PRESSEMELDING 28. juni 2012

Bob Mansfield, Apples Senior Vice President of Hardware Engineering, pensjonerer seg

Dan Riccio tar over rollen når overgangsperioden er over

CUPERTINO, California – 28. juni 2012 – Apple annonserte i dag at Bob Mansfield, som er Apples senior vice president of Hardware Engineering, pensjonerer seg og at rollen i løpet av de neste månedene overtas av Dan Riccio, som er Apples vice president of iPad Hardware Engineering. Maskinvareutviklingsteamet vil fortsette å rapportere til Mansfield til han forlater stillingen.
«Bob har vært en viktig del av vårt lederteam som leder av maskinvareutviklingsorganisasjonen og ansvarlig for teamet som har levert en lang rekke banebrytende produkter de siste årene», sa Apples CEO Tim Cook. «Vi synes det er trist at han forlater oss, og vi håper han går en fantastisk tid i møte».
«Dan har lenge vært en av Bobs viktigste samarbeidspartnere og nyter stor respekt i Apple og i bransjen,» legger Cook til. «Maskinvareutviklingsteamet vårt er det beste utviklingsteamet i verden og vil fortsette med det de gjør, selv om vi er i en overgangsperiode.»
I rollen som senior vice president of Hardware Engineering har Mansfield ledet Mac-maskinvareutviklingen siden 2005, iPhone- og iPod-maskinvareutviklingen siden 2010 og iPad-maskinvareutviklingen helt fra starten. Mansfield kom til Apple i 1999 i forbindelse med oppkjøpet av Raycer Graphics, der han var vice president of Engineering. Mansfield har en BSEE-grad fra 1982 fra University of Texas i Austin.
Riccio fungerer for øyeblikket som vice president of iPad Hardware Engineering og har spilt en viktig rolle ved utviklingen av alle Apples iPad-produkter siden den første generasjonen av iPad. Riccio startet hos Apple i 1998 som vice president of Product Design og har vært en viktig bidragsyter til utviklingen av det meste av Apples maskinvare i denne perioden. Dan har en bachelorgrad i Mechanical Engineering fra 1986 fra University of Massachusetts Amherst.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPod og iPad er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.