilgjengelig for musikkfans i Brunei, Kambodsja, Laos, Macao, Malaysia, Filippinene, Thailand, Sri Lanka og Vietnam. Kundene kan også leie eller kjøpe filmer fra iTunes Store, hvorav mange er tilgjengelig i HD-format, fra store filmselskaper som 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios og Warner Bros. Pictures. iTunes Store blir et tillegg til den nyskapende App Store som tilbyr flere enn 650 000 apper til forbrukere i 155 land.
 
iTunes Store er den beste måten å finne, kjøpe og laste ned musikk fra Internett på iPhone, iPad, iPod, Mac og PC. All musikk på iTunes Store leveres i iTunes Plus, som er Apples DRM-frie format med høykvalitets 256 kbps AAC-koding som gir lyd som er bortimot identisk med de opprinnelige opptakene.
 
Med iTunes i nettskyen kan du laste ned musikk du tidligere kjøpt fra iTunes, til alle iOS-enhetene dine uten ekstra kostnader, og nye musikkjøp kan lastes ned automatisk til alle enhetene dine. I tillegg kan du få de samme fordelene med musikk du ikke har kjøpt fra iTunes Store ved å bruke iTunes Match. Dette er en ny tjeneste som lagrer hele musikkbiblioteket ditt i iCloud, slik at du til enhver tid har tilgang til den fra alle iOS-enhetene dine. iTunes Match kan kjøpes i de landene som fikk iTunes Store i dag.
 
Priser og tilgjengelighet
iTunes 10.6.3 for Mac og Windows inkluderer iTunes Store og er tilgjengelig som en gratis nedlasting fra www.apple.com/no/itunes/. iTunes Store-kjøp krever et gyldig betalingskort med faktureringsadresse i det aktuelle landet.
 
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
 
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, App Store, iPhone, iPad, iPod, iTunes Plus, iTunes, iTunes Match og iCloud er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.